Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Troche audiofilii...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

i te podstawki pod kable, zeby bron boze nie dotknely ziemi...

Skomentuj

Kiedyś czytałem co-nieco o tym. Te podstawki mają generalnie.. no... poprawiać dźwięk:)
      Drgania mają się nie przenosić na wzmacniacz a do tego miały porządkować pole magnetyczne itd.

Coś jak zdejmowanie wycieraczek, żeby ze zmniejszonym oporem powietrza i mniejszą masą ciężarówka szybciej pojechała:)

Skomentuj

Co do podstawek na kable to jeszcze słyszałem teorie że jak kabel jest za mocno zgięty to tracimy detale :)

Chodź nie powiem, jak kto by mi taki sprzęt do pokoju podrzucił (zwłaszcza te Kharmy!!) to bym go na rękach nosił

Skomentuj

Powaliłeś mnie tekstem z tą ciężarówką Zbieram szczene i bebechy z ziemi '

A tak na serio to jest z deczka żenujące... "Zwykli zjadacze chleba" - ten zapewne nienor.. niezwykły gość musi mieć poważne kłopoty z samooceną.

VwMarcin
          napisał:

Życie takiego "niezwykłego zjadacza chleba" musi być dziwne bo normalni ludzie słuchaja muzyki a nie kabla...

Ten cytat raczej wyczerpuje całą sprawę.

Skomentuj

A niech mi tylko dyskusja pójdzie w kierunku normalności/nienormalności, bogactwa/biedy, niskiej/wysokiej samooceny to zamknę ten temat.

Chcecie się śmiać, to umieszczajcie śmieszne, wg. Was, zdjęcia, linki i komentujcie to co na nich jest. Komentarze odnośnie właścicieli zostawcie dla siebie.

Skomentuj

http://www.hificlub.co.kr/web/shop/p...sale_code=7935
              Platformy antywibracyjne pod wzmacniacze, cd-eki itd strojone na okreslone czestotliwosci. Ceny niemale. Nawet u nas dostepne sa.

[ Dodano: 2008-04-01, 22:46 ]
              Zamieszczone przez damiani
              kable na slupach jak do elektrowni jakiejs
              Na audiostereo ktoś kiedyś zapodał pomysł aby wspomniane podstawki "wystrugać" w postaci mini słupów wysokiego napięcia a wzmacniacz(e) wystylizować na miniaturowe elektrownie :lol:
              oczywiście w dobrym tonie byłoby dodanie oświetlenia w okienkach(które notabene byłyby koniecznością) jak również wozów zaopatrzenia, pracowników obsługi i kolejki torowej jak i wysokogórskiej dla których integralną częścią byłyby okazałe konstrukcje głośnikowe. Skoro dzieci mogą używać tuneli bass reflex jako garaży dla swoich pojazdów to czemuby niewpuścić tam kolejki torowej-koniecznie na zawieszeniu "powietrznym" bo tradycyjne niedość że hałas powoduje to i jeszcze niepożądane drgania... :lol:
              Jak kogoś obrazilem to przepraszam :cool: ale moim zdaniem to sa bzdury, dojenie jeleni i klasyczne nabijanie w butelke. Jeśli jest inaczej i sa ludzie słyszący kabli to wspołczuje ale jednocześnie zazdroszcze bo wtedy droga do zbarnięcia bańki $$$ nagrody stoi otworem :lol:

Skomentuj

@Vw Marcin, propo linku w twoim poście

http://audiomania.info/infopage.php?id=12

A jak ktoś nie zna:

http://audiovoodoo.alatar.pl/

Skomentuj

Tutaj widzimy właściciel poszedł dalej w ulepszaniu dźwięku i zakupił więcej wynalazków. Uważny obserwator zauważy tajemnicze skórzane maskotki na prawie każdym głośniku, wyglądają tak profesjonalnie że muszą robić cuda z dźwiękiem ...
                  [center:da87ac1366]
                  [/center:da87ac1366]

Gi

Skomentuj

Kable do tych monitorkow srednicą moglyby konkurowac z wielokilowatową estradą ..

