Jak co roku , fajnie móc posłuchać taki ogrom sprzętu w jednym miejscu … ale najbardziej sobie cenie miejsca gdzie można wejść i przede wszystkim puścić swoją muzykę
Jaki zestaw najczęściej grał, jaki setup najbardziej Wam podszedł? Jak wypadła integra na ICEpower 700AS2 w porównaniu do A klasy?
Dzięki że ciągle jesteście na wystawie!!
W tym roku „poleciałem” na AVS głównie w celu posłuchania the DAC i berylowych wysokotonówek bo rozważałem jakiś upgrade kolumn i tutaj moje pytanie. Czy te wysokie na berylu co były, były tak źle zaaplikowane czy po prostu beryl tak gra ? Bo szczerze to mnie ten beryl nie zaskoczył pozytywnie a od jakiegoś czasu wszędzie oh i ahh jak tylko ktoś zaczyna temat berylowych tweeterów
W mojej ocenie dźwiękowo obroniliśmy się i mieliśmy trzy różne systemy, które różniły się koncepcją kolumn, zwrotnic i wzmacniaczy. Bardzo fajny przegląd wyszedł nam w tym roku :)
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Jaki zestaw najczęściej grał, jaki setup najbardziej Wam podszedł? Jak wypadła integra na ICEpower 700AS2 w porównaniu do A klasy?
Mieliśmy trzy systemy, zmienialiśmy je co godzinę, więc wsyzstkie grały mniej więcej tyle samo czasu.
System 1 - kolumny Pogromcy mitów (te najszerzej rozstawione) na tanich głośnikach (SB PFCR i Dayton na górze), obudowa typu linia transmisyjna. Do tego wzmacniacz FirstWatt (klasa), Tomkowe DAC na PCM1704 i Pre z buforem lampowym w torze. Jako źródło służył komputer.
System 2 - moje kolumny zwane "Betonami" - średniej klasy 3 way w obudowie zamkniętej (zostaną opisane na forum). Do tego IcePower 700AS2 jako wzmacniacz oraz Tomkowe DAC na PCM1704 i Pre z buforem lampowym w torze. Jako źródło służył komputer.
System 3 - kolumny aktywne arkotika na Scanach, ze zwrotnicą cyfrową oraz wzmacniaczmi w klasie D (panele Hypex FA122), obudowa z mambranami biernymi. Jako źródło służył mój streamer (po prawej na środkowej półce) oparty o RPi i mój sterownik.
W tym roku „poleciałem” na AVS głównie w celu posłuchania the DAC i berylowych wysokotonówek bo rozważałem jakiś upgrade kolumn i tutaj moje pytanie. Czy te wysokie na berylu co były, były tak źle zaaplikowane czy po prostu beryl tak gra ? Bo szczerze to mnie ten beryl nie zaskoczył pozytywnie a od jakiegoś czasu wszędzie oh i ahh jak tylko ktoś zaczyna temat berylowych tweeterów
Kolumny na berylach które grały jak należy to były Rockporty i Magico. Na tych możesz się wzorować jak powinny grać beryl.
Sama membrana nie gra. Membrany berylowe są fajne, bo sztywne a jednak mają tłumienie, przez które brake up nie daje się tak we znaki. A o reszcie jak zwykle cała konstrukcja głośnika decyduje. Jak dla mnie killer to jest Bliesma, a reszta.. no, OK :) Ale Bliesma to i aluminiowa robi wrażenie.
Beryle to ciekawy temat - Beryl od SB - nuda i flaki z olejem, berylowy Illuminator od Scana - bardzo muzykalny, aż trudno powiedzieć, że to gra metalowe kopułka, jednocześnie detaliczny, duży beryl od Bliesmy - muzykalny, ale z taką dozą dynamiki, zycia i atakau, że aż miło. W moich prywatnych kolumnach miałem Illuminatory, zmieniłem je na Bliesmy i uważam to za upgrade.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj