Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie na części do Power Cleaner by Yoshi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1 . kolmen - 4 kpl
    2. Ciechomir - 2 kpl.
    3. dako333 - 1 kpl (jak przyklepnie Yoshi "nową" płytkę)
    4. johny09061981 - 1kpl
    5. pegaz_28 - 2kpl
    6. dzwiedziu - 2kpl
    7. Lamerio - 1kpl

Piszę się na komplet, ale raczej na sprawdzonej płytce. Gniazda polecam Mennekes(najlepiej bez klapki, to nie budowa :)).

Skomentuj

A może ktoś wrzucić zdjęcia obudowy gotowej (od środka i od zewnatrz) i projekt?
      Może uda się coś pomyśleć w temacie.

Skomentuj

1 . kolmen - 4 kpl
        2. Ciechomir - 2 kpl.
        4. johny09061981 - 1kpl
        5. pegaz_28 - 2kpl
        6. dzwiedziu - 2kpl
        7. Lamerio - 1kpl
        8. Pawel074 - 1 kpl (jak przyklepnie Yoshi "nową" płytkę)
        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

1 . kolmen - 4 kpl
          2. Ciechomir - 2 kpl.
          4. johny09061981 - 1kpl
          5. pegaz_28 - 2kpl
          6. dzwiedziu - 2kpl
          7. Lamerio - 1kpl
          9. LubMich - 1kpl

Skomentuj

Obudowami w każdym zamówieniu (prawdopodobnie) zajmowała się jedna osoba. Nie jest jej winą to jak te obudowy wyszły tylko firm zewnętrznych które je wykonywały. Może ktoś z Was ma firmę która wykonana obudowy starannej?

Skomentuj

Dlatego też prosiłem o zdjęcia i projekt.

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                Nie jest jej winą to jak te obudowy wyszły tylko firm zewnętrznych które je wykonywały.
                Wydaje mi się, że ktoś bierze za to odpowiedzialność i może zareklamować jak widzi buble. Tu panuje jakaś mania "nie ja", "to dostawca". Bierzesz się za organizowanie to i za reklamowanie niestety też, tak to wygląda. Pisałem Ci na pw, a nie na forum, jak otrzymałem te obudowy, ale nic z tym nie zrobiłeś, totalna zlewka. Teraz piszę na forum, aby się ludzie zastanowili czy aby na pewno chcą wydać na bubel pieniądze.

Skomentuj

Dolphin123, masz jakieś foty tych blach, to wrzuć. Się zobaczy i poszukamy czegoś innego. Ewentualnie puść na PW.

Skomentuj

Witam
                    Pozwolę sobie napisać parę uwag, z racje tego ze własnie zostało mi upchniecie wszystkiego do tej obudowy.
                    - Faktem jest ze obudowa była bardzo tania i ciężko wymagać nie wiem czego
                    - W mojej wersji nie ma żadnego problemu z odłażąca farba
                    - Otwór na włącznik rzeczywiście jest za duży, u siebie okleiłem go klejem na gorąco i trzyma się dobrze
                    - Obudowa rzeczywiście nie jest spasowana, chcąc skręcić to, będziemy mieli naprężenia które rzeczywiście mogą urwać te mocowania. Ja osobiście planuje, miedzy obudowy włożyć ze 2 podkładki i mieć szparę zamiast wyginania blachy. Da się z tym wytrzymać.
                    - Największy problem tej obudowy wg mnie to jest budowa tak ze nie ma szans na ładne ułożenie kabli i zrobienie ich po prostu krótkich. Trzeba zrobić zapas a potem na slep to wszystko upchnac. I ten własnie punkt boli mnie najbardziej.

