Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc merytoryczna przy renowacji.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    Tłok nie zmienił wymiaru po takim czyszczeniu?
    Tłok jest stary i zostaje na pamiątkę. Nowy tłok zakupiony do wymiaru szlifu cylindra :)

Skomentuj

Podejrzyj sobie na Youtube kanał firmy Abcar, mają teraz projekt renowacji motocykla Gazela, dużo fajnej wiedzy.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Podejrzyj sobie na Youtube kanał firmy Abcar, mają teraz projekt renowacji motocykla Gazela, dużo fajnej wiedzy.
        Znam. Ale oni mają lepsze zaplecze. Nawet kawałki lampy wytłaczali ręcznie z blachy na wzór!! Ja takich cudów nie mam na stanie

Skomentuj

Rama po potraktowaniu migomatem i szlifierką poszła do piaskowania i odrazu do lakierowania proszkowego.
          Ja napotkałem na problemy techniczne napędu zębatki licznika prędkości. Wyłamane ząbki trybu

Ciekawe czy moje zdolności się sprawdzą w spawaniu TIGiem

Skomentuj

Kolejny dni pełne niespodzianek.

Rama poszła do piaskowania i malowania proszkowego.... bo u mnie się nie zmieściła do komory.. a nie mam gdzie syfonówką zrobić...
            Wybite tulejki w wahaczu.
            Nowe na wzór z importu do modelu RAJDOOT (czyli indyjska wersja SHL M11)
            No i fotki fotki fotki

Przy okazji zlecenia na aluminiową łapę silnika

Skomentuj

Jakieś uwagi macie ?? Bo coś cicho z waszej strony ... chyba że wszystko robię dobrze.

Skomentuj

Mam w pracy kolegę który też różne rzeczy odnawia własnymi siłami. Aktualnie walczy z Sokołem. I polski rynek manufaktur rzeczy różnych odkrywa. A to producenta ebonitu i w konsekwencji jego rodzaje, a to faceta który rzeczywiście lampę z blachy ręcznie dorabia.. Jakbyś coś potrzebował to mogę podpytać.

Skomentuj

Ciężko o rady, bo to nie forum o takim profilu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                    Ciężko o rady, bo to nie forum o takim profilu :)
                    Wiem ale dzielę się z wami moimi postępami bo Was chłopaki k***a lubię !!!

Skomentuj

Myślę że nie każdy się wypowie ale część chętnie obejrzy.
                      Sam lubię prace przy moto ale raczej tych nowszych. Dłubanie w rdzy mnie nie kręci a bardziej zniechęca.
                      Lubię motoryzację końcowki 80 i 90. Gdzie jeszcze było to wszystko takie nie skażone "ekologią"

Skomentuj

Każdy komentarz dla mnie jest mile widziany choćby nawet żeby wiedzieć ze mnie dopingujecie chyba że jest jakiś wskaźnik ile osób obejrzało

Skomentuj

Kibicuje, świetna robota. Taki klasyk będzie wygladał świetnie. Teraz jeszcze to nie wygląda ale jak już zaczniesz składać to będzie cieszyć oko.

Ja odpuściłem pieszczoty wizualne moto.
                          Pieściłem i dbałem, mały dzwoń moto poskładałem ale teraz ma technicznie działać i robić robotę, a robotę robi. Oponę zjada, łańcuch rozciąga i łokcie prostuje. Wygląd jest już sprawą drugorzędną. Chwila, ułamek sekundy i wizualne wypociny poszły w...... no wiadomo gdzie.
                          Wiadomo moto -moto nie równe. Klasyki fajna sprawa, lubię bardzo.... pooglądać.
                          Działaj! Ta zabawa ma Tobie sprawiać przyjemność.
                          Last edited by Adzik94; 10.03.2021, 20:57.

Skomentuj

Dziękuję za słowa otuchy więc lecimy dalej.

Tylna piasta zmontowana... czekamy na zamówienie z częściami ze sklepów online i zaplatamy szprychy rafki, fartuchy, dętki, opony i ramę składamy żeby cudo stanęło na kołach

Skomentuj

Nie zabezpieczasz tej piasty lakierem?

Skomentuj

To je amelinium, tego nie pomalujesz

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  Nie zabezpieczasz tej piasty lakierem?
                                  Nie ma takiej potrzeby. Szkiełkowanie wybłyszcza powierzchnię i tak później będzie zaśniedziałe ale taka była fabryka. nawet odlewów nie oczyszczali. Potem szmatka benzyna ekstrakcyjna i będzie git

Skomentuj

Wróciła rama z piaskowania i malowania... troszkę się zawiodłem bo chyba ktoś zrobił tylko sam proszek a nie z podkładem i dwa babole wyszły bo coś ze środka wypłynęło i podeszło pod farbę...
                                    Próbować reklamować jak miało być z podkładem ?? Czy dać se siana ??

Skomentuj

Już coś widać...
                                      Czekam na części składowe i powoli mogę zacząć składać :) co już mam ogarnięte.

Skomentuj

Kurde przydała by się jakaś zrzutka albo patronite :) na pomoc... bo z moimi zarobkami to co miesiąc po kawałku muszę dziubać....

Dzięki Bogu nie mam żony ani dziewczyny to kasę na lewe wydatki mam

Skomentuj

Panowie i Panie... kłopot... podkład epoxydowy boll i na to czarny akryl spray też boll do felg żeby był mocniejszy..... i podkład się zmarszczył..... Jakieś pomysły ??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X