Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moderatorzy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moderatorzy

Forum jest tworzone dla nas i przez nas.
    Aby forum sprawnie działało wiemy, że potrzeba sprawnej moderki. A chyba każdy jest świadom jak wygląda ona na naszym diyaudio. Tym bardziej po zwolnieniu takero warto by wybrać kogoś nowego ba proponowałbym nowe wybory na moderatorów. Co prawda umberto i tato mogli by zostać bo działają, jednak poziom moderki reprezentowany przez innych jest raczej nikły (jak się myle poprawcie, ale wydaje mi się, że sporadyczne wizyty na forum przez moderatorów to jest dobry argument, nie wspomne o braku namacalnych dowodów ich pracy).

Moderatorzy powinni byc conajmiej codziennie na forum i przeglądać wszyskie nowe tematy aby szukać i błędów merytorycznych a czasami ortograficznych!! http://pl.wikipedia.org/wiki/Moderator_(internet)

Dlatego proponuje zrobić ankiete czy chcemy wyborów nowych moderatorów a, że forum jest dla nas to sami powinniśmy wybrać kto ma nas trzymać za pysk. Wybierzmy osoby które będą miały chęci i czas i będą robiły to co do nich należy a dajmy spokój koleżeńskim układą moderator->kolega->admin
    0
    Tak
    0%
    0
    Nie
    0%
    0

Z tego co pamietam to w jakims temacie bylo napisane ze beda wybierani nowi moderatorzy. Tylko jak narazie to sprawa ucichla...

wg mnie i zapewne innych uzytkownikow powinno sie wybrac nowa moderke :)

Skomentuj

moj typ : Takero

Skomentuj

Tak przydało by sie wybrac nowych modearotów, ale umberto i TatoTurbo nalezało by zostawic, a zmienić jedynie SW i irka, już napisałem w jednym temacie dlaczego

Skomentuj

Jestem od dawna na forum, ale bardziej jako 'wolny sluchacz' i uwazam, ze moderka jest ok. Dlatego wlasnie glosuje za tym aby jej nie zmieniac :)

Skomentuj

hmm oststnoi w ogole nie widac SW na forum moze sie to zmieni...
            a Irek czasami tez sluzy pomoca i sa to dwa wilekie Autorytety.
            mysle ze ze 2 nowych zapalencow bedzie trzeba wybrac:)

Skomentuj

Ja jestem za, jak nie nowych to dołozyć ze dwóch

Skomentuj

wyzucac wiecej nie ma co, mozna wybrac nowych ze 2 ewentualnie... nawet jak zadko zagladaja to co to komu szkodzi?

Skomentuj

Zgadzam sie z przedmowca. Ci modzi co sa bardzo mi odpowiadaja. Widac, ze znaja sie na rzeczy. Jeszcze z jednego czy dwoch kompetentnych ludzi by sie jednak przydalo.

Skomentuj

Ogolnie jak by miały być wybory na nowych moderatorów to wymieniamy wszystkich!! Naturalnie tato i umberto powinni być i tak znowu wybrani ale napewno nie irek, sw i yohi. żeby nie zostali z ptakiem w ręku ale przedewszyskim za ich wiedze i jej wkład na forum powinni dostać range VIP.

Nawiązując do tego co pisza panowie wyżej, tych 3 moderatorów o których tu się rozchodzi niewątpliwie mają wiedze i pokusił bym się o stwiedzenie, że wiedze większą nikt ktokolwiek inny na forum, ale co z tego skoro nie moderują, dlatego nie powinni byc modami tylko mieć inną rangę np ten VIP

Skomentuj

No cóż, ja za wyborami jednak jestem, przyda się trochę świeżośći, choć nie mówię, że dotychczasowa moderka działa źle - po prostu nie wszystko da się opanować na tak dużym forum. Takero był bardzo dobry pod tym względem, ale niestety wiemy, co zaszło i nie ma co się rozdrabniać. Umberto i Tatko muszą być :-) , ale miKI też byłby ok, gdyby tylko zadbał trochę o styl wypowiedzi :-) Ogólnie konkretnych typów nie mam, ale na pewno znajdą się odpowiedzialne i kompetentne osoby.

Skomentuj

zajaranyy, mylisz podstawowe pojecia. Moderator nie ma obowiązku dzielić sie wiedzą i udzielać w każdym temacie, robi to w własnej nieprzymuszonej woli i chęci.

