Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cyrkiel do frezarki 2018

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cyrkiel do frezarki 2018

Cześć,
    Zgodnie z prośbą Pawła zakładam nowy temat i zbieramy zamówienia(sorry chłopaki, że po raz 3 będziecie się wpisywać na listę :)).

CENA POCZĄTKOWA 70zł/szt

Zbieramy zamówienia przez dwa tygodnie, lub do odwołania. Wykonawcą cyrkli jest kolega Tranzyt i z nim będziemy ustalać szczegóły jak zbierze się lista osób chętnych. Żeby zejść z ceną z 70zł musimy mieć chociaż 10 sztuk, wypadałoby żeby były takie same, ale wiem że będzie ciężko, bo mamy różne frezarki.

1. Dawid-SS - cyrkiel standard
    2. Dawid-SS - cyrkiel specjalny Makita rt0700cx2j "z wymiaruje stopę"
    3. ???

Proszę zachować szablon zamówienia zgodny z moim wpisem wyżej, czyli kopiowanie całej listy z numeracją chętnych, pozwoli to szybciej zliczyć ilość i zachowa porządek w wątku. Jeżeli chcesz zamówić dwa cyrkle dokonaj dwóch wpisów z kolejną numeracją. Myślę że projekty pod daną frezarkę będą wykonywane na specjalne życzenie jednak chciałbym zaznaczyć, że osoba, która posiada daną frezarkę o specjalnej stopie (jak ja) mierzy stope, rysuje rysunek(fajnie jakby to było w jakimś CAD i skonwertowane do PDF z zachowaniem skali, ale jak będzie PAINT i będzie pasować podstawa to nikt głowy nie urwie:)), tak aby kolejni zamawiający mogli z niego skorzystać jeżeli mają taką samą frezarkę - w tym celu proszę o dodatkowy wpis "z wymiaruję, z obrazuje stopę(jeżeli nie jesteś w stanie tego zrobić poproś kogoś z forum o pomoc). Otwory pod śruby do naszych frezarek wiercimy sami.

Zdjęcia przykładowego cyrkla od kolegi Tranzyt:

Pytania? Proszę pisać w wątku. Proszę pilnować listy, jeżeli ktoś się wykruszy proszę również o usunięcie siebie z listy i zredukowanie o jeden numer.

Lista osob zamawiajacych.
    zapis/wypis z listy | potwierdzenie odbioru

zaplaconewyslaneodebrane
    1. Adzik94 - cyrkiel Bosch POF 1400 ACE 1 sztuka   
    2. Ceadderx - cyrkiel Makita M3600 1 sztuka   
    3. Dawid-SS - Dawid-SS - cyrkiel standard 1 sztuka i cyrkiel specjalny Makita rt0700cx2j 1 sztuka   
    4. Arin77 - Arin77 - cyrkiel Bosch POF 1400 ACE 1 sztuka   
    5. dj_zibi - cyrkiel Bosch POF 1400 ACE   
    6. KonradRak - cyrkiel standard 1 sztuka i cyrkiel specjalny Makita rt0700cx2j 1 sztuka   
    7. dzabij - Cyrkiel do frezarki "chińczyk - EUROTEC" - 1 sztuka wymiary stopy 140mm x 175mm obustronnie spłaszczona   
    8. przemyska - cyrkiel Bosch POF 1400 ACE 1 sztuka   
    9. szastal - cyrkiel specjalny Makita rt0700cx2j - 1 sztuka   
    10. adamas20 - cyrkiel specjalny Makita rt0700cx2j - 1 sztuka   
    11. scythe1123 - cyrkiel specjalny Makita rt0700cx2j - 1 sztuka   
    12. muminen - cyrkiel do frezarki SPARKY X 150CE - 1 sztuka - zwymiaruję stopę   
    13. sylvester - cyrkiel Bosch POF 1400 ACE   
    14. pawel_luk1 - cyrkiel specjalny Makita rt0700cx2j - 1 sztuka   

Skomentuj

zrobcie jeden większy obrys zewnętrzny, a później dodawajcie wszystkie otwory pod sruby.
      jak nie beda kolidowaly to bedzie uniwersalny. jak beda kolidowaly to lepiej tam nie robic otworu i kazdy sobie dopasuje do swojej

a takie otwory bardzo latwo wykonac.
      te plastikowe podstawki pod stopami sie odkreca. wystarczy ja odkrecic, obrysowac i wiercimy w cyrklu

Skomentuj

Wydaje mi się ze rozwiązanie Pawła jest sensowne.

