Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia

Cały projekt został opisany w zamówieniu zbiorowym :
    http://diyaudio.pl/showthread.php/21...eaner-by-Yoshi
    oraz
    http://diyaudio.pl/content.php/33-Po...filtr-sieciowy

Zmiany dotyczą typu obudowy oraz kształtu płytki drukowanej , która będzie dopasowana do tej obudowy
    Bardzo dziękuję koledze piglet11 , który zaprojektował nowe PCB :)
    Płytka posiadać też będzie dodatkowe otwory do montażu w jakiejkolwiek innej obudowie
    Przewidziane jest gniazdo sieciowe wlutowywane bezpośrednio w PCB

Wizualizacja obudowy i płytki widoczna w poście #444
    http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post474241

Są to standardowe listwy o przekroju 53 x 53 mm o różnych długościach dostępne w wielu hurtowniach elektrycznych i marketach
    Są wykonywane przez kilku producentów
    Gniazda też standardowe w różnych kolorach typowe 45/45 typu MOSAIC

Na potrzeby zamówienia zbiorowego zabezpieczyłem 28 sztuk listew BT53/53 7 gniazd
    Podobne jak te :
    http://floorbox.pl/listwa-aluminiowa...315-p-119.html
    W każdej takiej listwie można będzie po zamontowaniu Power Cleanera zamontować 4 gniazda ( płytka zajmuje miejsce na 3 gniazda )
    Podłączenie PE do obudowy jest przewidziane fabrycznie

Jak widać na powyższych zdjęciach listwa po umieszczeniu PCB będzie miała miejsce na 4 gniazda
    W miejsce tekturowej zaślepki przewidziana jest blacha aluminiowa z wyciętymi otworami na gniazda kabla sieciowego , gniazdo bezpiecznika oraz włącznik
    Blacha ta będzie dopasowana wymiarami i zagięta pod kątem prostym tak aby pasowała do listwy

Tak jak pisałem poprzednio na potrzeby zamówienia zbiorowego zabezpieczyłem 28 listew
    Listwy używane , w dobrym stanie podobnie jak na zdjęciach
    Koszt listwy 40 zł
    W cenie listwy będzie zaślepka tylna i cztery gniazda do wyboru przez zamawiających : czerwone lub białe
    Można też kupić sobie jakiekolwiek gniazda w innych kolorach tego samego standardu
    Koszt wykonania blaszek aluminiowych będę znał prawdopodobnie w przyszłym tygodniu

Na przewidywany całkowity koszt listwy składają się :
    1.komplet rdzeni z nawiniętymi cewkami http://allegro.pl/rdzenie-magnetec-m...003971232.html - 92,50
    2.gniazdo bezpiecznika http://www.tme.eu/pl/details/zh4/bez...anel/proffuse/ - 1,56
    3.przełącznik http://www.tme.eu/pl/details/ae-c550...ic/c5503abnaa/ - 5,08
    4.gniazdo kabla sieciowego http://www.tme.eu/pl/details/iec-a-4...-ac/adam-tech/ - 2,18
    5.listwa z gniazdami taka jak na zdjęciach powyżej - 40,00
    6.kondensatory WIMA około - 4,00
    7.elektrolity Nichicon około - 5,00
    8.diody do - 4,00 zł
    9.transil - 1,00
    10.PCB
    Laminat grubości 2,0 mm podwójna miedź 70um , soldermaska i opisy
    Koszt płytki będzie nie wyższy niż 20 zł za sztukę
    Czyli całość bez problemu zmieści się poniżej 200 zł za pełny komplet z obudową , gniazdkami , śrubkami i innymi bzdurami
    11.ameliniowa blaszka maskująca z otworami na gniazda i mocowanie

Na dzień dzisiejszy wygląda na to że komplet części do złożenia listwy nie przekroczy 200 zł
    Jeżeli wszystko pójdzie dobrze i zgodnie z planem być może w koszcie tym uda się też zmieścić koszt wysyłki do Was

