Zeusy z berylem na górze ;-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Audio Video Show 2023 - pokój DIYaudio.pl
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaA będą fancy elementy na matrycachAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaJak ktoś coś może dowieźć ze sprzętów na miejsce to pisać, pomyślimy.
link
Last edited by XMechanik; 03.10.2023, 21:14.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez XMechanik Zobacz posta
Monitorki SS/SB (Mechano23) są do dyspozycji, jakby miały się na coś przydać to dawajcie znać. Mogę dostarczyć razem ze standami 70cm (nie-diy)
link
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaA tak sobie myślę, może zmontować jakiś filmik z warsztatów na spocie i zapętlić żeby jakoś ciekawiej zaprezentować ideę diy? Albo slideshow z "jak to się robi"? Mam kiepski, ale działający rzutnik szerokokątny.
Projektor chyba będzie ciężko ustawić.
Skomentuj
-
Co w pokoju chyba zdaje się ze będzie - UPDATE2:
marian
- ogarnie absorbery dla lansu jak co roku
- może kolumn na matrycach? - zależy ile się nam tego nazbiera
Pteterycz
- klasa A od nelsona dla fanów klasy A
LuSzTi
- jest szansa na dwa zestawy kolumn, w tym jedne aktywne
Pogromca mitow:
- jest szansa na te maluszki co sluchalismy/opiniowalismy na after party w 2022
Micwoj
- w pogotowiu ma te wielkie 3-way
XMechanik
- w pogotowiu monitorki ze standami
tomekk_
- triple dac
- mój nowy pre
- integra na ICEpower 700AS2
- CD onkyo jako transport
Seba007
- piękny stolik na nasze graty
- 3 polubień
Skomentuj
-
Dobry dzień,
Jestem tu nowy i pochodzę ze Słowacji, w zeszłym roku byłem po raz pierwszy na Audioshow i zaciekawiło mnie, że jest tu też miejsce na audio DIY.
Na Słowacji mamy już tylko 1 wystawę w Bratysławie, ale sala kosztuje od 1000 euro/weekend i nierealne jest wynajmowanie 1-2 par głośników, których na świecie jest tylko 1 para.
Chciałbym zapytać czy mógłbym dołączyć do Państwa na wystawie z moim produktem.
Mogę wnieść wkład w postaci głośników 2-pasmowych (Omnes / Tangband). Nie mam wzmacniacza DIY, ale jeśli będzie zainteresowanie, mogę przynieść PA 8kanal Bittner https://www.bittner-audio.com/en/products/ Performance-series/8x-series/ 8X400. Wadą jest to, że posiada jedynie złącze Phoenix na wejście i wyjście - konieczne jest podłączenie reduktora. Regulacja głośności jest osobna dla każdego kanału.
Mogę również dowieźć panele wygłuszające o wymiarach 50x50cm (około 2m2).
Jeśli uda mi się do końca tygodnia wlutować zwrotnicę to zabrałbym się też za 3-pasmowy z Seas CA26RE4X / Audax HM100 / Seas 27TFD. Reprobedna ma jeszcze podstawowy zastrzyk.
Załączam zdjęcia zarówno 2-pasmowego jak i 3-pasmowego
Proszę, napisz do mnie, czy realne jest dla mnie uczestnictwo w tym wydarzeniu.
Czy za korzystanie z powierzchni wystawienniczej pobierana jest opłata członkowska?
Jeszcze nie wiem, czy przyjadę do Warszawy w piątek wieczorem około 21, czy gdzieś na lunch, to zależy od pracy.
Rozumiem mniej więcej polski, trudniej jest rozmawiać, więc piszę przez tłumacza :)
Last edited by KomarD-Jeay; 21.10.2023, 09:55.
- 2 polubień
Skomentuj
-
Witaj,
Dzięki za interesowanie tematem.
Setup na ten rok zdaje się być wybrany.
Nie znamy Cię i ciężko nam podjąć decyzje od tak, tak wiec na ten moment podziękujemy.
Wpadnij do pokoju.
W ramach imprezy audio video show są dwa pokoje DIY od dwóch różnych serwisów.
Mozesz również napisać u sąsiadów, którzy się wystawiają https://www.audiostereo.pl/topic/165...deo-show-2023/
Skomentuj
-
Dwa różne fora audio DIY na wystawie to już prawdziwy luksus. Od dłuższego czasu śledzę polskie fora audio, jednak nie udzielam się na nich ze względu na barierę językową.
Z zagranicy tylko diyaudio.com.
Poza tym jestem na forach czechosłowackich od ponad 15 lat, jeśli ktoś zna audioweb.cz, hifi.slovanet.sk, repromania.net.
Spróbuję też z sąsiadami.
Zatem do zobaczenia na wystawie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaA z ciekawości, z czego gracie? Jakaś usługa streamingowa typu tidal hifi, uzbierane flac czy płyty?DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Setup na teraz zdaje się być następujący:
marian
- absorbery dla lansu jak co roku
Pteterycz
- klasa A od nelsona dla fanów klasy A - Firstwatt M2
LuSzTi
- autorski player na rPI
- 3-way closed "betony" na matrycach
- 2-way aktywne na illuminatorze i revelatorze + 2xMB z Hypex - all digital
Pogromca mitow:
- budzetowe 2-way d'appolito na SBA 13 i dayton
tomekk_
- DAC
- PRE
- integra na ICEpower 700AS2
Seba007
- piękny stolik na nasze graty
Wyglada na to ze bedzie mozna spiac wszystko w calosc.
Luszti pewnie Hypexy z playerem po cyfrze, nelson do ktoregos zestawu kolumn, ICEpower do kolejnego zestawu.
Pre ma dwa wyjscia, to nie bedzie trzeba przelaczac kabli.
Ustalimy harmonogram aby kazdy byl zadowolony i mogl odpoczac/zwiedzic wystawe - to na miejscu.Last edited by tomekk_; 24.10.2023, 07:51.
- 4 polubień
Skomentuj
Skomentuj