Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Video Show 2023 - pokój DIYaudio.pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aa wazne. jesli mozecie to zabierzcie swoje zestawy kabelkow - zeby nie braklo.
    Zasilanie, interconnect, glosnikowe itd.

Skomentuj

Taka drobna prywata.. Ma ktoś pod ręką programator SPI i może zabrać na AVS? Mam drobiazg do zrobienia programatorem..

Jak by wam brakowało jakiejś elektroniki/kabli to mam coś na miejscu.
      Integra na icepower1200 / DAC soekris
      Last edited by LubMich; 27.10.2023, 09:30.

Skomentuj

Skomentuj

Cześć
          Temat o tegorocznej edycji AVS2023.

Dzisiaj u mnie wystawcy PGE zaliczeni.

Na razie, jedyne wrażenie zrobiła na mnie UNITRA, tylko że negatywne... Nie wiem w co grają, ale te zapisy dla wybranych, no gratulacje.

Oczywiście chciałem się zapisać to miła pani przy drzwiach powiedziała że miejsc już nie ma.

Diora. Liczyłem że te kolosy przywalą solidnym graniem, jednak brakowało wszystkiego.

Perlisten pozytywnie, efektowne granie ale trochę traciło sztucznością.

Skomentuj

Byłem , słuchałem :)

Jak co roku , fajnie móc posłuchać taki ogrom sprzętu w jednym miejscu … ale najbardziej sobie cenie miejsca gdzie można wejść i przede wszystkim puścić swoją muzykę

Na pewno Wam się spodobała piosenka o marynarzu

„ Puść mu tego marynarza „

Dziękuje za dzisiaj :)

Skomentuj

Jaki zestaw najczęściej grał, jaki setup najbardziej Wam podszedł? Jak wypadła integra na ICEpower 700AS2 w porównaniu do A klasy?
              Dzięki że ciągle jesteście na wystawie!!

Skomentuj

W tym roku „poleciałem” na AVS głównie w celu posłuchania the DAC i berylowych wysokotonówek bo rozważałem jakiś upgrade kolumn i tutaj moje pytanie. Czy te wysokie na berylu co były, były tak źle zaaplikowane czy po prostu beryl tak gra ? Bo szczerze to mnie ten beryl nie zaskoczył pozytywnie a od jakiegoś czasu wszędzie oh i ahh jak tylko ktoś zaczyna temat berylowych tweeterów
                Last edited by daniel69; 29.10.2023, 23:06.

Skomentuj

Kilka fotek naszego pokoju i ekipy :)

Dzięki tomekk za organizację wszyskiego :)

W mojej ocenie dźwiękowo obroniliśmy się i mieliśmy trzy różne systemy, które różniły się koncepcją kolumn, zwrotnic i wzmacniaczy. Bardzo fajny przegląd wyszedł nam w tym roku :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                    Jaki zestaw najczęściej grał, jaki setup najbardziej Wam podszedł? Jak wypadła integra na ICEpower 700AS2 w porównaniu do A klasy?
                    Mieliśmy trzy systemy, zmienialiśmy je co godzinę, więc wsyzstkie grały mniej więcej tyle samo czasu.
                    System 1 - kolumny Pogromcy mitów (te najszerzej rozstawione) na tanich głośnikach (SB PFCR i Dayton na górze), obudowa typu linia transmisyjna. Do tego wzmacniacz FirstWatt (klasa), Tomkowe DAC na PCM1704 i Pre z buforem lampowym w torze. Jako źródło służył komputer.
                    System 2 - moje kolumny zwane "Betonami" - średniej klasy 3 way w obudowie zamkniętej (zostaną opisane na forum). Do tego IcePower 700AS2 jako wzmacniacz oraz Tomkowe DAC na PCM1704 i Pre z buforem lampowym w torze. Jako źródło służył komputer.
                    System 3 - kolumny aktywne arkotika na Scanach, ze zwrotnicą cyfrową oraz wzmacniaczmi w klasie D (panele Hypex FA122), obudowa z mambranami biernymi. Jako źródło służył mój streamer (po prawej na środkowej półce) oparty o RPi i mój sterownik.
                    Last edited by LuSzTi; 30.10.2023, 09:19.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                      W tym roku „poleciałem” na AVS głównie w celu posłuchania the DAC i berylowych wysokotonówek bo rozważałem jakiś upgrade kolumn i tutaj moje pytanie. Czy te wysokie na berylu co były, były tak źle zaaplikowane czy po prostu beryl tak gra ? Bo szczerze to mnie ten beryl nie zaskoczył pozytywnie a od jakiegoś czasu wszędzie oh i ahh jak tylko ktoś zaczyna temat berylowych tweeterów
                      Kolumny na berylach które grały jak należy to były Rockporty i Magico. Na tych możesz się wzorować jak powinny grać beryl.
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Betonów nie udało mi się posłuchać, nie wstrzeliłem się czasowo natomiast aktywnych Arkotika i monitorów TL od Pogromcy Mitów owszem.

Oba zestawy zrobiły wrażenie ale te monitorki Pogromcy to były prawdziwe killery

Miny odwiedzających bezcenne. Zresztą miałem podobnie.

Miło było znowu poznać nowych ludzi i kolejny raz gościć w pokoju DIY

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                          Sama membrana nie gra. Membrany berylowe są fajne, bo sztywne a jednak mają tłumienie, przez które brake up nie daje się tak we znaki. A o reszcie jak zwykle cała konstrukcja głośnika decyduje. Jak dla mnie killer to jest Bliesma, a reszta.. no, OK :) Ale Bliesma to i aluminiowa robi wrażenie.

Skomentuj

Beryle to ciekawy temat - Beryl od SB - nuda i flaki z olejem, berylowy Illuminator od Scana - bardzo muzykalny, aż trudno powiedzieć, że to gra metalowe kopułka, jednocześnie detaliczny, duży beryl od Bliesmy - muzykalny, ale z taką dozą dynamiki, zycia i atakau, że aż miło. W moich prywatnych kolumnach miałem Illuminatory, zmieniłem je na Bliesmy i uważam to za upgrade.

Skomentuj

Cześć. Chciałem podziękować za możliwość uczestniczenia w pokoju DIYaudio na AVS. Fajnie było z wszystkimi się zobaczyć.

Last edited by kondrax; 31.10.2023, 22:39.
                              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Dziękuje Wam koledzy za pomoc, sam bym nie ogarnął.
                                To co - to do AVS 2024.

https://www.hifipig.com/audio-video-...-the-sobieski/
                                https://the-ear.net/show-reports/aud...how-2023-pt-2/
                                https://www.my-hiend.com/vbb/showthr...p?13397/page35

Skomentuj

A te czerwone maleństwa? Co to za twór?

Skomentuj

• tomekk_
                                    tomekk_ commented
                                    Editing a comment
                                    Nic specjalnego, wydruk dla jaj zeby cos odpalic jak jestesmy bez sprzetu w pokoju.

Miło ogląda się przedstawione zestawy.
                                  ​​​Gratulacje!
                                  Czy będą udostępnione projekty kolumn? Zwłaszcza te zbudowane przez PM.

Skomentuj

Niestety projektu tych monitorow nie bedzie.

Skomentuj

Ups!!
                                      A gdzie temat o zbliżającym się AVS24'?

Skomentuj

Forum padło, kilka osób między sobą ustala warunki. Niestety osoby trzecie pewnie nie mialy by i tak wiele do powiedzenia bo nie organizują tego.

Last edited by Flip90; 26.10.2024, 11:42.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X