Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie na PCB do końcówki mocy

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamówienie na PCB do końcówki mocy

Witam
    będziemy organizowali zamówienie na coś nowego a mianowicie:

A tutaj wszyściutko co potrzebujemy do jej złożenia i odpalenia:

http://www.audio-circuit.dk/LYNX.htm
    http://www.audio-circuit.dk/images/LYNX-v3-0-QAG.pdf

(co do tranzystorów mocy można stosować typowe tranzystory toshiby np 2SC5200/2SA1493)

w tym temacie proszę zapisywać się tylko do listy natomiast temat techniczny (wszelkie pytania lub sugestie) zamieszczajcie tutaj :
    http://diyaudio.eu/showthread.php/16...wka-mocy-mocna

CENA 1 szt (jeden kanał) ok 25-30zł dokładną wycenę dostanę w poniedziałek

a aktualna lista wygląda tak :
    Daniel69 - 2-5 szt
    Tanner - 1-4 szt
    bartek34111 - 1szt
    csbiczek 1-3szt

CENA 1 szt (jeden kanał) ok 25-30zł dokładną wycenę dostanę w poniedziałek

a aktualna lista wygląda tak :
    Daniel69 - 2-5 szt
    Tanner - 1-4 szt
    bartek34111 - 1szt
    csbiczek 1-3szt
    freedi -2szt

Skomentuj

Daniel69 - 2-5 szt
      Tanner - 1-4 szt
      bartek34111 - 1szt
      csbiczek 1-3szt
      freedi -2szt
      dzwiedziu - 1-2szt

Skomentuj

zapomniałem dodać w tym temacie - lista też jest na audiostereo więc jak ktoś wpiszę się tutaj to tam proszę się nie dopisywać... możliwe że będzie też zamówienie na elementy ale o tym w wątku technicznym puki co...

Skomentuj

Witam,

Daniel69 - 2-5 szt
          Tanner - 1-4 szt
          bartek34111 - 1szt
          csbiczek 1-3szt
          freedi -2szt
          dzwiedziu - 1-2szt
          Jacek Zieliński - 1 szt

Pozdrawiam,
          Jacek Zieliński

Skomentuj

Daniel69 - 2-5 szt
            Tanner - 1-4 szt
            bartek34111 - 1szt
            csbiczek 1-3szt
            freedi -2szt
            dzwiedziu - 1-2szt
            Jacek Zieliński - 1 szt
            daro89 - 2 szt

Skomentuj

Daniel69 - 2-5 szt
              Tanner - 1-4 szt
              bartek34111 - 1szt
              csbiczek 1-3szt
              freedi -2szt
              dzwiedziu - 1-2szt
              Jacek Zieliński - 1 szt
              daro89 - 2 szt
              darek549 - 1 szt

Skomentuj

1. Daniel69 - 2-5 szt
                2. Tanner - 1-4 szt
                3. bartek34111 - 1szt
                4. csbiczek 1-3szt
                5. freedi -2szt
                6. dzwiedziu - 1-2szt
                7. Jacek Zieliński - 1 szt
                8. daro89 - 2 szt
                9. darek549 - 1 szt
                10. maxdila - 2 szt

Skomentuj

A więc tak:
                  wróciłem właśnie z wizyty w firmie od płytek i powiem tak: firma jak i płytki cud miód, jakość wykonania taka że wszelkie forumowe zamówienia które miałem były gorsze... Produkują nawet płytki dla takich firm jak np zelmer czy megabit... wybrałem ich przypadkowo - mam akurat blisko. Ale na tym kończy się chyba to co na prawdę piękne gdyż po kolej:

1) minimalna ilość płytek w zamówieniu to 30szt
                  2) cena dokumentacji, płytek itd przy ilości 50 szt wychodzi ok 1750zł czyli ok 35 zł za płytkę...
                  3) raczej możliwy tylko kolor z zieloną soldermaską
                  4) I musimy dostarczyć projekt płytki w odpowiednim formacie więc ktoś musiałby się tym zająć...

dowiem się jeszcze tutaj: http://www.merkar.pl/ i dam znać

Skomentuj

co prawda nie biorę udziału w zamówieniu ale może to wam pomoże w jego realizacji:
                    http://audio-circuit.dk/images/LYNX_v3.0_Power_Amp.pdf

http://www.audio-circuit.dk/LYNX/LYN...%20Gerbers.zip

drugi link to gerbery, więc jeśli jest to profesjonalna firma to powinna sobie z nimi poradzić - czyt. powinien być to dla niej czytelny format do wykonania płytek.

