Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moderatorzy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Budzik
    ale w dzisiejszych czasach nawet staremu własnemu niemozna ufac bo dzisiaj jestes jutro mozesz sie nieobudzic bo bedziesz miał siekierę w czole.
    Budzik i traumatyczne przeżycia :lol:

Zgadzam sie z tym co pitoli Budzik, ale zmiany trzeba zaczac od "reaktywacji moderatorkiej siły" (RMS :lol:) Proponuje żeby każdy komu zalezy na forum spróbował przyczynić sie do jego rozwoju. Przydało by sie zgromadzić w jednym temacie linki do najczesciej zadawanych pytan tak zeby nowi nie musieli zbytnmio wyterzac umysłu i uzywac opcji szukaj. Przydały by sie nowe arty wiec kto jest w stanie niech tworzy. Itd.... niech kazdy sprobuje wymyślic coś od siebie coś co pozwoli na stworzenie nowego lepszego diyaudio

Skomentuj

Propozycje co do zmiany czy poprawy forum są tylko propozycjami, bo jeden chce tego inny woli to, a górą i tak jest ADmin i osoby doradzające wraz z moderką. Nic tego niezmieni i niema narzekania że ja chce tego a admin zrobił to, Admin jest mądrzejszy i wie o takich sprawach więcej nizwiększosc ludzi na forum, wywnioskowac można tyle że większosc sie myli. Powini wkoncu zoabczyc ze to oni są w błędzie i pozwolic rozwinąc sie powoli nowemu DIYaudio a nie tylko narzekac i narzekac, ile można słuchac, jak sie niepodoab to nit was tu nietrzyma !! Ale jak chcecie to możecie tworzyc razem jednaspołecznosc na tej stronei czy takze na AM, a tego nie zrobi sie kłótniam, narzekaniami czy wiarą w jednego czy 2 użytkowników tylko dlatego że 100 razy dzienie odpowiada na to samo pytanie czy ma xxxx nabitych postów. Osoby bardziej zawansowane powinny pomagac w trudniejszych topikach, a w tych prostych niemusza zawracac sobie fłogy bo jest duzo osób które równie dobrze odpowiedza.

ALE NIE !! takiew osoby wolą narzekac że admin czy ktos tam nie odpowiedział a same nawet nieraczą sie odezwac, czesto zabierajagłos w sprawach o których niemaja zielonego pojecia zamiast pomagac tam gdzie ich słowo jest przydatne i warte, niema na forum osób równych, są mniej i bardzij obcykani i posredni i każdy inaczej mysli, każdy przedewszystkim słyszy. Dyskryminacja innego jest niewzmakazana. Przykład - narzekanie na mnie ... dlaczego polecam głosnik skoro go niesłyszałem. Zaufajcie temu co powiem że SA osoby na forum które na podstawie parametrów głosnika (niemówie tylko o ts) lepiej oceniato jak zagra taki głosnik niż jakis lajk czy skandalista który słuchał jakiegos głosnika i sie na jego temat wypowiada, słchał i ocenia według swojego gustu a to jest zupełnie nieprzydatne, natomiast informacje podane przez osobe która WIE jak oceniac głosnik jest najbardziej cenna. Wiem z doświadczenia !! to wcale nie głupota.

Wyzej tylko przykład zachowania ludzi które niepowinno miec miejsca wogóle. o idąc ta droga możn by wyeliminowac wszystko co sie wie ale niemiało sie z tym do czyniena w realu.

Tyle ile ludzi na forum tyle gustów muzycznych, tyle gustów brzmienia bo głownie o tym tu traktujemy, zamiast uzupełniać sie nawzajem i próbowac rozszerzaź własne zainteresowania ta dziedzinato każdy każdego próbuje przekonac do swojego, najechac tylko ze to co mówi ON jest lepsze , albo i najlepsze. Jeden zrobi tube drugi go jedzie, ok są tacy, ale gorsi są ci którzy NIEMAJĄ pojecia o tubie a uważaja że gra SUPER , nawet gdy ja zrobią, niegra super, wam sie MOZE podoba taie brzmienie ale innym moze sie niepodobac i to ze tai rodzaj obudowy na takim cz ysiakim glosiku zrobiło 10 osób nieoznacza ze kolenje 2010 tez zrobi bo niezrobi bo im sie niespodoba albo nielubia takich konstrukcji. TO tylko przykład bez odniesienia do akurat ornó na ARZcie ale o tym duzo było wiec każdy zrozumie o co chodzi.

