Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomysł dobry, szczególnie dla początkujących, którzy nie poradzą sobie z pomiarami i projektowaniem, a z drugiej strony nie chcą kupować gotowych kolumn w sklepie. Gotowe zafornirowane paczki to kolejny krok w stronę początkujących DIY-owców, jednak generuje problemy z wysyłką i podnosi jej cenę.

Skomentuj

E tam, nie znacie się - oldschool w wydaniu Wielkiej Lechii :)
      https://www.skleptonsil.pl/img/products/60/8/5_max.jpg

Skomentuj

nie rozumiem o co Wam chodzi? :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          nie rozumiem o co Wam chodzi? :???:
          zapewne o oldschoolowy design :)

Z drugiej strony taki SVS PB16 ultra...
          https://images.crutchfieldonline.com...46PB16BO-F.jpg

Skomentuj

oldscholl?
            mi sie to kojarzy z tanimi plastikowymi "subami" z kina domowego! :p

Skomentuj

Mi ten stx ze starymi subami od tonsila.
              SVS z badziewiem dla debili :)Ale ten gra przynajmniej :)

Skomentuj

Praktycznie każda firma ma subwoofer w takim stylu. To nie oldscholl czy "plastik" to odpowiedź na niechęć do stawiania pralek w innych pomieszczeniach niż łazienka.

Jakoś na żadnym nie widzę znaczka tonsila?!?

To czy produkt spełnia oczekiwania klientów czy nie najlepiej świadczy sprzedaż. Po 2 tygodniach od wprowadzenia mogę powiedzieć, że prędzej wycofamy "pralki" niż ten model. Jak widać zmywarki są bardziej popularne niż pralki.

Najbardziej lubię wypowiedzi "znawców" którzy nie słuchali a oceniają już jak gra - pełen profesjonalizm nie ma co

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                Pozwolę sobie na pewien komentarz.
                Praktycznie większość potencjalnych klientów patrzy na trzy aspekty sprzętu audio - wygląd/brzmienie/cena. Tak sie przynajmniej utarło.

Fascynuje mnie wypuszczanie w dzisiejszych czasach wyrobów które mają tylko jeden punkt...
                Twoim zdaniem których punktów nie spełnia?

Dźwięk? Nie słuchałeś to jakim prawem się wypowiadasz? W chwili kiedy pisałeś ten post nie mogłeś go słuchać bo pierwsze sztuki dopiero opuszczały nasz magazyn.
                Cena / Wygląd - OK sprawa umowna jednak uważam, że 1000zł nie jest ceną wygórowaną. Popyt zdecydowanie przerósł nasze oczekiwania więc chyba nie jest źle.
                Last edited by Sound Wave; 04.12.2020, 21:43.

Skomentuj

Ja nigdy nie lubilem tych subow w ksztalcie pufy, czy klocka, ktorego jakby nie postawic, to zawsze wyglada tak samo. Takie proporcje jak w nowym subie STX sa znacznie bardziej praktyczniejsze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta

Dźwięk? Nie słuchałeś to jakim prawem się wypowiadasz? W chwili kiedy pisałeś ten post nie mogłeś go słuchać bo pierwsze sztuki dopiero opuszczały nasz magazyn.
                    Cena / Wygląd - OK sprawa umowna jednak uważam, że 1000zł nie jest ceną wygórowaną. Popyt zdecydowanie przerósł nasze oczekiwania więc chyba nie jest źle.

brzmienie/wygląd

Dźwięk? Nie słuchałeś to jakim prawem się wypowiadasz?
                    Bo żyjemy (jeszcze) w wolnym kraju i mam prawo na forum publicznym do pisania czegokolwiek chce w ramach regulaminu forum.

Tak, tego wyrobu nie słuchałem, przesłuchałem za to kilkanaście różnych Waszych wyrobów przez ostatnie kilka lat - nie chce mi się już więcej.

Wygląd jest rzeczą definitywnie gustu, a o tym się nie dyskutuje, domyślam się że bez problemu target w tym kraju na taki wyrób znajdziecie.

Co do brzmienia tutaj tak na prawdę to samo można powiedzieć, target się znajdzie.

Dlaczego ja nie uważam że produkt w tym pułapie cenowym nie wpisuje się w "brzmienie" w swojej podstawowej roli ? Przepraszam, ale wystarczająco długo pracuje przy wytwarzaniu urządzeń audio czy ich serwisowaniu żeby wiedzieć, że subwoofer za 1000zł nie ma prawa brzmieć dobrze, jaki macie na nim KWS? 300-400zł? Wiesz jeśli teraz będą teksty w stylu że zrobiliście coś co brzmi jak produkt za 4tys i sprzedajecie za 1tys... obojętnie w jakim kontekście tego nie powiecie to wyjdzie co najmniej śmiesznie, czyli albo macie coś jak perpetum mobile, albo trochę niewłaściwe podejście do biznesu.
                    Oczywiście tutaj można znowu zejść na czuły punkt czyli gusta/obyte ucho w brzmieniu i jednym to będzie robić efekt WOW a drudzy się skrzywią, target zawsze się znajdzie. Kurna ale wyrób jest wrzucony pod opinie na forum specjalistyczne złożone z ludzi którzy są na tyle kumaci że wiedzą co można, właściwie czego nie można zrobić za 1000zł...