Wobec powyższego proszę o wpisywanie się do listy w module zamówień zbiorowych według wzoru : A - ilość sztuk + ewentualnie dodatkowe z ilością sztuk + kolor gniazd (biały lub czerwony) w miarę możliwości *

*Ponieważ ilość gniazd oraz litew jest limitowana tym co zabezpieczyłem na potrzeby tej zbiorówki (28 listw) będą rozdysponowane według kolejności z poniższej listy
    Podobnie w przypadku koloru gniazd - gdy któryś z kolorów skończy się , będą dokładane te które pozostały

Potwierdzeniem zamówienia będzie uaktualniony wpis w forumowym module zamówień zbiorowych , potwierdzeniem ostatecznym będzie wpłata na konto

Termin zapisów do godziny 23:59 17 kwietnia 2016 , termin wpłat do 23:59 30 kwietnia 2016 r.

Opcja A - komplet części łącznie z obudową - 200 zł
    Opcja B - komplet części bez obudowy i gniazd oraz blaszki maskującej - 145 zł
    Opcja C - komplet części bez obudowy , gniazd , blaszki maskującej oraz PCB - 125 zł
    Opcja D - tylko PCB - 20 zł
    Opcja E - tylko nawinięte cewki z rdzeniami (komplet) - 95,20 zł

Jeżeli ktoś umieszczony na dotychczasowej liście chce zrezygnować z zamówienia proszę o taką informację

1 . kolmen - opcja A - 4 szt. + opcja D - 2 szt - kolor gniazd obojętny ( wezmę te które zostaną po rozdzieleniu )
    2. Ciechomir - opcja A - 2 kpl. - gniazda biale
    3. dako333 - 1 kpl (jak przyklepnie Yoshi "nową" płytkę)
    4. johny09061981 - 1kpl
    5. pegaz_28 - 2kpl
    6. dzwiedziu - 2kpl
    7. Lamerio - 1kpl PCB + elementy elektroniczne
    8. Pawel074 - 1 kpl (jak przyklepnie Yoshi "nową" płytkę)
    9. LubMich - 1kpl
    10.kaczor189 - opcja A - 1szt - gniazda biale
    11. PaPel - 1kpl bez obudowy
    12. Artmag - 1kpl bez obudowy
    13. majki - 1kpl
    14. PJotr - opcja A - 1szt - gniazda biale
    15. jamess8 - 1kpl
    16.maciejmo - 2 kpl
    17. szpiler - opcja A 1kpl - gniazda białe
    18. arczi87 -1kpl
    19. mbar - opcja A - 1 szt (jeden zestaw), gniazda białe
    20. kizol666 - opcja A 1szt. 3 gniazda białe 1 czerwone + opcja B bez cewek 1szt.
    21. awatar2000 - opcja A - 4 szt. - kolor gniazd obojętny
    22. lukanio - 1kpl
    23. omirp - 1kpl
    24. Krojo - 1kpl bez obudowy
    25. johans23 - 1kpl
    Last edited by .3lite; 02.04.2016, 22:56.

