Kiedyś czytałem co-nieco o tym. Te podstawki mają generalnie.. no... poprawiać dźwięk:)
Drgania mają się nie przenosić na wzmacniacz a do tego miały porządkować pole magnetyczne itd.
Coś jak zdejmowanie wycieraczek, żeby ze zmniejszonym oporem powietrza i mniejszą masą ciężarówka szybciej pojechała:)
A niech mi tylko dyskusja pójdzie w kierunku normalności/nienormalności, bogactwa/biedy, niskiej/wysokiej samooceny to zamknę ten temat.
Chcecie się śmiać, to umieszczajcie śmieszne, wg. Was, zdjęcia, linki i komentujcie to co na nich jest. Komentarze odnośnie właścicieli zostawcie dla siebie.
Na audiostereo ktoś kiedyś zapodał pomysł aby wspomniane podstawki "wystrugać" w postaci mini słupów wysokiego napięcia a wzmacniacz(e) wystylizować na miniaturowe elektrownie :lol:
oczywiście w dobrym tonie byłoby dodanie oświetlenia w okienkach(które notabene byłyby koniecznością) jak również wozów zaopatrzenia, pracowników obsługi i kolejki torowej jak i wysokogórskiej dla których integralną częścią byłyby okazałe konstrukcje głośnikowe. Skoro dzieci mogą używać tuneli bass reflex jako garaży dla swoich pojazdów to czemuby niewpuścić tam kolejki torowej-koniecznie na zawieszeniu "powietrznym" bo tradycyjne niedość że hałas powoduje to i jeszcze niepożądane drgania... :lol:
Jak kogoś obrazilem to przepraszam :cool: ale moim zdaniem to sa bzdury, dojenie jeleni i klasyczne nabijanie w butelke. Jeśli jest inaczej i sa ludzie słyszący kabli to wspołczuje ale jednocześnie zazdroszcze bo wtedy droga do zbarnięcia bańki $$$ nagrody stoi otworem :lol:
Tutaj widzimy właściciel poszedł dalej w ulepszaniu dźwięku i zakupił więcej wynalazków. Uważny obserwator zauważy tajemnicze skórzane maskotki na prawie każdym głośniku, wyglądają tak profesjonalnie że muszą robić cuda z dźwiękiem ...
[center:da87ac1366] [/center:da87ac1366]
Fotki z jakiegos malego klubu Sonus Faber tyle że niepamiętam już gdzie konkretnie sie znajduje. Za fotografem stalo jeszcze "pare" innych kulltowych konstrukcji Sonusa gdzies po kątach...
Z tych "myszy" już były śmiechy że swoimi zadkami ocieplają brzmienie :twisted:
[ Dodano: 2008-04-02, 01:56 ]
Znalazłem jeszcze kilka fotek z tego klubu.
Przeglądając dzisiaj w Empiki magazyn Hi-Fi polałem się ze śmiechu jak wyczytałem ze kable głośnikowe poniżej 10zł za metr "nie oddają dobrze basu" :lol:
A wracając do myszonów dogrzewających pasmo warto zwrócić uwagę że na foto które ja zamieściłem myszony są już na pełnych obrotach-widać to po wytężonych minkach ale-ale wprawne oko zauważy że na zdjęciach przedstawionych przez Gi mają jeszcze czerwone szaliczki co jednoznacznie wskazuje że myszony dopiero zaczynały :lol:
a tak poważniej to przygarnołbym mały procencik z tych fotek np sf ea i cd-ka i pieca z accuphase bo tego to tam niebrakuje.
wtedy kolumny byly by baaardzo ciezkie (pewnie i bez tego sa ciezkie),a trudnosci w przemieszczaniu narazaly by je na uszkodzenia,a tak te "pare" kilo mamy w myszonach ktore mozna zlapac w jedna reke...i nawet ladnie sie prezentuja :wink:
dopiero teraz przypatrzylem sie dokladnie tej fotki z myszonami... i smiem twierdzic ze tak samo jak Jarek mam racje,bo niby dlaczego te myszony staja tez na subie? :wink:
dopiero teraz przypatrzylem sie dokladnie tej fotki z myszonami... i smiem twierdzic ze tak samo jak Jarek mam racje,bo niby dlaczego te myszony staja tez na subie? :wink:
Kurde ci ludzie nie kumaci, przecież to oczywiste że myszon ociepla bas ...
Skomentuj