ktos chce kolumny, prosze, sa tuby, sa 2 drożne monitory, sa podłogówki, sa szerokopasmówki, sa 3 drozne duze krowy, każda ma plusy, kazda ma minusy, zamiast przekryzkiwac która lepsza do dnaego pokoju czy osoby zostawmy wybór dla osoby która chce zrobic dana konstrukcje, nalezy wskazac plusy i minusy naprowadzic na droge do tej czy tamtej konstrukcji a co wybeirze ta osoba, niech sama zdecyduje a nie wieczne "to lepsze a tamto do d..." ehhhh

Zamiast sie przekrzykiwac i udowadniac komus, udowodnijmy sobie a żyjmy w zgodzie !! ..... mać !!

Skomentuj

tylko bez przeklenstw prosze :]

Tak własciwie to przepraszam wszystkich (niejest to puste "sorki") za to ze po was pojechałem itp,choc niezmienie zdania ze niektore zmiany niepodobaja mi sie.
        pozniej cos dopisze ale na jutro musze odrobic sporo zadan...

Skomentuj

KAżdemu sie cos niepodoba w tym forum czy innym. mi sie bardzo duzo rzecy nie podoba ale ja zyje tutaj patrząc na pozytywny a nagetywy olewam. I to jest sposób.

Zanim cos sie polepszy zawsze trzeba spaśc na dół. Zainwestowac w cos co sie rozwinie z biegiem czasu. I zaczać to robic od zmiany własnego opiisu w którym naśmiewasz sie z forum o które tak walczysz.

Skomentuj

heh... budzik, a co cie tak na pisanie wzielo, bijesz rekordy pod wzgledem dlugosci postow :)

Skomentuj

No widzisz ... słabo mnie znasz.

Skomentuj

Budzik mysle,ze bys furore zrobil w rzadzie :) ,a tak na powaznie to przynajmniej mowisz to co myslisz, co dla wielu ludzi tutaj jest wrecz SZTUKA . A co dla mnie wazniejsze to Twoje slowa opisuja realna sytuacje - bez zbednych ubarwien... ale za to z epickimi wrecz wstawkami :) .

Skomentuj

Przeczytałem ten topik. Zgadzam się po raz kolejny z BUDZIKIEM. Teraz ja wtrącę się.

Irek ma ogromną wiedzę, SW chwilowo nie ma, ale jak był to dużo pomagał.

Następna sprawa zamiast zganiać wszystko na moderatora sami możecie pomagać innym!. Jak temat jest do dupy to go OLAĆ Ciepłym moczem jak pisał EZO. Było tak że Takero odpisywał wszystkim miał już z 4000 postów, a reszta nic. Do tego chcecie moda? By odpisywał po raz setny o tym samym. Może lepiej pomyśleć, co zrobić by nie zadawali nowi użytkownicy pytań typu, jaka buda DLA…. Co lepsze GDN 22-120 czy ARN? Może pomyśleć nad rozwojem jakiś dział z porównaniami głośników. Jakiś art. Najlepszych budach do danego głośnika.

Wiecie, że takie coś może mocno odciążyć moderatora. Tylko ma to jeden minus! Każdy ma dać cos od siebie a nie szukać kolejnego moda, który będzie siedział i czytał setki głupich postów i to edytował.

Skomentuj

dj_zibi, chyba nikt nie kwestionuje wiedzy moderatorów, tym bardziej ich wkaładu merytorycznego w forum tylko wypełnianie obowiązków moderatorskich:P
                    :!: :!: :!: :!:

Skomentuj

Tak ale napisałem zamiast czepiać się modów i wszystko zwalac na nich, mozę sami troszku włożymy pracy?

Skomentuj

powinni dostać range VIP
                        Jak to dobrze być tym Vipem :twisted:

Skomentuj

wescie dajcie spokoj tym moderatorom tylko siadzcie wkoncu do jakichs ksiazek i zacznijcie sie uczyc zebyscie pozniej mieli mozliowosc wniesienia czegos nowego na forum bo tak to bida z nedza...

Skomentuj

dj_zibi, hasło zawsze można rzucić:
                            Zamieszczone przez dj_zibi
                            mozę sami troszku włożymy pracy
                            np jak??

