Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Serwis diy.xt.pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Serwis diy.xt.pl

Witam wszystkich!

Ja, Dj Zibi i Zguba założyliśmy serwis o tematyce audio. Oto link: http://www.diy.xt.pl/

A oto forum tego serwisu: http://www.djzibi.ovh.org/forum/

Zapraszamy i czekamy na opinie!

1. Aby osiągnąć +3dB, trzeba doprowadzić do głośnika !UWAGA! 2x większą moc.
    cóz za odkrycie... dlaczego nie podałeś jakiegoś wzoru na poparcie tej tezy?

2. 3dB to najmniejsza rejestrowana przez ludzkie ucho zmiana głośności.
    serio?mogę Ci udowodnić że jest inaczej...

3. Wraz ze zmianą głośności zmienia się napięcie.
    niewątpliwie... genialny jesteś... mozna tez dodać że głośność może się zmienić równiez przy zmianie innych wielkości np. czestotliwości

4. Głośniki no name mają duże magnesy na zewnątrz, a małe wewnątrz i dlatego głośniki te mają bardzo niską efektywność.
    rozbierałeś kiedyś taki głośnik?? gdzie głośnik ma magnes wewnątrz?

5. Zadanie: jak osiągnąć 112dB z głośnika, który przy mocy 1W z odległości 1m ma 100dB
    tu równiez mógłby się pojawić jakiś prosty wzór... logarytmy naprawdę nie gryzą..

Skomentuj

dzięki! i o to chodzi - wiem teraz co poprawić :)

rozbierałeś kiedyś taki głośnik?? gdzie głośnik ma magnes wewnątrz?
      Chodziło mo raczej o średnicę wewnętrzną magnesu Poprawię...

Skomentuj

Dj SMS, po co? po co to wszystko... jest juz kilka for... bylo wiecej i co? przeminely z wiatrem...

Skomentuj

pewno dla wlasnej satysfakcji...jest duza radosc jak sie cos takiego zrobi,jak to nie udaje sie tak jak powinno czyli nie ma chetnych do pisania to trudno...zrobi nastepne :] ja uwazam ze to ,ze zrobil taki serwis i forum nie jest niczym zlym i niekoniecznie skazanym na niepowodzenie..pozdrawiam

Skomentuj

dj sms po cholere zakladasz wlasna strone po co nie lepiej bylo tenm czas poswiecic i wejsc z jakimis pomyslami na diy albo audiomanie nie obraz sie ale twoj serwis nie ma duzo tresi merytorycznej wg mnie naprawde szkoda czasu

Skomentuj

przeszkadza Ci to ze zrobil takie cos?czemu by mial poswiecac swoj czas na ten serwis albo na audiomanie,chcial miec cos swojego i to osiagnał...a Ty jak stoisz z praca?gdzie te konstrukcje na glownej?newsy?...jak narazie poza konkursem nie ma nic nowego...mam nadzieje ze sie to zmieni

Skomentuj

ale po co powielkac cos co jest juz klikanascie razy napisane

Skomentuj

jak to tomaszo na elce napisal:

"natchnienia nigdy malo"

Skomentuj

Mi sie podoba ten pomysł dlatego z sms-em stwożyliśmy tą stronke

Skomentuj

A ja tam i tak nie bede tam zagladal bo mi sie nie chce odwiedzac kilka for a poza tym jak sie domyslam bedzie tam panowal stx i tesla.

Skomentuj

Widze że jak narazie to wszyscy prócz D@nielo po Was jadą...
                        I muszę powiedzieć że smuci mnie taka postawa - chłopaki coś zrobili,
                        to Ich sprawa, nie Wasza czy serwis odniesie sukces, nikt nikogo nie zmusza
                        aby musial się tam rejestrować ...
                        Takie inicjatywy powinno się popierać ...
                        Pozatym chcielibyście aby coś nowo powstałego stało się odrazu skarbnicą wiedzy itp ??
                        Wystarczy spojrzeć na to forum - na stronę główną...
                        Jak powiedział D@nielo:
                        gdzie te konstrukcje na glownej?newsy?...jak narazie poza konkursem nie ma nic nowego...
                        i tak rzeczywiście jest, choć dobre i to bo gdyby ktoś nie wiedział, wszedł na www.diyaudio.pl i zobaczył że ostatni ironicznie nazwany "news" jest sprzed roku...
                        Linki do konstrukcji nie działają...
                        Pozatym LUKASZ:
                        ale po co powielkac cos co jest juz klikanascie razy napisane
                        sprawdź to:
                        http://www.google.com/search?sourcei...um+akwarystyka
                        ...
                        Ja popieram inicjatywę chłopaków, zaraz się rejestruję tam :P