Skomentuj

Fotki z jakiegos malego klubu Sonus Faber tyle że niepamiętam już gdzie konkretnie sie znajduje. Za fotografem stalo jeszcze "pare" innych kulltowych konstrukcji Sonusa gdzies po kątach...
                      Z tych "myszy" już były śmiechy że swoimi zadkami ocieplają brzmienie :twisted:

[ Dodano: 2008-04-02, 01:56 ]
                      Znalazłem jeszcze kilka fotek z tego klubu.

Myszony w akcji

Dobry kabelek

:cool:

Skomentuj

Przeglądając dzisiaj w Empiki magazyn Hi-Fi polałem się ze śmiechu jak wyczytałem ze kable głośnikowe poniżej 10zł za metr "nie oddają dobrze basu" :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez marko14
                          Przeglądając dzisiaj w Empiki magazyn Hi-Fi polałem się ze śmiechu jak wyczytałem ze kable głośnikowe poniżej 10zł za metr "nie oddają dobrze basu"
                          Czyli jak sprzedaje stalowy drut w pancerzu gumowym za 150 pln/metr to znaczy że bedzie dobrze oddawał bas? :lol:

Skomentuj

O kabelkach z audiohobby.pl :mrgreen:
                            http://www.audiohobby.pl/topic/4/279/1

A wracając do myszonów dogrzewających pasmo warto zwrócić uwagę że na foto które ja zamieściłem myszony są już na pełnych obrotach-widać to po wytężonych minkach ale-ale wprawne oko zauważy że na zdjęciach przedstawionych przez Gi mają jeszcze czerwone szaliczki co jednoznacznie wskazuje że myszony dopiero zaczynały :lol:
                            a tak poważniej to przygarnołbym mały procencik z tych fotek np sf ea i cd-ka i pieca z accuphase bo tego to tam niebrakuje.

[ Dodano: 2008-04-02, 20:28 ]
                            Jeszcze troche mniej lub bardziej niepowaznych tematow tzn zalezy od interpretacji :cool:
                            http://www.audiostereo.pl/Czy_swiatl...iek_41508.html
                            http://www.audiostereo.pl/Real_highe...pki_41511.html
                            http://www.audiohobby.pl/topic/4/285/1

Skomentuj

Możliwe, że te myszki sporo ważą i dociążają kolumny.

Skomentuj

Zamieszczone przez JAREK
                                Możliwe, że te myszki sporo ważą i dociążają kolumny.
                                przeciesz to logiczne,na darmo by tam nie staly.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                                  przeciesz to logiczne,na darmo by tam nie staly
                                  bardziej logiczne byloby montowanie obciazenia w srodku obudowy ;]

Skomentuj

wtedy kolumny byly by baaardzo ciezkie (pewnie i bez tego sa ciezkie),a trudnosci w przemieszczaniu narazaly by je na uszkodzenia,a tak te "pare" kilo mamy w myszonach ktore mozna zlapac w jedna reke...i nawet ladnie sie prezentuja :wink:

Skomentuj

cytujac klasyka:P: "wyj (...) w kosmos. Jaka wielka biała mysz"

Skomentuj

dopiero teraz przypatrzylem sie dokladnie tej fotki z myszonami... i smiem twierdzic ze tak samo jak Jarek mam racje,bo niby dlaczego te myszony staja tez na subie? :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                                          dopiero teraz przypatrzylem sie dokladnie tej fotki z myszonami... i smiem twierdzic ze tak samo jak Jarek mam racje,bo niby dlaczego te myszony staja tez na subie? :wink:
                                          Kurde ci ludzie nie kumaci, przecież to oczywiste że myszon ociepla bas ...

Gi

Skomentuj

Czaruję...
                                          X