Skomentuj

KOPIA
                              Może lepiej pomyśleć, co zrobić by nie zadawali nowi użytkownicy pytań typu, jaka buda DLA…. Co lepsze GDN 22-120 czy ARN? Może pomyśleć nad rozwojem, jakiś dział z porównaniami głośników( by unikać pytań co lepsze). Jakiś art. np O Najlepszych budach do danego głośnika. Np ARN 226 07 do BR 30 litrów. Opisy poszczególnych wzmacniaczy jak to starałem robi się na akustyce!.

Skomentuj

dj_zibi, święte słowa. W naszym pieknym kraju każdy jest mistrzem świata w narzekaniu. Jakiś przejaw własnej incjatywy to już jest PROBLEM.

zajaranyy, ty chyba narzekasz dla samego narzekania bo ci kolege z moderki usunięto. W ogóle nie masz pojęcia o czym piszesz w tym temacie.

Jest taka opcja jak : zobacz nieprzeczytane posty. Ja wchodze na forum zwykle 2 góra 3x dziennie. I widze, że od ostatniej wizyty co sie nowego pojawiało bo wychodząc odznaczam całe forum jako przeczytane. I wiesz co? Jakoś nie widze natłoku moderatorskiej roboty. Jakoś te tysiace topiców do wywalenia mnie nie przygniatają bo jak pojawi sie może 1-2 nowe tematy to jest rekord, do tego pare wpisów w istniejeacych juz tematach.

Moderka zajmuje góra 20 min. Więc wytłumacz mi po co ci moderator czuwajacy jak cerber ? Chyba po to, zeby marnował swój czas dla satysfakcji paru osób :rotfl: .

Myślisz, że po co ja czy inne osoby np na Audiomanii pisały artykuły? Przecież, nie pisałem tego dla siebie, ja to wiem ! Nikt mi za to też nie płacił i żadnych późniejszych profitów z tego też nie odniosłem. Jednak pare bitych dni trzeba było poświecić. To jest po to, żeby sie "kręciło". Skoro uważasz, że wszystkie tematy zostały wyczerpane (w odniesieniu wo propozycji dj_zibi) to się nie dziw, że przestaje się "kręcić" i nastał marazm.
                                Moim zdaniem pól do popisu jest wiele.

Teraz już wiesz, komu sie należy przyznać moderke. To jest swojego rodzaju przywilej, za wkład na forum. A wkład może być w róznych dziedzinach, od pomagania początkujacym po pisanie artów czy tworzenie wielu interesujacych kostrukcji. Zwykłym krzykaczom i szumotwórcom się to nie należy. I taka osoba jak Quester doskonale o tym wie i taka zasadą sie kieruje.

Skomentuj

Zamieszczone przez zajaranyy
                                  dj_zibi, hasło zawsze można rzucić:
                                  Zamieszczone przez dj_zibi
                                  mozę sami troszku włożymy pracy
                                  np jak??
                                  Jak?Proste,zrób arta na temat powtarzających się pytań i po bólu.Podkleimy,zalinkujemy i po sprawie.
                                  A tak,albo trzeba się wysilać,albo denerwować,albo wywalać.A temat powraca jak bumerang.Może mały krok naprzód?Jednak?

Skomentuj

..kiedy myślę o moderatorach diyaudio to zawsze wraca mi obrazek starego diy jeszcze za czasów kiedy nie było działu konstrukcje, igod wyłożył, a burdel był wtedy był niemilosierny a moderka irek, sw, dexter, yoshi i lukasz lała na wszysko ciepłym moczem.... dlatego właśnie do tych osób-moderatorów jestem strasznie zniechęcony...
                                    dlatego narzekam i będe narzekać :!: a do tego będe się powtarzał :!:

Skomentuj

Naprawdę nie rozumię.Co masz do nich?Był czas że diy "leżało",obecnie jest inaczej,i wierz mi,nikt z moderów nie śpi ni nie leje "ciepłym moczem".A napewno nie Yoshi.Wiem bo widzę.
                                      Może lepiej dajmy sobie spokój z tymi przepychankami,zajmijmy się tym co jest bardziej istotne.

Skomentuj

Umbi ja niestety nie zrobie ARTa na diyaudio, dlaczeo powinienes wiedzieć.

Skomentuj

Wiem.Podpis Twój też mi się nie widzi.I Ty wiesz dlaczego.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X