Lista osob zamawiajacych.
    zapis/wypis z listy | potwierdzenie odbioru

zaplaconewyslaneodebrane
    1. LubMich - opcja A - 1 kpl - gniazda białe
    2. kolmen - opcja A - 4 szt. + opcja D - 2 szt - kolor gniazd obojętny ( wezmę te które zostaną po rozdzieleniu ) 
    3. dako333 - opcja A 1kpl. gniazda czerwone
    4. kaczor189 - opcja A - 1 kpl - gniazda białe
    5. lukanio - Opcja A 1kpl. gniazda czerwone
    6. Lamerio - opcja B 1 komplet
    7. Pawel074 - opcja A - 1szt - kolor gniazd czerwony
    8. gi - opcja A - 1 kpl - gniazda białe
    9. mbar - opcja A - 1 kpl - gniazda białe
    10. PJotr - opcja A - 1szt - gniazda biale
    11. marcin55246 - Opcja A - 1 kpl - gniazda białe
    12. kizol666 - opcja A 1szt. 3 gniazda białe 1 czerwone + opcja B bez cewek 1szt. 
    13. MICHNIOR - opcja A -1szt (2-biale, 2czerwone), opcja D - 2szt
    14. johans23 - Opcja A -1 kpl
    15. pegaz_28 - Opcja A - 2 kpl, kolor gniazd - do jednego kompletu białe, do drugiego czerwone
    16. omirp - opcja A - 1kpl. gniazda białe
    17. bawolek - opcja A - 1 komplet, białe gniazda.
    18. majki - Opcja A 1kpl. kolor gniazd obojętny - to co zostanie mogą być pomieszane.
    19. 82bialy - 82bialy-opcja A 1kpl z gniazdami białymi , jeśli nie starczy to zmiana na opcję B
    20. Adam_85 - opcja B - 1 kpl 
    21. awatar2000 - awatar2000 - opcja A - 4 szt. - kolor gniazd obojętny
    22. staszek - opcja A - 4 kpl - gniazda czarne
    23. jarki59 - - opcja A - 1 kpl - gniazda białe  
    24. dzwiedziu - A + gniazda czerwone 
    25. Ciechomir - Ciechomir - opcja A - 2 kpl. - gniazda biale
    26. maciejmo - Opcja B - 1 szt, Opcja A - 1 szt - gniazda mogą być białe 
    27. arczi87 - opcja A - 1 kpl - gniazda białe
    28. David853 - Opcja B 1 komplet gniazda czarne/białe
    29. .3lite - Opcja E - 2 kpl
    30. bernid - opcja B; 3 komplety
    31. mariokim - opcja B x2 
    32. muminen - Opcja A - 1 kpl
    33. andiwo - andiwo- opcja B, 1kpl. 

Skomentuj

Kolmen rdzenie magnetec są dostępne tylko jako zamiennik ale rdzeń Wurth możesz zamówić prosto od Polskiego dystrybutora. Ja tak robiłem przy poprzednim zamówieniu..

Czym będą nawijane rdzenie?

Skomentuj

Rdzenie będą nawijane według naszych specyfikacji :)
        Myślałem o licy , mam nadzieję że wszystkim to pasuje - a oni się chyba zgodzą ?
        Nie ma zamiaru kombinować za parę złotych
        Umówiłem się na komplet nawiniętych rdzeni , a słowo mam jedno

Skomentuj

Bierz licę. Wychodzi dużo drożej ale lepiej. Ja zakupiłem najpierw zwykły przewód a następnie musiałem dokupić licę. Jest dużo lepsza do nawinięcia.

Czy jest szansa żebym wysłał swoje rdzenie do nich i by mi nawinęli? Na pewno zrobią to lepiej niż ja w domowych warunkach.

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta

Czy jest szansa żebym wysłał swoje rdzenie do nich i by mi nawinęli? Na pewno zrobią to lepiej niż ja w domowych warunkach.
            Zapytaj p.Dawida , może przy okazji nawijania cewek do zbiorowego zamówienia zgodzą się na usługowe nawinięcie Twoich ? :)

Skomentuj

przepraszam ale jestem nowy na tym forum i nie za bardzo wiem komu i jak mam przelać pieniążki. Nigdzie nie znalazłem informacji z nr konta i danymi do przelewu. Może mnie ktoś pokierować , czy po prostu jeszcze nie było to nigdzie podawane?

Skomentuj

Wpisujesz się na listę i czekasz na info po jej zamknięciu.