3. dj_zibi - cyrkiel Bosch POF 1400 ACE

Skomentuj

4. Arin77 - cyrkiel Bosch POF 1400 ACE

Skomentuj

Dodam tylko, bo przemyślałem całą sprawę.
            Jako standard przyjął bym frezarkę której najwięcej występuje na liście - jej stopę również muszę mieć narysowaną.
            Druga kwestia - maszyny których stopy spłaszczone są jednostronnie lepiej ustawiać uchwytami poprzecznie do promienia. Mamy wtedy większy zakres regulacji na jednym zamocowaniu listwy.

Teraz o samym kątowniku.
            Stopę kątownika wykonać chcę z laminatu hpl.http://laminart.pl/oferta/strona/co-...laminat-hpl,24
            Jest to bestia bardzo trwała i sztywna, w to jako szyna z trzpieniem wprowadzony jest płaskownik alu 8x20 mm. Na to naklejona jest płytka z dibondu przez którą dokręcamy do płaskownika śrubę blokując cały układ.

Tyle z opisu a zdjęcia prototypu (nie doskonałego - niestety) macie poniżej.
            U mnie jest plexi z odpadu podklejona jakąś zieloną folią.

Last edited by Tranzyt; 01.04.2018, 09:41.

Skomentuj

5. przemyska - cyrkiel Bosch POF 1200 AE

Skomentuj

5. przemyska - cyrkiel Bosch POF 1200 AE
                6. Ceadderx - cyrkiel Makita M3600

Skomentuj

Panowie zapisujcie się na listę. (Lista jest pod pierwszym postem w tym wątku)
                  Niech moderator posprząta troszkę wątek. Te przeniesione posty i wstępna lista robi bałagan.
                  Last edited by Adzik94; 01.04.2018, 18:29.

Skomentuj

Ta lista jest o kant dupska bo możesz wpis zrobić tylko raz, a ja chcę np dwa cyrkle i jestem w stanie zwymiarowac dwie stopy gdzie jedną jest taka jak w tanich frezarkach marketowych. Więc myślę że lepiej zrobić taką listę jak zaproponowałem na początku.
                    Potrzebujemy chętnych do stopek od Boscha 1200 i 1400 na wymiar stopki.

Skomentuj

to wpisz 2 pozycje w jednej linijce
                      ta lista jest o tyle fajna ze utrzymuje pozadek, ulatwia wysylki i komunikacje ze wszystkimi. nie po to tomek sie tyle nameczyl! :p

Skomentuj

Ok więc proszę wszystkich o wpis w tą listę żeby zachować porządek. Kur.. po raz 4 wpisywać się 😥😵

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                          Ok więc proszę wszystkich o wpis w tą listę żeby zachować porządek. Kur.. po raz 4 wpisywać się [emoji26][emoji43]
                          Spoko spoko, co niektórzy święta po za domem bez forum spędzają

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Nie ukrywam że było by miło gdyby rysunki zamówionych stóp zaczęły już spadać na moją skrzynkę.
                            Mógł bym sobie już przygotować odpowiednie programy do wykonania a i pokazać jak to będzie wyglądało pod konkretny model.
                            W tytule mejla proszę nick z forum

Skomentuj

Dobra, ja zrobiłem w AC2013 proste rysunki stopek z wymiarami, co z otworami? Sami wiercimy czy trzeba wymiarować bardzo dokładnie, bo nie ukrywam że zrobiłem to wszystko w lekkich zaokrągleniach do całych milimetrów.

Skomentuj

Sami wiercimy.
                                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez Tranzyt Zobacz posta
                                  Nie ukrywam że było by miło gdyby rysunki zamówionych stóp zaczęły już spadać na moją skrzynkę.
                                  Mógł bym sobie już przygotować odpowiednie programy do wykonania a i pokazać jak to będzie wyglądało pod konkretny model.
                                  W tytule mejla proszę nick z forum
                                  Podaj do siebie adres to będziemy wysyłać projekty.

Chyba że można umieścić na forum to jakoś to byłoby super bo póki co umiem tylko zdjęcia 😅😋

KonradRak zweryfikuj też czy nadaje się to co narysowałem do normalnej podstawki małej okrągłej oraz tej przystawki wyglądającej jak normalna frezarka.

Chciałbym żeby więcej chętnych było na te cyrkle, mam nadzieję że nikt się nie obrazu jak poczekamy na zbłąkane owieczki :)
                                  Last edited by Dawid-SS; 07.04.2018, 17:02.

Skomentuj

Najlepiej słać na popik10@wp.pl

Skomentuj

Dawid, mam narysowany duży cyrkiel, mógł byś go wydrukować przyłożyć do stopy i sprawdzić tylko jak ci go wysłać??

Skomentuj

Na maila, zaraz Tobie prześlę dwg z tym co ja narysowałem.
                                        Last edited by Dawid-SS; 07.04.2018, 21:57.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X