Zaproponujcie kandydatów, zróbcie ankiete kto z nich ma zostać a jak już wybierzecie to Quester się zgodzi lub nie. Będzie musial wziaśc pod uwage to czy z dana osobna bedzie dobra wspólpraca i czy jest ona kompetentna na to stanowisko (liczy sie kwestia merytoryczna). Więc niech się ktoś poźniej nie zdziwi.

Skomentuj

Budzik na moda!

... i to będzie koniec diy

Skomentuj

to trzeba sklecić konkretną ankietę, w której będą kandydaci... zrobić prawdziwe wybory
                            Zamieszczone przez Langusta
                            ale miKI też byłby ok, gdyby tylko zadbał trochę o styl wypowiedzi
                            teraz będę miał mobilizację -lepiej?:)

Skomentuj

Nudzi mnie juz to czytanie o takiero i wyborach. Cos tu smierdzi nasza polityka.
                              Nie lepiej popisac / pogadac o audio?

Skomentuj

Yoshi_80, kiedy myślę o moderatorach diyaudio to zawsze wraca mi obrazek starego diy jeszcze za czasów kiedy nie było działu konstrukcje, igod wyłożył, a burdel był wtedy był niemilosierny a moderka irek, sw, dexter, yoshi i lukasz lała na wszysko ciepłym moczem(jak ktoś nabluzgał pamiętam na wszyski forumowiczów bo mu nie pomogli to temat z tymi bluzgami był kilka dni jak nie tydzień), dlatego właśnie do tych osób-moderatorów jestem strasznie zniechęcony i wątpie, żeby to się zmieniło. Np Ty yoshi siedziałeś sobie na audiomani nawet jeżeli wtedy zajrzałeś na diy to i tak nic nie robiłeś, lukasz coś pozamylał a o reszcie moderatorów nie było słychać.

A teraz kiedy diy dostalo się w ręce Questera(w sumie bardzo dobrze i chyba jak każdy się z tego cieszę) po znajomości starzy moderatorzy zostali (prócz lukasza i dextera, którzy i tak już nic ciekawego nie wnosili).

"Prawdziwego moderatora(jak i przyjaciela) poznaje się w biedzie" a Wy w najtrudniejszych dla diyaudio czasch znikneliście. Chłopaki jeżeli chodzi o wiedze to chętnie bym przed wami ukleknął ale jeżeli chodzi o waszą moderkę to moge wam jedynie pomachać. I właśnie oto mi chodzi. Czy tylko mnie, powie ankieta!

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon
                                  Budzik na moda!

... i to będzie koniec diy
                                  Uwierz że niechciało by mi sie moderowac Szkoda czasu na kasowanie, 75 % topików z forum :)

zajaranyy, twoje intencje są bardzo słuszne, niemniej fakt jest taki ze nawet jak bedzie dorba moderka to co mają wyrzucac posty laików ?? Zawsze są wyrzucane. Forum sie raczej niezmieni poprzez dorzucenie modów, zmiana musi byc ekstremalna :twisted:

Radzę zastanowic sie wszystkim wymądrzajacym i naciskajacym typu TAsior, dragon czy hellrider i innym... bo to własnie przez takich ludzi (wcale nie nowych laików) diyaudio stało sie śmietnikiem :cool:

Skomentuj

Że co prosze? przezemnie diyaudio stało się śmietnikiem ta? no dzieki wielkie za uznanie... bo tylko ja tu siedze non stop i dogaduje byle co w każdym temacie... n/c

Budzik idz lepiej spowrotem na AM bo był tu spokój bez ciebie, a nie prowokuj znowu kłótni.

Skomentuj

dragon, nie przez ciebie, ale takie nastawienie :mrgreen:

JA nie prowokuje, poprostu mam własne zdanie którego niema wiele osób na forum, buehehe płaczecie za Takero ... płączcie :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
                                        Radzę zastanowic sie wszystkim wymądrzajacym i naciskajacym typu TAsior, dragon czy hellrider i innym... bo to własnie przez takich ludzi (wcale nie nowych laików) diyaudio stało sie śmietnikiem

Budzik znajdz mi wiecej moich wypowiedzi niz 3 na tym forum o takim charakterze o ktorym napisales. Bede Ci bardzo wdzieczny za pomoc.
                                        Jezeli te 3 wypowiedzi ktore "moze" znajdziesz przyczynily sie do zrobienia z Diyaudio śmietniaka to Cię Przeprosze za wszystko co Napisalem w twoim kierunku.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X