Ale najbardziej smuci mnie narastająca fala krytyki, wszystko się już nie podoba,
                        STX, TVM to już nie są głośniki, inne serwisy są złe, zasady konkursu złe,
                        nagrody kiepskie, wszyscy nowi za mało wiedzą i wogóle wszystko jest do d**py...
                        A potem się dziwimy że żyjemy w takim a nie innym kraju ...
                        ehh...

Skomentuj

ja tez kiedys poswiecilem duzo czasu na AudioFun i nic z tego nie wyszlo.. nawet na poczatku nie bylo tak zle ale potem mi sie nawet odechcialo bo ciagle ci sami ludzie... wszyscy ktorzy sa zainteresowani tematem wpadna na diyaudio... bo jest duze, duzo ludzi, szybko odpisuja, pierwsze wyswietli ci sie w wyszukiwarce i tak mozna wymieniac... audiomanii tez sie powiodlo i chwala Questeroi za to.. jest tez audiostereo... no i wystarczy...

Ja nie chce was zniechęcać, ale po wlasnym doswiadczeniu wiem ze to nie wyjdzie ;]
                          A nawet jak wyjdzie to bedziesz musial kupic serwer, duuuzo transferu, miejsca.. to nie jest takie proste jezeli chce sie utrzymywac taki serwis czy nawet forum... ty jak widze masz to oparte o darmowy serwer fora.pl ... nawet nie masz tam dobrych narzedzi do administracji tym forum...

Jak juz chcesz zaczynac to kup od kogos na allegro duzy serwer z duzym transferem, teraz sa napawde tanie... chociaz nie wiem jak tam z dostepnoscia... ja mialem serwer na netlook.pl i sam w sobie sprawowal sie naprawde dobrze.. zadnych problemow...

Skomentuj

LUKASZ, najezdzasz na nich a sam nie robisz nic z tym forum. Dopadla was 2-dniowa chec na zadbanie o forum i zrobiliscie tylko jakis konkurs :)

Skomentuj

apropos takero wpadl na ten pomysl o konkursie i wtedy nie byl modem chyba jeszcze

Skomentuj

Ja tam chłopaków popieram i już niedługo załatwie im wiekszy darmowy serwer:) A na tym forum diayudio.pl miały dziac się cuda a sie niedzieją. Tu nic niemożna zrobic bo Admina niema a chłopaki zrobili fajny serwis tylko trzeba by im jeszcze osoby która by bdb się znała na audio i wstawiła pare madrych informacji. Dj sms odezwij sie na GG :))

Skomentuj

Faktycznie taki serwis nie jest niczym złym tylko czymś bezsensownym !

Skomentuj

Nie czytałem wszystkiego, ale LUKASZ ma rację! Ten czas trzeba było poświęcić na rozwój diyaudio.pl. Ja szykuję porządny i dopracowany poradnik na temat wszelkiego typu napraw głośników, mam nadzieję że komuś się on przyda i zostanie zamieszczony na stronce. Jednakże szybko to go nie skończę - robię go już od wakacji.

Skomentuj

to by wypaliło zeby regularnie pojawiły sie artykuły tak jak to sie dzije na audiomni i forum prowadził ktoś z wiedzą dzisiejszych naszych guru (chyab nie musze wymieniać ) a tak inaczej male szanse ze to wypali no ale do pracy rodacy moze akurat wam sie uda

Skomentuj

Jako stronka zeby sobie pocwiczyc php/html to ok... ....okres zycia takiej stronki malenki. Szybko zostanie zapomniana... ...nie tylko przez odwiedzajacych.

Co do samej stronki (technicznie):
                                        1. maly rozjazd lewego menu
                                        2. licznik odzwiedzin nabija wejscia na podstrony
                                        3. napisy na belkach malo czytelne.
                                        4. ....moze cos pozniej sie znajdzie

dodano....
                                        Wlasnie zauwazylem za ta stronka to zwykly html bez php. Kazda zmiana bedzie sie wiazala z przerobieniem kilkunastu (jak nie wiecej) plikow. Stronka z gory skazana na brak aktualizacji.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X