Kudłaty, spoko,latały po całej chałupie,wraz z bsw.Fakt że w 30 m jest niby fajniej,ale to tylko niby.Zależy co kto lubi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Grójec 18-12-2005 mały spocik
Collapse
X
-
Oj panowie, panowie, ja mysle ze lepszy by byl GDWK 9/80 zamonotwany w drzwiach. zeby mozna regulowac cisnienie akustyczne w pomieszczeniu. to tak na wszelki wypadek, zeby bebenkow nam nie rozerwalo. a tak na powaznie, budzik jak nie masz nic ciekawego do napisania to wez kr... nie zasmiecaj tego forum, wystarczy ze na audiomanii w co drugim temacie bierzesz udzial.... bezsensowny.
pozdro
Skomentuj
-
Czy ja wiem czy an Audiomani tylko Visaton tylko jeden EZO wygrał TIWa i dokupił drugiego. Widziałeś wiecej takich osób??
Chociaż sam sie dziwie żeby dawać 15' do 15m^2 jak by BSW104II lub chociaż 124 nie wystrczył, chyba chcecie tym karaluchy zabijać.
A wogle po co odrazu takie bulwersy jak by wam ktoś na odcisk nastąpił.
Skomentuj
-
Mogę powiedzieć tylko tyle że ktoś kto nigdy nie zasmakował mocnego,energicznego kopnięcia zawsze będzie twierdził że to za duże,że sie nie nadaje .I takim osobom życze nadal udanych przygód z TDA w mostku w duecie z STX-em czy Alfredem.
Wiem że to nie takie proste,niezły wzmak kosztuje a głośników za darmo nie rozdają.Ale to nie powód aby od razu wydawać opinie a tym bardziej że sie tylko polega na wiedzy wyczytanej w co poniektórych portalach.I wiedzy która nierzadko dość sporo sie rozmija z rzeczywistością.
Tak Zajaranyy, pomysł jest niegłupi ale nie chodzi wcale o wyburzanie ścian.
Budzik, dokładnie.Będzie 2x 18cali w tubie z napędem 2x700W RMS.Taki jest mój następny plan.
Skomentuj
-
umberto ... ja do ciebie nic niemam w zwiazku z tymi subami, ale do osó które zafascynowaly sie i zamiast sami pomyslec idą na łatwizne i wyszeł łancuszek bo Umberto kupił i powiedział że jest dobre to zaraz to musi byc
kiedys Łukasz zaczał manie subsoników korekcji podbijania basów i małych obudów i na co to poszło że został pojechany przez kilka osób za swoje dziwactwa w moim mniemaniu, a 15stka w pokoju kilka matrów, heh 12 cali uwazano ze to za duzo a tu 15 cali, do takiego pokoju to spokojnie lepsza 10 calóka styknie niz wydawac kase poto żeby MIEC i POWER ale kto tego użyje marnotractwo
co do Audiomani ktos sie wypowiada to powiem pocałujcie sie w d... kto tu mówi o Audiomani czy aj sie na jej temat wypowiadam ??? byłem na tym forum wczesniej niz większosc osób które sie tu odzywajaa zaraz karcą mnie to że tutaj pisze po dlugim postoju który spowodowany byłtym ze z forum zrobił sie śmietnik i niech nikt tego nieukrywa. Gdyby nie artykuły na audiomani i poświęcenie kilku oisób pewno pełno tępakó z tego forum dalej by sie zastanawiało jak wygląda głosnik.
DLa niewiedzacych, zrezygnowalem z suba i stawiam na dorbe stereo, potem mozna myslec osbubie go każdy głupi potrafi postawic pralkę w domu i udawac kozaka że ma basu niewiadomo jakiego. OK kupei sobie bsw 18stke do mocih 8 metrów kwadratowych o ile ktos mi jazasponsoruje, ktos mi powie że trzeba poświecic cos , nazbierac kasy , a gdyby wasza pierdolona banda buraków musiala zbierac kase na jebane tesle i potem dzien przed zakupem musiała te pieniadze wydac bo zaszła taka potrzeba i kolejny miesiac zbierac marne grosze to ciekawe czy chwaliłą by i napalała by sie tak na te jebane BSW kurwa, i niepieprzyć głupot że niby to ja gadam głupoty ale smiech na sali z osób które tylko usłyszą i zaraz robia i udają, gdyb nie Umberto i jego inicjatywa w te BSW to gówno byście o nich wiedzieli za przeproszeniem, a teraz wychodzi nato że wszyscy znawcy sie okazują.
JAk moder chce moze wywalic przeklenstwa , ale żeby post był , zreszta widziałem gorsze gadki na forum tym wiec moja chyba niezniży jego marnego poziomu.
Pozdro Umberto , SWa dla reszty cfaniakó którzy potrafią udawać wielkich amatorów audio kij w oko !!
[ Dodano: 2005-12-26, 20:18 ]
PS SW, jaki nie nowoczesny, ludzie starej ery raczej poszukują dużej ilości basu w czasach kiedy bas można miec na mrugniecie oka praktycznie
Skomentuj
-
Mam jedna watpliwość. Wielu z was śmieje sie z ludzi ktorzy podbijają 6dB na eq a sami tak robicie robiąc suby na 15' i wiecej głosnikach do uzupełnienia skromnych zestawach na Teslach o sredniej efektywności 88dB. Żle zestrjony sub to to samo. No chyba ze ktoś lubi mieć duzy zapas mocy, ale przeciez dobry zapas da nawet BSW104II. Więc z tego można wywnioskowac że albo nie potraficie/ nie chcecie uzyskać neutralnego pasma a wolicie sie cieszyć basem podbitym o 12dB, więc coś jest nie tak.
Skomentuj
Skomentuj