Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kalendarz DIYaudio.pl

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

skoro wszystkie zdjecia przewaznie w pionie to moze obrocimy kalendarz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      wszystkie zdjecia w pionie
      To zrób pionowy kalendarz lub wykadruj sobie zdjęcia. W kwadracie mam Ci je robić?

Skomentuj

Ok, więc tak standardowo jest 12 miesięcy + okładka, na okładce będą miniatury kilku konstrukcji, pomiary, zwrotnice itd.
        Pytanie podstawowe co z prawami autorskimi do zdjęć ?
        Czy zamieszczając zdjęcia w temacie automatycznie zgadzamy się na ich publikację ? raczej nie..
        To pytanie do administratorów, jeśli dostanę zgodę to nawet na jutro przygotuję projekt okładki kalendarza tzw. "wstępniak"
        I pojawia się kwestia podstawowa - pion czy poziom, z doświadczenia wiem że poziom wygląda ciekawiej, można z 2-3 konstrukcje dać w pionie obok siebie, ładnie utrzymując proporcję

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          To zrób pionowy kalendarz lub wykadruj sobie zdjęcia. W kwadracie mam Ci je robić?
          zobacz jak wygladaja te kalendarze - zdjecia w poziomie raczej
          lub polaczymy 2 pionowe jednej konstrukcji

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
          Pytanie podstawowe co z prawami autorskimi do zdjęć ?
          Czy zamieszczając zdjęcia w temacie automatycznie zgadzamy się na ich publikację ? raczej nie..
          wydaje mi sie ze w regulaminie jest ze zakladajac konto zgadzamy sie na publikacje naszych wpisow itp itd
          przeczytaj regulamin

ja sie biore za stawianie systemu na nowym dysku

Skomentuj

Ja postaram się o kilka ładnych zdjęć elektroniki:)

Skomentuj

Wydaje mi sie, ze troche puzno o tym pomyśleliśmy :/
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Wydaje mi sie, ze troche puzno o tym pomyśleliśmy :/
                Nawet jak dostaniesz kalendarz w połowie/pod koniec stycznia to nie ma takiej tragedii. Jest jeszcze 11 miesięcy

Skomentuj

Żeby tylko moje zdjecie nie było w styczniu
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To zróbmy kalendarz od lutego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      dawaj swoje monitory! piekna konstrukcja
                      Postaram się zmusić brata do cyknięcia jakichś fajnych ujęć ;-)

Skomentuj

Panowie proszę pamiętać ze jeśli chcemy by obszar na zdjęcia był A4 nie można tego zrobić z miniaturek jakie wklejamy na forum, trzeba od razu pisać do autora czy posiada pliki oryginalne najlepiej min 2000pix na dłuższym boku!

Skomentuj

ok, tak może to wyglądać jak dostanę dobre zdjęcia
                          http://liniastyl.pl/testy/Default.html

to tylko "test" także :)

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                            ok, tak może to wyglądać jak dostanę dobre zdjęcia
                            Niby OK, ale sam kalendarz musiał by być w jakimś kolorze, najlepiej forumowym, bo teraz to wygląda słabo, wielka kolorowa plama na białym tle.
                            Chodzi mi o jakieś napisy lub małe szkice w tle, np. duży znak wodny DIYaudio.pl "pod" dniami miesiąca, a dookoła zdjęcia konstrukcji jakieś szkice typu rozebrany głośnik na części, płytka na elektronikę, kondensator, cewka itp. tak aby pusto nie było.

Skomentuj

marian, jak na razie nie mam głównego aktora - czyli konstrukcji do kalendarza, a martwimy się kolorystyką i dodatkami. Proponuje mailing do wszystkich userów -
                              kalendarz 2014 zbieramy zdjęcia - treść - jeśli posiadasz własną konstrukcję DIY , i chcesz by znalazła się w naszym kalendarzu prześlij zdjęcia w wysokiej rozdzielczości (min 3Mpix) na adres wrotekpoz@gmail.com do końca miesiąca. Z nadesłanych prac zostanie wybranych 12 fotografii na każdy z miesiąca + cześś na okładkę.
                              Możecie dodać że nie gwarantuje się umieszczenia konkretnego zdjęcia, że wysyłając zdjęcie automatycznie zgadza się na jego publikację, że wszystkie zdjęcia muszą być własnego autorstwa itp.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Niby OK, ale sam kalendarz musiał by być w jakimś kolorze, najlepiej forumowym, bo teraz to wygląda słabo, wielka kolorowa plama na białym tle.
                                a mi wlasnie czyte tlo pasuje

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                np. duży znak wodny DIYaudio.pl "pod" dniami miesiąca,
                                to moze byc

Skomentuj

http://liniastyl.pl/testy/1/Default.html

propozycja nr 2

Skomentuj

Wstawiłbym po kilka zdjęć na miesiąc. Jest z czego wybierać na forum...

Skomentuj

I właściwie jest to forum DIY, wiadomo, że nie każdy robi PRO fotki czy też ma w ogóle gdzie te fotki zrobić.
                                      Jak będą 3-4 konstrukcje na stronie to i fotki mogą być mniejsze...i wcale nie muszą być na jakichś wybitnych planach zrobione...domowe fotki też powinny być :)
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No kurde, od razu inaczej te zdjęcia wyglądają na ciemniejszym tle :) ...no ale można by zrobić głosowanie.

To teraz to samo tylko że w pionie, i była by "podstawa" do dalszej pracy.

Skomentuj

marian, to może administracja/moderacja zrobi ankietę
                                          a) pion
                                          b) poziom
                                          i albo sam wybiorę spośród konstrukcji i 660stron w trakcie budowy, albo wspólnie to zrobimy :)[COLOR="#696969"]

---------- Post dodany o 15:39 ---------- Poprzedni post o 14:20 ----------

Skomentuj

Czaruję...
                                          X