Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie na części do Power Cleaner by Yoshi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1. raven1985 - 0.35mm
    2. KAPRINT - 0,35mm
    3. piglet11 - 0,35mm
    4. bingant - 0,35mm
    5. k0mii - 0,35mm
    6. onckar - 0,35mm
    7. wieniu26 - 0,35mm
    8. KonradRak - 0,35mm
    9. janusz- 0,35mm
    10. kombo 0,35mm
    11. erem 0,35mm

Skomentuj

o jak miło ... jest komplecik. :)

Skomentuj

kont. temat w starym stylu, przenieslismy dla porzadku....

Skomentuj

Panowie....koszmar jakiś. Byłem dziś odebrać obudowy. A gość do mnie, że do zapłaty 1050zł.
          Zrobiłem wielkie oczy bo nijak 14x40zł nie daje takiej kwoty. Wywiązała się duża kłótnia, poszło sporo mało cenzuralnych słów.
          Oczywiście nie odebrałem nic bo wycenę miałem na inną kwotę. Gość przyjmujący zamówienie twardo twierdził, że ja podobno zgodziłem się na taką cenę z racji, że robią to drugi raz. Coś takiego oczywiście nie miało miejsca. Szkoda straconego czasu. Sama firma w moich oczach spalona.

Parę osób już się mocno niecierpliwi, a ja oprócz obudów mam już wszystko skompletowane, więc opcję są dwie:
          - jeśli ktoś chce wysyłam to co mam + projekt obudowy w pliku dxf i radzi sobie we własnym zakresie, ja zwracam różnicę w cenie.
          - jeśli ktoś może jeszcze poczekać to ja szukam jakiejś firmy, która mi to wykona - nie wiem jaka będzie cena

A może ktoś zna jakąś sensowną firmę, która by to wykonała i mógłby podać kontakt?
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jeśłi o mnie chodzi to mogę poczekać jeszcze trochę.

Pewnie myśleli, że trafili na naiwniaka i chcieli wziąć koszty za poprzednio spartaczoną robotę.

Skomentuj

Ja robilem detale z nierdzewki, ciecie plus giecie w http://edbak.pl/pl/
              Mozesz zapytac, aczkolwiek cena moze byc nieco .. wyzsza.

Skomentuj

Jeśli o mnie chodzi nie zamawiałem obudowy a części dalej nie mam, jeśli będzie możliwość wysyłki to poproszę :) ;p

co do problemu obudowy to może BraWo coś pomoże z forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
                  Jeśli o mnie chodzi nie zamawiałem obudowy a części dalej nie mam, jeśli będzie możliwość wysyłki to poproszę
                  Chciałem wysłać wszystko razem. W poniedziałek pójdą paczki do osób, które nie chciały obudowy i które chcą części, które są bez obudowy.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Mogę poczekać tyle ile będzie potrzeba na znalezienie wykonawcy i wykonanie obudów.

Skomentuj

Witajcie

Mam takie pytanie czy macie może jakiś komplet wszystkich elementów bez obudowy do odstąpienia, lub ktoś mógłby odstąpić, interesuje mnie komplet lub chociaż część z kluczowymi elementami ...

Pozdrawiam

Skomentuj

Mogę odstąpić PW.

Skomentuj

raven1985 ja jestem chętny, pisałem wcześniej, ale nikt nie odpisał. Daj dane do przelewu a jeszcze dziś wyśle przelew :)

Skomentuj

Jak ktoś rezygnuje jestem chętny przyjąć drugi zestawik.

Skomentuj

Jakieś nowe wieści odnośnie wykonawcy obudowy? :)

Skomentuj

Coś nowego w temacie?

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                  Jakieś nowe wieści odnośnie wykonawcy obudowy?
                                  Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                  Coś nowego w temacie?
                                  Wczoraj wróciłem w urlopu. Jutro lub we wtorek powinna spłynąć ostatnia wycena na wykonanie obudów.
                                  Prawdopodobnie będzie drożej, na dzień dzisiejszy najtańsza oferta to 85zł za jedną obudowę.
                                  Do tego dojdzie dopłata za rdzenie.
                                  Będzie możliwość wyboru czy ktoś chce z obudową czy będzie robił sobie we własnym zakresie.

Przy okazji przypomnę z pierwszego posta:
                                  Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Na razie zbieram listę chętnych, pewnych chętnych, mających świadomość cen rynkowych, zależności jakie panują w tego typu zamówieniach (gdzie jest wiele zmiennych) oraz dla których zmiana ceny o dodatkowe 30-50zł nie będzie problemem. Nie mam zamiaru na tym zarobić. Ja i tak złożę sobie taką listwę, a wiem, że zorganizowanie wszystkich elementów układu może być problematyczne więc daję innym możliwość dopisania się do zamówienia.
                                  Całość chcę zamknąć najpóźniej do końca września. I tak to już za długo trwa.

Skomentuj

Jak pisałem spłynęła ostatni oferta - wg mnie najlepsza.

Dzięki pomocy jednego z kolegów, także uczestnika zamówienia, mamy ofertę na wykonanie obudów z blachy 1mm malowanej proszkowo na czarno w cenie 45zł/szt.
                                    Oferty z innych firm, w wykonaniu z blachy nierdzewnej to minimum 85zł/szt.

Nie ma możliwości indywidualnego wybierania - albo robimy wszyscy czarne, albo z nierdzewki.
                                    Wliczając dopłatę za rdzenie do obudowy czarnej każdy musi dopłacić 10zł.
                                    Do obudowy z nierdzewki dopłata wyniesie 50zł.

Czas realizacji ok 2 tygodni, więc do końca września każdy powinien mieć części u siebie.

Na głosy w sprawie wyboru (decyduje większość) czekam do jutra. Ja osobiście wolę czarną, jednocześnie tańszą :)

Czarna:
                                    1. LuSzTi

Nierdzewka:
                                    1.

Skomentuj

Czarna:
                                      1. LuSzTi
                                      2. janusz

Skomentuj

Chwilowo wstrzymuję się przed głosem bo mam pewną wątpliwość. Czy 1mm blachy to nie będzie za mało, tzn. obudowa nie będzie się za mocno uginała/pracowała/brzęczała przy wyjmowaniu i wkładaniu wtyku?

Skomentuj

1mm miał być od początku. Obudowa składa się z dwóch części, dolnej i górnej. Obie są zaginane co wzmacnia ich sztywność. Obie części są skręcane dziesięcioma śrubami M3.
                                          Dodatkowo gniazda są większe i opierają się praktycznie przy zaginanych (sztywnych) krawędziach.

Nie sądzę aby występowało jakiekolwiek trzeszczenie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X