Wrzuć zdjęcie jak to wygląda. Malowałem w jawce całą ramę po piaskowaniu zwykłym podkładem pod kolor i dobieranym kolorem w sprayu i wyszło elegancko.
Jednak obstawiam ze na jednym amorku chyba rozpuszczalnik się podlał pod farbę jak próbowałem odtłuścić.... zdarłem szmatą podkład i pomalowałem samym czarnym bollem do felg myślę że z tego kawałka nie zejdzie tak szybko... jak coś to się wypiaskuje i poleci się konkretnie.
Dowiedziałem się od przedstawiciela firmy boll że podkład epoksydowy musi dłużej schnąć a stało się tak że była grubsza warstwa lakieru podkładowego.
Po chwili przerwy kolejna dawka części przyszła więc coś się podziałało.
Koledze odnowiłem dekle do motorynki.
Gaźnik ktoś pomalował srebrzanką po oczyszczeniu wyszło że elementy są mosiężne a wcześniej były srebrne
Dorobiłem podkładkę pod nakrętkę kołpakową (nakrętka oryginalna dlatego ma wżery) podkładka ory z ocynku ja dorobiłem z nierdzewki i wypolerowałem. Czekam na szprychy i obręcze i stawiam na koła.
Dojechały obręcze (niestety chromowane a u mnie nie było chromowanych tylko lakierowane.... ale cóż) szprychy i nyple. na dniach będę stawiał bestję na koła
Fotek brak bo mam na dziś dość... tyle roboty odrobione że wystarczy.
Niestety przez ostatnie 2 tygodnie coś się nie układa.... nie mogę dorwać szprych pasujących do SHL bo te które mam są za długie. Ktoś coś wie na temat firmy Bartnik Częstochowa (sprychy nyple itp )
NIkt nic nie pyta ale co się dziwić na forum DIY AUDIO ;D motocykli się nie robi
Blachy przyjechały do przymiarki, silnik odpalony, lakiernik do końca tygodnia ma się ze wszystkim wyrobić.
Przy okazji zaopatrzyłem się w lampę UV do retrobrightingu czyli traktowanie lampą UV w nadtlenku wodoru w celu zlikwidowania żółknięcia.
Fotki w losowym ułożeniu:
Skomentuj