Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie nr 1 płytek do wzmacniacza BG1 borysa

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Informacja
    Zapisz sie na pierwszej stronie :) Pod pierwszym postem
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
      Informacja
      Zapisz sie na pierwszej stronie :) Pod pierwszym postem
      Sry za nieprofesjonalizm ale bardzo dawno mnie tu nie było i nie znam nowych zasad zamówień grupowych Ale już wszystko wiem, także dzięki za info.

Skomentuj

Kolejny update :)
        1. AdamAudio
        2. etaks
        3. jaromas

4. dolphin123
        5. Pejado
        6. zbyszek
        7. lokiec3
        8. skrybab
        9. oxygen22
        10. dzabij
        11. maciaswojtas

12. dj_zibi
        13. Rot
        14. Pastor
        15. rafalkac
        16. Meteo
        17. stero
        18. benek161
        19. Black
        20. darek549
        21. janusz
        22. remii
        23. mIKI
        24. ir0nhide
        25. scythe1123
        26. gavron04
        27. gi

28. c4meleon

Koledzy "zieloni" mają już zaksięgowane wpłaty na moim koncie. darek549 i mIKI są proszeni o podesłanie danych do wysyłki bo nie wiem czy mogę przesłać płytki na adres który jest w przelewie czy nie. Płytki dzisiaj zamawiam, jutro powinno być potwierdzenie i szacowany termin wykonania.

---------- Post dodany o 20:49 ---------- Poprzedni post o 18:08 ----------

29. vertigo
        Wygląda na to że koledzy c4meleon i vertigo zgarnęli cały zapas dla spóźnialskich :)
        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
        Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
          Wygląda na to że koledzy c4meleon i vertigo zgarnęli cały zapas dla spóźnialskich :)
          Sry :) Natomiast na przyszłość, proponuję jednak zamawiać większą ilość niż chętnych, ponieważ na 100% będziesz jeszcze przez dłuższy czas dostawał pytania czy są jeszcze dostępne te płytki :)

Pzdr.

Skomentuj

Tak też zrobiłem, ale z drugiej strony nie chce robić z pokoju magazynu. Trzeba pamiętać że to też utopione pieniądze, które w bliżej nieokreślonej przyszłości mogą się zwrócić, choć wcale nie muszą :)
            Jak będzie duże zainteresowanie PCB to zawsze można je domówić. Folie do produkcji będą już zrobione, trzeba będzie tylko uzbierać chociaż 40 sztuk żeby koszt jednostkowy był akceptowalny.

---------- Post dodany 16.10.2013 o 18:46 ---------- Poprzedni post 15.10.2013 o 21:02 ----------

Kolejny update
            1. AdamAudio
            2. etaks
            3. jaromas

4. dolphin123
            5. Pejado
            6. zbyszek
            7. lokiec3
            8. skrybab
            9. oxygen22
            10. dzabij
            11. maciaswojtas

12. dj_zibi
            13. Rot
            14. Pastor
            15. rafalkac
            16. Meteo
            17. stero
            18. benek161
            19. Black
            20. darek549
            21. janusz
            22. remii
            23. mIKI
            24. ir0nhide
            25. scythe1123
            26. gavron04
            27. gi
            28. c4meleon
            29. vertigo

Koledzy "zieloni" mają już zaksięgowane wpłaty na moim koncie. darek549 jest proszony o podesłanie danych do wysyłki bo nie wiem czy mogę wysłać płytki na adres który jest w przelewie czy nie. Płytki dzisiaj zamówiłem, termin realizacji do 10 dni roboczych.
            Grado SR125i

Skomentuj

Termin wpłat upłynął. Dolphin123 poprosił o "odroczenie", natomiast od dj_zibi nie mam żadnego info pomimo wysłania kilku wiadomości PW. Zamiast dj_zibi wskakuje bum1234.
              Kolejne info jak będę miał płytki.
              Grado SR125i

Skomentuj

Nie na temat...
                Jakby co, to od wczoraj mozesz oznaczac userow z poziomu listy (ikonki obok 'usun z listy') - zmiany beda widoczne na widoku listy jak i na samej liscie w drugim poscie.