Skomentuj

Zgodnie z tym co pisałem poprzednio zabezpieczyłem 28 obudów listw z gniazdami sieciowymi i zachowana zostanie kolejność zamówień według poprzedniej listy
                  Na dzień dzisiejszy wygląda na to że zostały już rozdysponowane
                  Poniżej lista zaktualizowana
                  Przy zamówieniach osób dla których wystarczy listew (lub ich nie zamawiały) dopisałem OK :)

1. LubMich - opcja A - 1 kpl - gniazda białe OK
                  2. kolmen - opcja A - 4 szt. + opcja D - 2 szt - kolor gniazd obojętny ( wezmę te które zostaną po rozdzieleniu ) OK
                  3. dako333 - Opcja A 1kpl. gniazda czerwone OK
                  4. kaczor189 - opcja A - 1 kpl - gniazda białe OK
                  5. lukanio - Opcja A 1kpl. gniazda czerwone OK
                  6. Lamerio - opcja B 1 komplet OK
                  7. Pawel074 - opcja A - 1szt - kolor gniazd czerwony OK
                  8. gi - opcja A - 1 kpl - gniazda białe OK
                  9. mbar - opcja A - 1 kpl - gniazda białe OK
                  10. PJotr - opcja A - 1szt - gniazda biale OK
                  11. marcin55246 - Opcja A - 1 kpl - gniazda białe rezerwa1
                  12. kizol666 - opcja A 1szt. 3 gniazda białe 1 czerwone + opcja B bez cewek 1szt. OK
                  13. MICHNIOR - opcja A -1szt (2-biale, 2czerwone) rezerwa2 opcja D - 2szt OK
                  14. Artmag - Opcja A -1 kpl OK
                  15. johans23 - Opcja A -1 kpl OK
                  16. pegaz_28 - Opcja A - 2 kpl, kolor gniazd - do jednego kompletu białe, do drugiego czerwone OK
                  17. omirp - opcja A - 1kpl. gniazda białe OK
                  18. bawolek - opcja A - 1 komplet, białe gniazda. rezerwa3
                  19. majki - Opcja A 1kpl. kolor gniazd obojętny - to co zostanie mogą być pomieszane. OK
                  20. 82bialy - 82bialy-opcja A 1kpl z gniazdami białymi rezerwa4
                  21. Adam_85 - opcja B - 1 kpl OK
                  22. awatar2000 - awatar2000 - opcja A - 4 szt. - kolor gniazd obojętny OK
                  23. staszek - opcja A - 4 kpl - gniazda czarne rezerwa5
                  24. jarki59 - - opcja A - 1 kpl - gniazda białe rezerwa6
                  25. dzwiedziu - A + gniazda czerwone OK
                  26. Ciechomir - Ciechomir - opcja A - 2 kpl. - gniazda biale OK
                  27. maciejmo - Opcja B - 1 szt, Opcja A - 1 szt - gniazda mogą być białe OK
                  28. arczi87 - opcja A - 1 kpl - gniazda białe OK

Zasady są proste :)
                  Osoby z potwierdzonym statusem zamówienia proszę o wpłaty na konto podane w wiadomości , którą wysyłam do każdego uczestnika zamówienia

Sprawne wpłaty przyspieszą realizację :)

Jeżeli któraś osoba z listy potwierdzonych nie wpłaci w terminie określonym w pierwszym wpisie (termin wpłat do 23:59 30 kwietnia 2016 r.) zostaje skreślona z listy i jej miejsce zajmuje inna osoba z listy z dopiskiem "rezerwa"
                  Osoby z listy rezerwowej proszę o wpłatę maksymalnie do 7 dni

Aby nie było niedomówień
                  Jako datę wpłaty przyjmuję datę wpływu na konto
                  Podane konto jest w mbanku , więc wpłaty księgowane są szybko
                  Przelewając z innych banków proszę wziąć pod uwagę , że przelew może dojść dopiero na następny dzień roboczy

Jeżeli osoby z dopiskiem rezerwa są zainteresowane pozostałymi elementami (poza obudową z gniazdami sieciowymi) proszę o wpłatę według opcji B lub C lub D

