Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc merytoryczna przy renowacji.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wrzuć zdjęcie jak to wygląda. Malowałem w jawce całą ramę po piaskowaniu zwykłym podkładem pod kolor i dobieranym kolorem w sprayu i wyszło elegancko.
    ​​

Skomentuj

Jednak obstawiam ze na jednym amorku chyba rozpuszczalnik się podlał pod farbę jak próbowałem odtłuścić.... zdarłem szmatą podkład i pomalowałem samym czarnym bollem do felg myślę że z tego kawałka nie zejdzie tak szybko... jak coś to się wypiaskuje i poleci się konkretnie.

Dowiedziałem się od przedstawiciela firmy boll że podkład epoksydowy musi dłużej schnąć a stało się tak że była grubsza warstwa lakieru podkładowego.

Last edited by ploter; 29.03.2021, 18:04.

Skomentuj

Po chwili przerwy kolejna dawka części przyszła więc coś się podziałało.

Koledze odnowiłem dekle do motorynki.

Gaźnik ktoś pomalował srebrzanką po oczyszczeniu wyszło że elementy są mosiężne a wcześniej były srebrne

Dorobiłem podkładkę pod nakrętkę kołpakową (nakrętka oryginalna dlatego ma wżery) podkładka ory z ocynku ja dorobiłem z nierdzewki i wypolerowałem. Czekam na szprychy i obręcze i stawiam na koła.

Last edited by ploter; 04.04.2021, 10:41.

Skomentuj

Dojechały obręcze (niestety chromowane a u mnie nie było chromowanych tylko lakierowane.... ale cóż) szprychy i nyple. na dniach będę stawiał bestję na koła
          Fotek brak bo mam na dziś dość... tyle roboty odrobione że wystarczy.

Skomentuj

Pokaż koniecznie jak się to prezentuje. :)
            Last edited by ameli; 07.10.2021, 13:50.

Skomentuj

Niezła robota, podziwiam.
              Sam mam parę staroci w garażu, jedno miało iść zimą do renowacji, ale jakoś brakło czasu...

Będę śledził postępy!
              low-END

Skomentuj

Niestety przez ostatnie 2 tygodnie coś się nie układa.... nie mogę dorwać szprych pasujących do SHL bo te które mam są za długie. Ktoś coś wie na temat firmy Bartnik Częstochowa (sprychy nyple itp )

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                  te które mam są za długie.
                  A nie możesz nagwintować na dłużej tych co masz i przyciąć? Trochę roboty, ale jak będziesz miał kłopot z zamówieniem..

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                    A nie możesz nagwintować na dłużej tych co masz i przyciąć? Trochę roboty, ale jak będziesz miał kłopot z zamówieniem..
                    Właśnie sęk jest w tym ze gwint na szprychach jest grubszy niż sama szprycha więc nie mam jak... na dodatek gwint jest 4.5mm walcowany

Skomentuj

NIestety jak narazie zawieszona robota przez wzgląd na pracę zarobkową... ale jak tylko się ogarnę to cos podziałam

Skomentuj

Powoli wracamy do gry :)
                        Zamówione dorabiane szprychy
                        Oponki na dniach będą więc coś ruszy :)

Skomentuj

Coś się dzieje :) myślę że nie zapomnieliście o mnie :)

Skomentuj

No, to teraz szkoda to montować do maszyny. To trzeba w ramkę i na ścianę!

Skomentuj

Nie śpimy nie śpimy !!!! Działamy !!!!!

Skomentuj

Blachy pojechały do lakierowania...
                                Amortyzatory założone, a siedzisko na pokaz przyłożone :)

Skomentuj

Gdyby nie kolega i jego silny kopniak to by była dalej du*a a tak to silnik już na ukończeniu :)
                                  No i czekam na blachy od lakiernika.

Skomentuj

NIkt nic nie pyta ale co się dziwić na forum DIY AUDIO ;D motocykli się nie robi

Blachy przyjechały do przymiarki, silnik odpalony, lakiernik do końca tygodnia ma się ze wszystkim wyrobić.

Przy okazji zaopatrzyłem się w lampę UV do retrobrightingu czyli traktowanie lampą UV w nadtlenku wodoru w celu zlikwidowania żółknięcia.
                                    Fotki w losowym ułożeniu:

Last edited by ploter; 07.12.2021, 21:10.

Skomentuj

Skomentuj

Lakierniczo wygląda bardzo dobrze.

Skomentuj

A ja mam wątpliwości, czy aby nie za zbyt idealnie wykonana renowacja...

Skomentuj

Czaruję...