Skomentuj

właśnie gerbery potrzebujemy :) zapomniałem że sam je już ściągnąłem, więc dzięki za przypomnienie że są, więc jeden problem rozwiązany. Co do pdf to już było wklejane...
                      więc teraz potrzeba już tylko znalezienia firmy która wykona to stosunkowo dobrze i tanio. puki co czekamy na odpowiedz z http://www.merkar.pl

Skomentuj

1. Daniel69 - 2-5 szt
                        2. Tanner - 1-4 szt
                        3. bartek34111 - 1szt
                        4. csbiczek 1-3szt
                        5. freedi -2szt
                        6. dzwiedziu - 1-2szt
                        7. Jacek Zieliński - 1 szt
                        8. daro89 - 2 szt
                        9. darek549 - 1 szt
                        10. maxdila - 2 szt
                        11. borcik -2szt

Skomentuj

a więc tak merkar odpisze dopiero jutro (wolno jakoś działają i maila wysłanego wczoraj do dzisiaj nie przeczytali, dopiero po moim tel dzisiejszym z zapytaniem kiedy mogę się spodziewać odpowiedzi, się tym zajmą)

ale puki co zrobiłem dokładne rozliczenie PŁYTEK OD WOJART i przy naszym pierwszym zamówieniu PCB ceny wyglądają następująco (są końcowe koszty brutto za 1 pcb w firmie wojart):

49zł - 1 szt Zielona zamówienie 30szt
                          36zł - 1 szt zielona zamówienie 50szt - tutaj wygląda to dość ciekawie (za to jakość w tej firmie jak widziałem jest na prawdę dobra)

55zł - 1 szt kolorowa zamówienie 30szt
                          41zł - 1 szt kolorowa zamówienie 50szt

osobiście wolałbym pcb innego niż standardowy zielonego koloru a cena za 1 szt wzrasta wtedy jak widać ok 5 zł (ale jak cena będzie dla was ważna to weźmiemy zielone standard w razie czego)
                          I wygląda to też tak że:

350zł - utworzenie dokumentacji - jednorazowe (nigdy więcej nie naliczane, gdybyśmy znowu chcieli kiedyś dorabiać pcb)
                          99zł - otwarcie produkcji - naliczane zawsze kiedy chcemy złożyć zamówienie - cena nie zmienna od ilości szt
                          I po tych kosztach ceny pcb wyglądają następująco:

soldermaska standardowa zielona i biały opis:
                          30szt - 27 zł/szt netto
                          50szt - 22,00zł/szt netto

soldermaska innego wybranego koloru wraz z kolorem opisu:
                          30szt - 32 zł/szt netto
                          50szt - 25,50zł/szt netto

a dla dokładnego wyjaśnienia w praktyce wygląda to tak (dla zamówienia 50 szt podstawowej wersji zielonej):
                          rzeczą oczywistą że pod ten wzór podstawiamy cenę za jedną szt netto a podane są one powyżej wedle koloru i ilości szt... w tym wypadku jest to 22zł

pierwsze zamówienie
                          22zł x 1.23(podatek) x 50szt + 350zł dokumentacja + 99zł otwarcie produkcji = 1802zł/50szt = 36.06zł za 1 pcb

kolejne zamówienia
                          22zł x 1.23(podatek) x 50szt + 99zł otwarcie produkcji = 1452zł/50szt = 29.04zł za 1 pcb

Skomentuj

:biggrin: bez urazy- ale kolor płytki jest najmniej istotny-oprócz czarnego(jak ktoś miał takowe-to wie ocb)...
                            daniel-jaka grubość laminatu?miedzi?...może to ładnie wyglądać "dla klienta"-a potem okaże się,że mozna se ty d..pę wytrzeć.Nie pamiętam skąd były do Uniampa,ale nie mam zastrzeżeń,tym bardziej co do ceny...Kupowałem (nie powiem skąd i po co)za dużo większe pieniądze i totalna porażka...ściechy się odklejają przy mocniejszym podgrzaniu,padów praktycznie brak - już zapomnij o prawidłowych przelotkach...
                            Koszt pcb w skali całego projektu jest znikomy,ale prawidłowe pcb jest fundamentem projektu.

