Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie na moduł preampu na PGA2320

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zbiorowe zamówienie na moduł preampu na PGA2320

Jedziemy z kolejnym zamówieniem :). Tym razem jest to preamp zbudowany wspólnie z .3lite. Zamówienie będzie dotyczyło wyłącznie gotowej i uruchomionej oraz zaprogramowanej płytki wraz z elementami elektronicznymi na niej. Zamawiający będzie zobowiązany do zakupu dwóch enkoderów, odbiornika IR, pilota, wyświetlacza LCD, transformatora oraz dorobienie sobie stosownych przewodów.

Ze względu na dostępność niewielkiej ilości kostek PGA2320 zamówienie będzie liczyło 23 sztuki preampu. Udało mi się je dostać w bardzo atrakcyjnej cenie :) Jest możliwość dokupienia większej ilości tych scalaków, ale wiąże się to ze wzrostem ceny o ok 70 zł przy zamówieniu <25 sztuk. W tym przypadku dużo zależy od ilości zamawiających http://pl.farnell.com/texas-instrume...76?ost=pga2320
    W związku z powyższym przyjmuję zasadę, że jeden użytkownik może zarezerwować jeden preamp. Dopisując się do listy proszę o wpisywanie adresu do wysyłki. Osoby nie stosujące się do powyższych zasad będą przeze mnie usuwane z listy !!

Do produkcji PCB przyjąłem następujące parametry:
    - druk dwustronny
    - miedź o grubości 35 um
    - dwustronny opis
    - dwustronna soldermaska koloru niebieskiego
    - cynowanie padów metodą HAL
    - płytki będą pocięte i sprawdzone elektrycznie

Jeśli chodzi o montaż elementów to będą wlutowane automatycznie wszystkie elementy zarówno SMD jak i THT. Myślę, że ułatwi to życie Wam i mi :)

Teraz koszty i termin realizacji.

Gotowy moduł (pcb, elementy elektroniczne, montaż, wszystkie wysyłki włącznie z paczką do użytkownika) to koszt 190 zł. Koszt brakujących elementów wymienionych w pierwszym akapicie nie powinien przekroczyć 60 zł.

Termin realizacji to ok 6 tygodni od dnia w którym złożę zamówienia. Na pcb potrzeba ok 3 tygodni, na montaż automatyczny ok 2 tygodni. Listę zamykam 19 kwietnia lub wcześniej jeśli osiągniemy 23 sztuki :)

Link do tematu http://diyaudio.pl/showthread.php/24...amp-na-PGA2320
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Lista osob zamawiajacych.
    Zainteresowany zamowieniem? Zapis/wypis z listy: >klik<

zaplaconewyslaneodebrane
    1. gi - 1 sztuka 
    2. Woder - 1 sztuka 
    3. swiety1337 - 1 sztuka 
    4. sylvek - 1 komplet 
    5. janusz - 1-sztuka 
    6. lokiec3 - Preamp PGA 1 sztuka 
    7. szastal - 1 sztuka 
    8. wito33 - 1 sztuka 
    9. isabel - 1-sztuka 
    10. arkotik - 1-sztuka 
    11. andrejos1 - 1sztuka 
    12. bawolek - 1 sztuka 
    13. jac7saw7 - 1 - sztuka 
    14. dj_zibi - 1 sztuka 
    15. kotti7 - 1 szt. 
    16. DiscoLED - 1 szt. 
    17. Pawel074 - 1 szt 
    18. turecki - 1 szt. 
    19. brodi - 1szt. 
    20. huari - 1 sztuka 
    21. Dziubu - 1 sztuka 
    22. lukanio - 1 szt. 
    23. jaro2211 - Preamp 
    24. jabrzoza - Preamp PGA 1 sztuka 
    25. lonevolf - 1 szt 
    26. bart725 - Preamp PGA 2 sztuki, bez układu PGA2320IDW. 
    27. Popcorn - 1 szt., bez układu PGA2320IDW 
    28. kolmen - Preamp bez PGA 
    29. Bebok - 2 x pcb bez PGA 
    30. pegaz_28 - pcb bez PGA 
    31. wstach - Preamp PGA bez układu PGA 
    32. Sound Wave - 1 szt. z własnym PGA2320 
    33. jucez - Preamp PGA - kit bez układu PGA
    34. janicniewiem - 1 sztuka polutowana 
    35. nik156 - 1 sztuka
    36. niebieski9 - 1 szt. 
    37. rotcore - 1 sztuka
    38. kekon - 1 sztuka 
    39. marcmaj - Zostały 4 wolne preampy -> chętny na 1szt 
    40. mellowman - 1 sztuka

Skomentuj

Zamówienie zaakceptowane.
      Taz napisz proszę zakres napięć transformatora i minimalny prąd potrzebny dla sterownika, aby ludzie nie zaśmiecali Ci skrzynki

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal
        Czy tylko ja nie widzę szacowanego kosztu tego zamówienia? Jak długo zbieramy chętnych, do kiedy wpłaty, płacimy od razu czy jak już układy będą gotowe bo stawiam że trochę zejdzie złożenie 23 egzemplarzy
        Wszystko jest napisane, inaczej nie byłoby zaakceptowane zamówienie
        Zamieszczone przez taz Zobacz posta
        Gotowy moduł (pcb, elementy elektroniczne, montaż, wszystkie wysyłki włącznie z paczką do użytkownika) to koszt 190 zł. Koszt brakujących elementów wymienionych w pierwszym akapicie nie powinien przekroczyć 60 zł.