Podkreślam: Zamówienie w którym brałem udział było dobre, koszt dobry i nie narzekam. Choć przyznam ze zaczynam myśleć o nowym rozwiązaniu. Cos jak: http://modushop.pl/page/Nasze_prace
                    filtr sieciowy

A konkretnie obudowa:
                    http://modushop.pl/745,galaxy-gx287-...-1gx287n-.html

Jest mała. kable w środku da sie super ułożyć, cena niezła, problem tylko taki ze z przodu zmieszczą sie 4 gniazda a z tylu będzie musiał byc kabel zasilający, co da niezbyt kompaktowa wersje. Wydaje mi sie ze najlepsza by była obudowa jak autora filtra, gdzie wydaje się ze ścianki są przykręcane osobno. Daje to spore pole do manewrów.

Skomentuj

Zamieszczone przez Najmad Zobacz posta
                      - Faktem jest ze obudowa była bardzo tania i ciężko wymagać nie wiem czego
                      Kolejna mania panująca przy nieudanym zamówieniu. Przedstawiono koszty wykonania obudowy, ludzie cenę zaakceptowali, a później mają czytać "ciężko wymagać nie wiem czego"? To jest banalna obudowa, nawet nie chcę myśleć, jakby były zamówienia na obudowy do wzmacniaczy...

Skomentuj

Mój pomysł na obudowę przedstawię pod koniec tygodnia gdy dotrą do mnie zamówione elementy
                        Jedno jest pewne - nie będzie problemów z odłażącą farbą :)

Skomentuj

Jeżeli to jeszcze możliwe to byłbym chętny na komplet części i PCB. Bez obudowy

Skomentuj

Zamieszczone przez PaPel Zobacz posta
                            Jeżeli to jeszcze możliwe to byłbym chętny na komplet części i PCB. Bez obudowy
                            Cały czas aktualne :)
                            Dopisz się do powyższej listy

Skomentuj

1 . kolmen - 4 kpl
                              2. Ciechomir - 2 kpl.
                              4. johny09061981 - 1kpl
                              5. pegaz_28 - 2kpl
                              6. dzwiedziu - 2kpl
                              7. Lamerio - 1kpl
                              9. LubMich - 1kpl
                              10.kaczor189 - 1kpl

Skomentuj

Kiedy będziemy finalizowac? Już trochę chętnych jest.

Skomentuj

1 . kolmen - 4 kpl
                                  2. Ciechomir - 2 kpl.
                                  4. johny09061981 - 1kpl
                                  5. pegaz_28 - 2kpl
                                  6. dzwiedziu - 2kpl
                                  7. Lamerio - 1kpl
                                  9. LubMich - 1kpl
                                  10.kaczor189 - 1kpl
                                  11. PaPel - 1kpl bez obudowy

Skomentuj

1 . kolmen - 4 kpl
                                    2. Ciechomir - 2 kpl.
                                    4. johny09061981 - 1kpl
                                    5. pegaz_28 - 2kpl
                                    6. dzwiedziu - 2kpl
                                    7. Lamerio - 1kpl
                                    9. LubMich - 1kpl
                                    10.kaczor189 - 1kpl
                                    11. PaPel - 1kpl bez obudowy
                                    12. Artmag - 1kpl bez obudowy

Skomentuj

Ja bym sie skusil, ale z nawinietymi cewkami, bedzie taka mozliwosc? Zrobic to poprawnie samemu to wcale nie jest takie proste.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                        Ja bym sie skusil, ale z nawinietymi cewkami, bedzie taka mozliwosc? Zrobic to poprawnie samemu to wcale nie jest takie proste.
                                        Słuszna koncepcja, ktoś już wyżej pisał, by zamówić to w ferysterze z nawinięciem.
                                        Gniazda widziałbym takie: http://www.ebay.de/itm/MENNEKES-Schu...item33afe9a206.

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                                          Ile masz zamiar urwać z ceny obudowy?
                                          Normalnie kosztuje około 40PLN.
                                          Z gniazdami ? :)
                                          Nie mam zamiaru nic urywać , chciałbym by były lepiej wykonane i jednocześnie tańsze
                                          Last edited by kolmen; 29.02.2016, 17:26.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X