Skomentuj

ja mam czarne w uni :) czarne i białe są zaje....te :) a co do jakości to dobra jest nie tylko z wyglądu, laminat i miedź tylko standard. Przelotki itd wszystko równiutko.

---------- Post dodany o 17:26 ---------- Poprzedni post o 23:39 ----------

Dostałem wycenę od MERKAR i ceny (brutto ze wszelkimi kosztami z tego co zrozumiałem) wyglądają następująco :

Dla 20szt:
                              standardowy kolor maski - 37.50zł/szt,
                              dla innego koloru maski - 41.00zł/szt.

Dla 50szt:
                              standardowy kolor maski - 30.00zł/szt
                              dla innego koloru maski - 33.50zł/szt.

kupowaliście już pcb w tej firmie ?? bo ja ich nie widziałem ale ceny mają lepsze niż WOJART, choć tam wiem że płytki są bardzo dobre a w MERKAR nie wiem stąd pytam czy ktoś z was miał z nimi styczność...??

---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post o 17:26 ----------

Dobra widzę że chętnych więcej nie ma czekam do soboty z nowymi osobami i zamykam zamówienie. w niedziele wieczorem rozsyłam dane do przelewu jeśli cena 37,5zł za szt wam odpowiada (chyba że weźmiemy np białą wtedy 41zł szt) ... bo mniej więcej tyle wyjdzie bo jak widzę zamówimy ok 20 szt wiec chciał nie chciał musimy zamówić w merkar bo w Wojart odpada gdyż min 30 szt trzeba a cena wtedy to 49 zł za zwykłą zieloną. Proszę o waszą opinie na ten temat...

osoby które wpisały liczbę szt od iluś do iluś proszę się zdecydować na konkretną liczbę to będę dokładniej wiedział co i jak

Skomentuj

Dla mnie zdecydowanie za drogo wychodzi to pcb miało być 25-30 a jest prawie 40zł, dlatego sory ale ja odpadam, za 40zł to ja wolę ją sobie sam wytrawić... Jeśli będą osoby chętne na kit to nie ma problemu nadal mogę się tym zając...

Skomentuj

rozumiem. podejrzewam że pewnie na 35zł za szt byśmy się utargowali ale niżej raczej nie damy rady bo za mało zamawiamy... na prawdę takie są ceny - pcb jest duże i obustronne ja nie zawyżam cen, możecie sami wysłać maila do wyceny... z zamówieniem mi się nie spieszy i jak mają być chętni to mogę poczekać ale chyba więcej nikt się nie dopisze...

Skomentuj

Nie mówię że coś sobie doliczasz i nie mam zamiaru Cię sprawdzać, bardziej mi się wydaje że się właśnie spieszysz, poczekaj jeszcze z tydzień, może jeszcze znajdą się chętni...

Skomentuj

to moje pierwsze zamówienie :P stąd może ta niecierpliwość :P jeśli osoby które są na liście nie zrezygnują to myślę że 35 zł wyjdzie nas 1 szt (30 zł pewnie nie da rady bo 50 szt nie uzbieramy) mi zależy na tym zamówieniu po prostu...

Skomentuj

Nie lepiej byłoby dać komuś 10-15zł za wytrawione pcb z opisem po drugiej stronie również metodą termotransferu? Po przetestowaniu układu każdy sobie lakieruje powierchnie lutowniczą i nie ma problemu z utlenianiem... Na trany byście zaoszczędzili

Skomentuj

Czaruję...
                                        X