Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kalendarz DIYaudio.pl

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Padaczka...
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Podaj email
      Również mogę coś wysłać więc też poproszę.

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
      Proszę się wypowiadać na temat tych które ja pokazałem.
      Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Padaczka...
      Przecież są inne, lepsze zdjęcia.
      Niech kalendarz będzie nawet w lutym, ale nie róbmy popeliny... jak się jakieś zdjęcie nie nadaje na kalendarz to się nie nadaje i tyle, na siłę nie ma co wstawiać. Ja zrobiłem już trochę tych kolumn, ale dopiero te monitorki na Fountekach doczekały się fajnych zdjęć, i jako nie będę nalegał aby w kalendarzu znalazły się te poprzednie, bo wiem że się nie nadają bo są po prostu kiepskie.
      Last edited by marian; 24.12.2013, 12:29.

Skomentuj

marian to może wybierzcie Waszym zdaniem zdjęcia które warto dać, przecież zrobiłem nawet album który pokazuje ile z tego co jest na forum nadaje się wielkościowo. Wyedytowałem post, nie patrząc na wybór zdjęć - który układ bardziej odpowiada.

Chodzi o ilość zdjęć na stronie i ich układ, nie o same konstrukcje

Skomentuj

Tak dla porównania, z "mojego" motocyklowego kalendarz na 2014
          http://suzukidr.pl/forum/index.php?a...8074&page=3#12
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

wrotekpoz, zauważ, że na Twoim kalendarzu logo diyaudio jest spłaszczone po wysokości... (kółko jest elipsą)

Skomentuj

Better ?

Skomentuj

Dużo lepiej...ale to logo popraw :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak już pisałem, na styczeń proponuję dać coś innego niż zdjęcia konstrukcji (jakieś szkice, ogólny pogląd na zagadnienia DIYaudio itp.), żeby nikt nie był "poszkodowany" jak kalendarz zostanie zrobiony w Lutym.

Skomentuj

logo mam z lutuje.se Pawła - one jest lekko od góry ucięte, nie mam innego. Marian, ale takich zdjęć nie mam "z budowy" ,a sam nie zrobię z hi-res cewek , kondensatorów czy czegoś podobnej tematyki - gdyż nie posiadam.
                    Ze szkicy mam tylko obudowę STX..

luty ?

Last edited by wrotekpoz; 24.12.2013, 13:36.

Skomentuj

Osobiście wolał bym jedne dobre zdjęcie pionowe niż kilka "gorszych" poziomo.
                      Ale grafikiem nie jestem więc...

Skomentuj

A ja bym wolał z 10 roznych zdjęć niz jedno albo trzy :)
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale to nam daje od 50 do 100zdjęć , można oczywiście pobawić się z dodatkami

jakieś ramki itd. ale rozumiem ze wolicie więcej zdjęć na stronie niż mniej

więc pewnie coś takiego bardziej

btw są zdjęcia które i tak bym dał na całą stronę - bo są mega ...
                          Last edited by wrotekpoz; 24.12.2013, 14:11.

Skomentuj

Symbol "Nd" czerwony na granatowym tle jest prawie niewidoczny.

na stronie Pawła masz dostępne logo w *.cdr, tam ewentualnie możesz poprawić koło, gdyby było lekko ucięte. Ale przynajmniej jest już okrągłe :)

Skomentuj

Lekko poprawiłem , weź pod uwagę że widzisz jpg w niskiej rozdziałce, ja to obcinam na jakości jakieś 50% , normalnie takie podglądowe zdjęcie miałaby ~4MB , a tak ma ~1,5MB.
                              Samo kalendarium niestety nie jest do edycji, więc nie mogę zmienić kolorystyki dni miesiąca , musiałbym kombinować nowe.
                              Last edited by wrotekpoz; 24.12.2013, 15:08.

Skomentuj

wrotekpoz Czerwony kolor w datach nie pasuje kompletnie. Dodatkowo zdjęcia trzeba delikatnie obrobić zanim się je wrzuci do kalendarza - "cień wewnętrzny, obrys.. itp. "

Oto moje kolejne 2 przykłady:

Jeśli chodzi o Niedziele ( kolor ) to można je również przerobić na forumowy kolor "złoty"
                                Last edited by Zolwik; 24.12.2013, 15:24.

Skomentuj

To mi się widzi (i nie tylko dlatego że tam jest moje zdjęcie)... jest po prostu "konkretne"

Skomentuj

Wrotekpoz i Żółwik - nie wiem czy kiedykolwiek przygotowywaliście jakąś grafikę dla drukarni, ale moim zdaniem takie cienie i gradienty "nie przejdą". JPG o rozmiarze 4MB również moim zdaniem "nie przejdzie".

Skomentuj

Mam też zdjęcia w rawach, ale ciężko będzie wysłać z moim transferem...

Skomentuj

Generalnie dla drukarni może iść też pdf :) Ja tyle się bawię grafiką , co potrzebuję , także , jeśli czuje się ktoś bardziej na siłach żeby to dokończyć to śmiało.
                                        Mogę udostępnić ftp'a w razie co , żeby nie przeżucać się mailami
                                        Last edited by wrotekpoz; 24.12.2013, 21:31.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                          Wrotekpoz i Żółwik - nie wiem czy kiedykolwiek przygotowywaliście jakąś grafikę dla drukarni, ale moim zdaniem takie cienie i gradienty "nie przejdą". JPG o rozmiarze 4MB również moim zdaniem "nie przejdzie".
                                          Rozmiar mojej strony to 1,2 Mb.... a jeśli chodzi o gradienty itp to niby czemy drukarnia miałaby tego nie akceptować ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X