Skomentuj

Dlaczego ja nie uważam że produkt w tym pułapie cenowym nie wpisuje się w "brzmienie" w swojej podstawowej roli ? Przepraszam, ale wystarczająco długo pracuje przy wytwarzaniu urządzeń audio
                      Dziękuję za rzetelną i niezależną opinię konkurencji.

O jej jakości, dogłębnej analizie i obiektywizmie najlepiej świadczy to zdanie:

Tak, tego wyrobu nie słuchałem

Dźwięk? Nie słuchałeś to jakim prawem się wypowiadasz?
                      Bo żyjemy (jeszcze) w wolnym kraju i mam prawo na forum publicznym do pisania czegokolwiek chce w ramach regulaminu forum.
                      Tylko fajnie było by gdybyś dopisał, że pracujesz w innej firmie zajmującej się produkcją urządzeń audio, a wyrobu który oceniasz nawet nie słuchałeś. Wtedy osoby czytające ten temat mogą sobie wyrobić właściwą ocenę sytuacji.

Skomentuj

Oczywiście tutaj można znowu zejść na czuły punkt czyli gusta/obyte ucho w brzmieniu i jednym to będzie robić efekt WOW a drudzy się skrzywią, target zawsze się znajdzie.
                        a kiedy ostatnio sluchales tych subow do sprzedazy?
                        ja wiele gotowych kolumn nie kupuje...
                        ale kilka lat temu kupilem S200 i bylem nim zachwycony! pieknie zgrywal sie z kolumnami, ladnie znikal w pokoju, byl bardzo muzykalny...
                        no i musialem go zwrocic bo klient stwierdzil ze "malo jest bassssu!" :o
                        niedawno, jak bylem w stx na zakupach to sluchalem obecnych subwooferow. wlasnie jest efekt WOW dla takiego przecietnego klienta! :p

no i teraz odpowiedz sobie sam, co gralo lepiej?
                        ten kiedys czy ten obecnie?
                        a naped i wyglad sie nie zmienil!

- - - - - aktualizacja - - - - -

no i czemu zawsze tutaj musi byc burza?! :???:

Skomentuj

Paweł: sorry zapomniałem co to za temat.

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                          Dziękuję za rzetelną i niezależną opinię konkurencji.
                          Poważnie...?

Nie wiedziałem że robicie też sprzęt dla muzyków/twórców oraz studyjny.

Skomentuj

Nie wiedziałem że robicie też sprzęt dla muzyków/twórców oraz studyjny.
                            To widać udajesz, że mało wiesz.
                            Last edited by Sound Wave; 07.12.2020, 12:18.

Skomentuj

Nowości w dziale głośniki średniotonowe STX.

https://stx.pl/m-12-140-8-mc.html

https://stx.pl/m-12-140-8-wmc.html

https://stx.pl/m-18-140-8-mc.html

https://stx.pl/m-18-140-8-wmc.html

Skomentuj

Pojawiły się nowe kolumny na nowych głośnikach, jakoś koledzy z STX nie chwalą się flagowym modelem.
                                https://stx.pl/foton-fx-300.html
                                a tu recenzja na AS
                                https://www.audiostereo.pl/magazyn/r...ton-300-r1127/

Przydały by się jakieś pomiary.
                                Last edited by KAPRINT; 11.01.2021, 14:23.

Skomentuj

te kolumny sa tak nowe ze kilka lat temu na audio show graly! :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    te kolumny sa tak nowe ze kilka lat temu na audio show graly!
                                    To czemu o nich i o nowatorskich patentach w głośniku tak cicho?

Skomentuj

bo widocznie nie maja parcia na reklame?
                                      ale wszystko bylo na stronie juz dawno temu
                                      ten sam typ napedu jest juz w tanszych glosnikach (oznaczenia V2)

Skomentuj

Panowie co tu tak cicho? Czy ktoś pofatygował się o zbudowanie kolumn Electron 220? Ciekawią mnie. Jakiś czas temu zakupiłem T.10.200.8.msx w celu zrobienia upgrade w kolumnach, które wówczas posiadałem. Okazało się, że MSX gra świetnie jak na swoją cenę. Porównywałem go między innymi ze scan speakiem z Diamond 28, tweeterem z AP tempo VI, Scan speakiem D2606/922000 oraz Seasem 27 tdcf. Grał dla mnie lepiej niż scan z D28 oraz D2606/922000. Mniej szelestu, więcej detali. co do AP to gra na takim samym poziomie ale łagodniej. Stąd moje zainteresowanie electron 220 bo chcialbym zbudować na nim jakieś w miarę przyzwoite kolumny na bazie gotowego diy. W.18.220.8.MCX wygląda bardzo przyzwoicie jak na tak niską cenę.

Skomentuj

tak, zrobilem je dla jednego klienta

odsluchalem obie wersje zwrotnicy i zdecydowalem sie na wersje B, z tym ze przenioslem rezystor za filtr, zeby uspokoic wysokie tony

MSX gra fajnie przestrzennie
                                          ale zeby bylo ciekawiej, mniejsza wersja 9cm gra wg mnie lepiej

basu z 15 litrow mam wiecej niz w 25litrach z vify XT18WH

Skomentuj

Czaruję...
                                          X