Skomentuj

Kawał dobrej roboty Tomek :) Dzięki za info.

Gwoli ścisłości dla kolegi bum1234 pozostały tylko 2 płytki.
                  Grado SR125i

Skomentuj

Witam. Jakieś wieści z firmy wykonującej PCB nt terminu?

Pozdrawiam
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

16.10 zamówienie na produkcje płytek zostało przyjęte do realizacji. Merkar standardowo w ciągu 10 dni roboczych wykonuje takie zamówienie, w naszym przypadku nie ma dziwactw na PCB, no może ich ilość jest deczko większa :) Także te 10 dni nie powinno zostać przekroczone.
                      Koperty i znaczki już mam, w sumie 154 PLN poszło na te pierdółki :)
                      Grado SR125i

Skomentuj

Witam
                        Taz mógłbyś udostępnić schemat ideowy do Twojej wersji tego wzmacniacza. W temacie Borysa jest, ale Twój jest trochę zmodyfikowany i są inne oznaczenie niektórych elementów.
                        Pozdrawiam
                        Marek

Skomentuj

Kein problem :)
                          Wartości elementów są dla wersji z tranzystorami bipolarnymi. Dla BJT NIE montować zenerek D3 i D4. Dla innych wersji, w tym wyższego napięcia zasilania, proszę przeczytać opis w wersji drugiej, jest na poprzedniej stronie.
                          Grado SR125i

Skomentuj

Tak z innej beczki, jakieś postępy z zasilaczem ?

Wiesz może kiedy mógłbyś (i czy w ogóle) organizować zamówienie ? :)

Skomentuj

Projekt w wersji podstawowej, czyli zasilacz symetryczny do końcówki mocy + zabezpieczenie, jest skończony. Natomiast kusi mnie rozbudowa tego układu, chodzi mi konkretnie o dołożenie prostego układu do obniżenia napięcia do poziomu, który zaakceptują popularne kostki LM7xxx czy LM3x7. Preamp, sterownik pilota RC5 itp układy wymagają niskiego zasilania, także taki rozbudowany zasilacz załatwiłby sprawę bez potrzeby budowy osobnego zasilacza. Oczywiście pomocniczy zasilacz będzie w formie symetrycznej :)
                              Grado SR125i

Skomentuj

taz
                                Moze dodaj tez taka informacje:
                                R18 - 560 R w razie problemow z zbyt niska wartoscia pradu spoczynkowego dac nizsza wartosc (w sumie to obojetnie jaka)
                                R26 - 10R, wzmacniacz jest bardzo ''cichy'' bez podlaczonego sygnalu wiec tutaj moze lepiej dac zwore

Zapotrzebowanie na nizsze wartosci napiecia mozna prosto zrobic na tranzystorze i zenerce + ewentualnie maly potek do precyzyjnej regulacji. Dla wiekszych mocy mozna uklad troche rozbudowac tak jak ponizej (mr Mile Slawkovic)

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Na zasilacz pomocniczy nie trza chyba takiego potwora, to wystarczy - http://sound.westhost.com/project102.htm

Skomentuj

borys obydwie informacje są w opisie w wersji drugiej na poprzedniej stronie, post #16.
                                    Co do zasilacza, to niezłe kobyły siedzą w tym co pokazałeś :) Mi wystarczy parka BD243C/244C. Mam do zasilenia dwa ledy i przekaźnik od selektora wejść :) Jak ktoś ma scaloną drabinkę rezystorową, procka i wyświetlacz to i tak nie będzie potrzebował więcej jak 200-300 mA. "Grzałki" pracujące w klasie A odrzucam na starcie.
                                    Bebok wysłałem Ci emaila.
                                    Grado SR125i

Skomentuj

Przelew za PCB opłaciłem. Teraz pozostalo czekać na listonosza :)
                                      Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                        Przelew za PCB opłaciłem. Teraz pozostalo czekać na listonosza :)
                                        Fajnie :)

To teraz jeszcze zamówienie na zasilacz

Skomentuj

Krypto reklama :)

Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                                          X