Obudowy można sobie zamówić wysyłkowo również samemu , przykładowo na stronie :
                  http://floorbox.pl/nascienne-listwy-...jace-c-13.html

Płytka jest dostosowana wymiarami do litew typu BT53 lub BT106
                  Niestety cena jest wyższa

Uffffff :)

Skomentuj

Jaka cena ostatecznie wraz z wysyłką bo chyba nie zostało to napisane ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                      Jaka cena ostatecznie wraz z wysyłką bo chyba nie zostało to napisane ?
                      Tak jak napisałem poprzednio BYĆ MOŻE uda się zmieścić koszt wysyłki kurierskiej w cenie kompletnej listwy :)
                      Jednak dopiero po zamówieniu i opłaceniu wszystkich kosztów i zamówień będę to mógł policzyć
                      Koszt przesyłki kurierskiej kompletu części to 14 zł , w przypadku samych płytek polecony priorytet za 7 zł , samych cewek lub cewek + elementy lub cewek + elementy + PCB - to polecony priorytet za 10 zł
                      Czyli ewentualna dopłata o jaką mogę poprosić to nie więcej niż powyższe koszty wysyłki :)

Skomentuj

Ok, czyli przelew na 200. :)

Skomentuj

Zapisałem się na same cewki, ponieważ mam jeszcze PCB od LuSzTi i ktoś musi wreszcie zmierzyć prąd nasycenia tego ustrojstwa :P

Muszę tutaj wspomnieć, że moim zdaniem taka listwa jest dobra do DAC, CD Player, itp., czyli generalnie tam gdzie pobór prądu jest stosunkowo mały.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Zapisałem się na same cewki, ponieważ mam jeszcze PCB od LuSzTi i ktoś musi wreszcie zmierzyć prąd nasycenia tego ustrojstwa :P

Muszę tutaj wspomnieć, że moim zdaniem taka listwa jest dobra do DAC, CD Player, itp., czyli generalnie tam gdzie pobór prądu jest stosunkowo mały.
                            Pomiary mile widziane :)
                            Z małym poborem prądu nie przesadzajmy
                            Według moich ostrożnych szacunków obciążenie spokojnie może być ok. 800 W :)
                            Jak dobrze pójdzie być może uda się je zwiększyć

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                              Według moich ostrożnych szacunków obciążenie spokojnie może być ok. 800 W
                              Na jakiej podstawie masz takie przypuszczenia?

Skomentuj

Na jakiej podstawie masz takie przypuszczenia?
                                0,35mm2 powinno spokojnie wystarczyć dla 3,5A

Skomentuj

Niestety grubość drutu nie ma tu większego znaczenia, ponieważ główny problem wynika z cewki 10 mH na małym nanopermowym rdzeniu. Rdzeń tej cewki bardzo szybko się nasyci i prąd nie będzie liniowy :)

Najgorsze będą impulsowe skoki poboru prądu, czyli np. od wzmacniacza.

Skomentuj

Niestety grubość drutu nie ma tu większego znaczenia, ponieważ główny problem wynika z cewki 10 mH na małym nanopermowym rdzeniu. Rdzeń tej cewki bardzo szybko się nasyci i prąd nie będzie liniowy :)

Najgorsze będą impulsowe skoki poboru prądu, czyli np. od wzmacniacza.
                                    Pomierzysz - zobaczymy :)

Skomentuj

No to lecimy z zamówieniem :) Przy okazji, czy jesteś pewny, że ten sprzedawca z Allegro nawinie nam cewki za taką samą cenę? Z tego co widzę, to oni dodają tylko same przewody do rdzeni, ale nie ma nic o nawijaniu.

Nawijanie tego ręcznie nie jest przyjemne :P

Skomentuj

czyli z listy rezerwowej również wpłacają a jeśłi nie starczy listew dla nas to pieniądze zostaną zwrócone tak? czy z wpłatą czekamy (z listy rezerwowej) do 30 kwietnia?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X