Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

egzemplarz pierwszy

egzemplarz drugi

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Rfck
      Może zrób zdjęcie razem z wybranym przez nas przedmiotem żeby nie było że pościągałeś z internetu
      Z aktualną gazetą jak przy uprowadzeniach :lol:

Skomentuj

Nie na temat...
        Dokładnie to miałem na myśli :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
          Może zrób zdjęcie razem z wybranym przez nas przedmiotem żeby nie było że pościągałeś z internetu
          Nie mam czasu żeby cokolwiek udowadniać agresywnemu naganiaczowi z Toronto.
          Last edited by Echo1; 18.12.2014, 10:08.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
            Nie mam czasu żeby cokolwiek udowadniać agresywnemu naganiaczowi z Toronto.
            Nie tylko jemu. Pokaż pomiary to się każdy odczepi jak sądzę.

Skomentuj

Kupione w Nowym Elektroniku przedwczoraj. Wymówka kilka razy że nie masz kiedy zrobić zdjęć była tylko przykrywką dla czasu potrzebnego do zakupu lub znalezienia kogoś kto je ma i pozwoli zrobić zdjęcia :)

Skomentuj

Pomojam cały ten temat ost, a bym chciał wiedzieć czy wysokotonowy ceramik jeszcze będzie dostępny i jak się on ma do popularnego seasa i tym bardziej jak wypada na tle konkurencji w obecnej cenie?

Skomentuj

pytanie o dostępność to chyba nie tu .
                  A kilka opinii o tym ceramiku było już w tym temacie .

Skomentuj

Zamieszczone przez Sapere Zobacz posta
                    Kupione w Nowym Elektroniku przedwczoraj. Wymówka kilka razy że nie masz kiedy zrobić zdjęć była tylko przykrywką dla czasu potrzebnego do zakupu lub znalezienia kogoś kto je ma i pozwoli zrobić zdjęcia :)
                    Kupowałbym głośniki żeby uwiarygadniać się przed naganiaczami? Bądźmy poważni. Kupiłem już dawno te głośnik skuszony niską ceną, bo w karcie katalogowej miały niezłe parametry i miedź w napędzie ale po oględzinach organoleptycznych i pomiarach się rozczarowałem.

Jak zaoferujecie blaszaki tej klasy co ten głośnik http://www.wavecor.com/html/wf168wa05_06.html to pogadamy.
                    Last edited by Echo1; 18.12.2014, 21:24.

Skomentuj

Mi wmawiali, ze sam pogielem kosze glosnikow, zeby ladnie do zdjecia wyszly

Skomentuj

Jak zaoferujecie blaszaki tej klasy co ten głośnik http://www.wavecor.com/html/wf168wa05_06.html to pogadamy.
                        No bądź poważny zobacz ile ten głośnik kosztuje .

Skomentuj

A gdzie ten blaszak?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Mi wmawiali, ze sam pogielem kosze glosnikow, zeby ladnie do zdjecia wyszly
                            Z tego co pamiętam zaproponowali ci nowe. Nie skorzystałeś, jak widać różne są fetysze. Dla przykładu jak mi przywieźli Electroluxa lodówkę lekko wgniecioną to po jednym wpisie podając w jakim sklepie rano na pw. miałem raport o dacie wymiany na nową z przeprosinami, skorzystałem.

""""""""""Jak zaoferujecie blaszaki tej klasy co ten głośnik http://www.wavecor.com/html/wf168wa05_06.html to pogadamy."""""""""
                            I widzisz Echo1 po mimo twojej wieloforumowej wojenki ludzie przychodzą do salonów i kupują kolumny STX, dobrym przykładem jest największy salon na dolnym Śląsku Fusic.

Echo1 ogarnij się, podawanie głośnika 2xdroższego już świadczy o naiwności autora porównania, a tym przykładem cenax5 przegiąłeś wręcz prymitywnie. Podaj konkurencję dla STX z +/- 30 % zamiast +500% ok? Z chęcią popatrzymy na nowe produkty, które można by wprowadzić do oferty.
                            Last edited by djramoss; 18.12.2014, 23:04.

Skomentuj

Zamieszczone przez djramoss Zobacz posta
                              Z tego co pamiętam zaproponowali ci nowe. Nie skorzystałeś, jak widać różne są fetysze. Dla przykładu jak mi przywieźli Electroluxa lodówkę lekko wgniecioną to po jednym wpisie podając w jakim sklepie rano na pw. miałem raport o dacie wymiany na nową z przeprosinami, skorzystałem.
                              O, znowy teksty o lodowce :) To juz znaaamy. Dlaczego nie wyslalem? bo mi sie nie chcialo, po przykreceniu do obudowy koszt wyglada ok, wiec uznalem, ze nie bede ich wysylal, tym bardziej ze dzialaja jak trzeba. Nie zmienia to faktu, ze byly zapakowane bardzo kiepsko.
                              Niebawem sprawdze czy producent odrobil zadanie domowe z pakowania glosnikow, czy dalej ma to gdzies...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              A gdzie ten blaszak?
                              No ten Wavecor ma kosz blaszany.

Skomentuj

Oki
                                Myślałem, ze o membrane chodzi
                                Troche sie zamotalem
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pogromco istnieje prawdopodobieństwo że dla Ciebie zapakują porządnie :) Ja odebrałem w zeszłym tygodniu paczkę ze średniakami i tym nieszczęsnym niskotonowym, głośniki faktycznie latały po kartonie ale dosypali trochę miękkich skrawków papieru i kosze nie były już zdeformowane.

Skomentuj

Tam w Thorontho tho musi być bardzo niezdrowe powietrze

Zamieszczone przez djramoss Zobacz posta
                                    konkurencję dla STX z +/- 30 % zamiast +500% ok? .
                                    Można też bezskutecznie szukać konkurencji dla chińskiej wiertarki, która nie wierci - ale za to ma inne zalety, bo jest tania.
                                    Otrząśnijcie się zamiast wynajmować pieniaczy naganiaczy z kwalifikacjami rycerzy zakonu najświętszej Marii panny. Mowa jest o najtańszym stuffie z oferty, a szumicie na temat konkurencji dla niego.

skuszony niską ceną,
                                    To powinno wystarczyć za podsumowanie całej dyskusji.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                      Kolega niestety przytoczył wyłącznie część stanu faktycznego.
                                      Odnośnie "testowania" głośnika na wcisk wypowiedziałem się już podczas rozmowy telefonicznej ale powtórzę to raz jeszcze:
                                      Standardowy odstęp cewka/nabiegunnik to zaledwie 0,2mm głośnik ma dość niski rezonans 34Hz a to oznacza, że zawieszenia są bardzo podatne i bardzo łatwo przy nierównomiernym nacisku doprowadzić do skoszenia cewki - co przy wciśnięciu będzie objawiać się tarciem - niemniej jednak przy pracy w warunkach normalnych (przy sygnale muzycznym bądź z generatora siła generowana przez cewkę jest o kilka rzędów wielości bardziej równomierna niż nawet najbardziej precyzyjne "wciskanie".
                                      Robiliście obliczenia i pomiary jak zmienią się wymiary cewki gdy temperatura wzrośnie do np 120 stopni C?

Skomentuj

A po co testy w tak wysokich temperaturach sprzętu home audio?

Skomentuj

Robiliśmy testy i wyobraź sobie ze dziwnym zbiegiem okoliczności nagrzewa się również układ magnetyczny i tez ulega rozszerzeniu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X