Termin realizacji to ok 6 tygodni od dnia w którym złożę zamówienia. Na pcb potrzeba ok 3 tygodni, na montaż automatyczny ok 2 tygodni. Listę zamykam 19 kwietnia lub wcześniej jeśli osiągniemy 23 sztuki

Skomentuj

Nie na temat...
          Pre rozchodzi się jak ciepłe bułeczki :razz:

Skomentuj

Elementy, które będziecie musieli sobie sami zorganizować:
            - pilot
            - odbiornik podczerwieni TSOP1836 lub TSOP1838, mogę też być odbiorniki z serii TSOP2236(38) lub TSOP4836(38), koniecznie zwróćcie uwagę na kolejność wyprowadzeń !!
            - lcd 2x16 znaków zgodne ze standardem HD44780
            - transformator 2x15VAC 10VA, ja używam Breve TEZ10 2x15VAC
            - dwa enkodery z przyciskiem, zalecam użyć do regulacji głośności Alpsa z serii EC11 30 imp/obr a do zmiany źródeł również Alpsa z serii EC11 20 imp/obr
            Grado SR125i

Skomentuj

Dobre wieści, zwolniły się dwa scalaki PGA2320. Koledzy mają sample i chcą je użyć, zatem pula zamawiających zwiększyła się do 25 :)
              Grado SR125i

Skomentuj

Listę zamknąłem. Wieczorem roześle dane do wpłaty. Jeśli byliby chętni na PGA2320 z farnella proszę o informację. Otworzę wtedy listę z powrotem.
                Grado SR125i

Skomentuj

również mam jednego PGA ze zbiorowego zamówienia z AS (projekt Volcano) na zbyciu gdyby ktoś potrzebował (pewne źródło bo zamawialiśmy w farnellu, wiec to zadna podróba)

Skomentuj

Panowie ręce opadają :( Prosiłem o Wasze adresy i co widzę? Niektórzy użytkownicy bez imienia i nazwiska. Otwarłem listę i proszę o uzupełnienie brakujących danych. Po uzupełnieniu danych adresowych zamknę z powrotem listę.

Dane z numerem konta zostały wysłane. Na wpłaty czekam do końca przyszłego tygodnia. Po zaksięgowaniu 80% wpłat rozpocznę realizacje zamówień.
                    Last edited by taz; 02.04.2015, 18:39.
                    Grado SR125i

Skomentuj

Witam, czy jest jeszcze możliwość dopisania się do powyższego zamówienia. Pzdr.

Skomentuj

Płytki zamówione :)
                        Grado SR125i

Skomentuj

Hmm, byłaby możliwość zamówienia 3 preampów bez układu PGA?

Skomentuj

Zostały mi dwie wolne płytki do tego układu, tyle mogę zaoferować.
                            Grado SR125i

Skomentuj

Ze względu na duże zainteresowanie układem zamówiłem dodatkowe pcb, 16 sztuk pozostało. Gdyby byli jeszcze jacyś chętni na zmontowany układ bez PGA to można się jeszcze dopisać do listy. Koszt 150 zl. Lista będzie aktywna do czasu wykonania pcb. Jeśli ktoś posiada PGA to może je wysłać do mnie.
                              Grado SR125i

Skomentuj

Fakturę za pcb zapłaciłem. W poniedziałek powinienem mieć płytki w domu.
                                Grado SR125i

Skomentuj

Płytki mam już w domu :) Czas je posłać dalej...

P.S.
                                  Zamawiam dodatkowe 4 polutowane pcb bez PGA. Mam również kilka wolnych pcb, także nakład nie został jeszcze wyczerpany :)
                                  Last edited by taz; 27.04.2015, 17:53.
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Gdyby ktoś potrzebował płytki pod trafo, enkodery, IR/TSOP to zapraszam http://diyaudio.pl/showthread.php/25...na-p%C5%82ytki :)
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

W poniedziałek paczka z elementami powinna być już w firmie, która wykona nam montaż. Pudełka do wysyłki również mi przyszły. Pozostaje czekać :)

P.S.
                                      Pozostały trzy wolne zmontowane pcb bez PGA.
                                      Grado SR125i

Skomentuj

Dopiero przyjechałem i przez to w odpowiednim czasie nie zdążyłem wpisać się na listę. Jak jest jeszcze wolny komplet to poproszę. Dopisałem się do listy.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X