Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prawko

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja się przyznam - za 3 ....

Za pierwszym zawaliłem plac - jazda po łuku tyłem, jakbym dojechał jeszcze 7cm to bym miał zaliczone, ale niestety egzaminator przyszedł z "linijką". Wszyscy obserwujący byli zaskoczeni, każdemu mina zrzedła jak zobaczyli kto nas egzaminuje, a tak ładnie dzień się zapowiadał ...

Za drugim tak jak Igod - skręcanie w lewo z jednokierunkowej - gość mnie wziął na stację benzynową, kazał skręcić w lewo a ja do osi się ustawiłem - te same argumenty - że blokowałem przejazd, a tak szczerze to obok mnie mogło zmieścić się spokojnie jeszcze jedno auto.

Wszystko zrobiłem dobrze. Ale poprostu miałem nie zdać i tyle.

Za 3 razem miałem tego samego gościa co za 2, zapamiętał mnie, że jako jedyny z 15 osób po niezdanej jeździe nie pierdzielnąłem gościowi drzwiami od auta i nie zwyzywałem, tylko ładnie z uśmiechem życzyłem miłego dnia i poszedłem, ale we mnie się gotowało, miałem ochotę gościowi porządnie zajebać w pysk ... no ale ...
    Więc sobie mnie zapamiętał, za 3 razem nie powinienem zdać, bo byłem tak cholernie zdenerwowany, że na skrzyżowaniu wrzuciłem wsteczny zamiast "1" no ale mi wybaczył, bo to był Opel i tam wsteczny koło jedynki był, pierścień zabezpieczający nie odskoczył, a że nie każą patrzeć na lewarek przy zmianie, więc nie patrzyłem.
    Po tym już z każdego skrzyżowania z piskiem ruszałem :P myślałem że oblałem za ten wsteczny, ale okazało się że zdałem.

Heh, co najlepsze w ten sam dzień napiliśmy się ze znajomymi, z imprezy wracałem rowerem z kumplem. Policja nas zatrzymała, jemu zabrali prawko, mi nie, bo rower prowadziłem, całe 5min wcześniej zsiadłem z rowera, tak to pewnie bym długo się nie cieszył, bo by mi nie wydali prawka ...

Skomentuj

A ja sie na kurs w listopadzie zapisuje.... zobaczymy pod koniec stycznia co z tego będzie:)

Skomentuj

ja dopiero zaczynam jazdy i stwierdzam ze plac nie jest dla normalnych ludzi.

Skomentuj

ten w poznaniu jest zajebisty plac na łuku jak cofasz to masz z górki a placu nr 3 akurat jest studzienka kanalizacyjna która jest trochę głębiej jak asfalt ale luz nie sposób jej ominąć chyba że przejedziesz przez linię

Skomentuj

czym sie chwalicie , wiele osób zdaje za pierwszym a niepotrafi jeździć

ja pcham auto pod gorke a z górki jade na masce żeby niebyło ze prowadze gdy mnie zatrzymają
            buahhahaha niezłe:)))))))))
            nio a tak wogóle to ja za 2 razem zdałem ale moto za 1 bo to moja pasja (nie wytrzymał bym wtedy jak bym nie zdał a było to ooooo dawno temu prawie 3 latka już prawko jest heh kilosów koło.. hmmm nie chce mi się do garażu iśc ale nie dużo koło 25 tysiączków peace in the world;p
            jou jou wilekie jou

Skomentuj

a ja dzisiaj zwalilem misje ;D. Teoria bezblednie plac tak samo. a jak wyjechalem na miasto to z nerwow tak mi sie stopa trzesla ze na skrzyzowaniu podczas skretu w lewo zgasl mi jak ruszalem i po sprawie juz bylo. za 3 tygodnie kolejne podejscie ;] ( tym razem biore cos na uspokojenie co by mi sie stopy nie trzesly ;d )

Skomentuj

Ja miałem dokładnie taką samą sytuacje jak Drago. Też długo jeździłem bez(mieszkam na wsi) i uważam że jest niemożliwością w 20 godzin nauczyć się jeździć. ja 12 h spędziłem na placu-- to jest istna paranoja. Najwięcej kłopotu sprawił mi łuk a mianowicie zatrzymanie się do przodu. przez 3 godziny nie mogłem się nauczyć.
                Zdałem za 1 ale i tak uważam że miałem szczęście. Raz powtarzałem łuk i prostopadły przodem. Na miasto zgłosiłem sie jako 1. W mieście nerwy już opadły i czulem się jakbym już miał prawko.

Skomentuj

ach dogrzebałem sie do tego topica hehe

Wczoraj zdałem kategorie "C">>>2nd

Skomentuj

gratulacje! też myślałem o "C". tak z ciekawości ile teraz się płaci za kurs na kat C?

Skomentuj

dzięki,ja miałem zniżke i ploaciłem 850zł za sam kurs,moglem na teorie nie chodzić ale co tam,teraz chyba jest troszke drożej,tak ze 2 tysiaki bez promocji z badaniami zdaje mi sie

Skomentuj

Witam. A może ktoś z Was się orientuje ile kosztuje egzamin karny. Bo mi zabrali prawko na rok i w styczniu mogę już zdawać.

Skomentuj

Za pierwszym, egzamin w tym samym dniu na kat. A i B!! [ Tak nieskromnie mowiac ]

Skomentuj

UKA przyznaj sie jak to Ci sie udało :P

Skomentuj

a ja dopiero sie zapisałem na egzamin i musze czekac około miesiąca.ale naszczescie mam znajomego instruktora który mi wypisał zaswiadczenie o ukonczeniue kursu przed jego ukonczeniem.

Skomentuj

hej UKA mój kolega miał tą samą sytuację. zabrali mu na rok. ten rok minie w grudniu więc jak się tylko coś wyjaśni dam Ci znać. On mówi ze mu dadzą bez egzaminu. Ale ja tam nie wiem.

ps. Qmpel jechał "zawiany" na roweże i go złapali a ty...

Skomentuj

prawko kat B za 2 razem

Skomentuj

he no ja w poniedziałek na B ide.... zobaczyny jak będzie :) ale jestem dobrej myśli.

Pozdro

Tzn. mam egzamin

Skomentuj

A ja mam w pon pierwszą jazde zobaczymy jak to bedzie:)

Skomentuj

ja za pierwszym , ale to było prawie 10 lat temu więc było inaczej,

a tak na marginesie placyk to jest nieporozumienie, czepiają się o 5cm (moja żona zdawała kilka lat temu - jak zaczynały się jazdy z egzaminami) przy parkowaniu w garaży czy koperta. Kiego hu...a obchodzi takiego ku....sa czy przypieprzysz swoim autem w garaż czy nie ? Twoja sprawa od tego są ubezpieczenia, kilka razy rozwalisz auto to się nauczysz, ale to nie jest brocha egzaminatora. Grunt to sprawnie poruszać się po drodze!!!!! A parkowanie to indywidualna sprawa, jak ktoś myśli że nie da rady to parkuje gdzie indziej

Uffffff to tyle

Skomentuj

Ja jeszcze nie zdawałem bo nie moge:( Chciałbym, żeby weszła to ustawa o prawku od 16 w 2oo6. Wtedy bede miał już 16 i będe zdawał =], a narazie jeżdże sobie ze starszym po mieście i jakieś krótkie trasy sam. Jak na 14 lat to mi dobrze idzie =] <Mój kolega jezdzi juz sam od 3 gimnazjum, teraz ma 19lat i jeszcze nie zdawal egzaminu i jeszcze go nie złapali :) >

Skomentuj

Czaruję...
                                          X