Koledzy "zieloni" mają już zaksięgowane wpłaty na moim koncie. darek549 i mIKI są proszeni o podesłanie danych do wysyłki bo nie wiem czy mogę przesłać płytki na adres który jest w przelewie czy nie. Płytki dzisiaj zamawiam, jutro powinno być potwierdzenie i szacowany termin wykonania.
---------- Post dodany o 20:49 ---------- Poprzedni post o 18:08 ----------
29. vertigo
Wygląda na to że koledzy c4meleon i vertigo zgarnęli cały zapas dla spóźnialskich :)
Wygląda na to że koledzy c4meleon i vertigo zgarnęli cały zapas dla spóźnialskich :)
Sry :) Natomiast na przyszłość, proponuję jednak zamawiać większą ilość niż chętnych, ponieważ na 100% będziesz jeszcze przez dłuższy czas dostawał pytania czy są jeszcze dostępne te płytki :)
Tak też zrobiłem, ale z drugiej strony nie chce robić z pokoju magazynu. Trzeba pamiętać że to też utopione pieniądze, które w bliżej nieokreślonej przyszłości mogą się zwrócić, choć wcale nie muszą :)
Jak będzie duże zainteresowanie PCB to zawsze można je domówić. Folie do produkcji będą już zrobione, trzeba będzie tylko uzbierać chociaż 40 sztuk żeby koszt jednostkowy był akceptowalny.
---------- Post dodany 16.10.2013 o 18:46 ---------- Poprzedni post 15.10.2013 o 21:02 ----------
Koledzy "zieloni" mają już zaksięgowane wpłaty na moim koncie. darek549 jest proszony o podesłanie danych do wysyłki bo nie wiem czy mogę wysłać płytki na adres który jest w przelewie czy nie. Płytki dzisiaj zamówiłem, termin realizacji do 10 dni roboczych.
Termin wpłat upłynął. Dolphin123 poprosił o "odroczenie", natomiast od dj_zibi nie mam żadnego info pomimo wysłania kilku wiadomości PW. Zamiast dj_zibi wskakuje bum1234.
Kolejne info jak będę miał płytki.
Jakby co, to od wczoraj mozesz oznaczac userow z poziomu listy (ikonki obok 'usun z listy') - zmiany beda widoczne na widoku listy jak i na samej liscie w drugim poscie.
16.10 zamówienie na produkcje płytek zostało przyjęte do realizacji. Merkar standardowo w ciągu 10 dni roboczych wykonuje takie zamówienie, w naszym przypadku nie ma dziwactw na PCB, no może ich ilość jest deczko większa :) Także te 10 dni nie powinno zostać przekroczone.
Koperty i znaczki już mam, w sumie 154 PLN poszło na te pierdółki :)
Witam
Taz mógłbyś udostępnić schemat ideowy do Twojej wersji tego wzmacniacza. W temacie Borysa jest, ale Twój jest trochę zmodyfikowany i są inne oznaczenie niektórych elementów.
Pozdrawiam
Marek
Kein problem :)
Wartości elementów są dla wersji z tranzystorami bipolarnymi. Dla BJT NIE montować zenerek D3 i D4. Dla innych wersji, w tym wyższego napięcia zasilania, proszę przeczytać opis w wersji drugiej, jest na poprzedniej stronie.
Projekt w wersji podstawowej, czyli zasilacz symetryczny do końcówki mocy + zabezpieczenie, jest skończony. Natomiast kusi mnie rozbudowa tego układu, chodzi mi konkretnie o dołożenie prostego układu do obniżenia napięcia do poziomu, który zaakceptują popularne kostki LM7xxx czy LM3x7. Preamp, sterownik pilota RC5 itp układy wymagają niskiego zasilania, także taki rozbudowany zasilacz załatwiłby sprawę bez potrzeby budowy osobnego zasilacza. Oczywiście pomocniczy zasilacz będzie w formie symetrycznej :)
taz
Moze dodaj tez taka informacje:
R18 - 560 R w razie problemow z zbyt niska wartoscia pradu spoczynkowego dac nizsza wartosc (w sumie to obojetnie jaka)
R26 - 10R, wzmacniacz jest bardzo ''cichy'' bez podlaczonego sygnalu wiec tutaj moze lepiej dac zwore
Zapotrzebowanie na nizsze wartosci napiecia mozna prosto zrobic na tranzystorze i zenerce + ewentualnie maly potek do precyzyjnej regulacji. Dla wiekszych mocy mozna uklad troche rozbudowac tak jak ponizej (mr Mile Slawkovic)
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
borys obydwie informacje są w opisie w wersji drugiej na poprzedniej stronie, post #16.
Co do zasilacza, to niezłe kobyły siedzą w tym co pokazałeś :) Mi wystarczy parka BD243C/244C. Mam do zasilenia dwa ledy i przekaźnik od selektora wejść :) Jak ktoś ma scaloną drabinkę rezystorową, procka i wyświetlacz to i tak nie będzie potrzebował więcej jak 200-300 mA. "Grzałki" pracujące w klasie A odrzucam na starcie. Bebok wysłałem Ci emaila.
Skomentuj