Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

spot DIYaudio.pl na 15 lecie istnienia

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Raczej nikomu nie będzie się chciało dawać wykładów.
    Pomiary w takim pomieszczeniu nie mają sensu.
    O projektowaniu zwrotnic można pogadać przy piwku, wystarczy laptop z wgranymi pomiarami i program do zwrotnic. Ktoś kto ogarnia zwrotki (z listy wychodzi jak na razie że Luszti) może wytłumaczyć co z czym i dlaczego.
    Czy rzutnik będzie potrzebny? przecież nas nie będzie dużo.

Co do płytek, nie wiem, nie znam się.

Jeśli chodzi o mnie to liczę na dobrą zabawę.
    Kiedyś oglądałem na YT fajne spotkanie audiomaniaków, na którym robili ślepe porównania sprzętów, ale teraz nie mogę tego namierzyć.
    Przydało by się coś takiego na naszym spocie.

Skomentuj

A ja jednak podtrzymam..Na AS nie ma na to szansy. A wydaje mi się że byłoby to wartościowe.

Skomentuj

Ja planuję przyjechać rano i wieczorem wrócić. Chyba, że się coś zmieni.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Ja planuje być do końca i raczej nic się nie zmieni :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Ale przynajmniej stara gwardia.

Może przydało by się wrzucać jakieś fotki sprzętu który zagra na tym spocie?
            Samo spotkanie to może trochę za mało na zachętę :)
            Ja przywiozę monitory na SB15NBAC + Usher 9930-20 (jeśli zdążę jakąś zwrotkę wymodzić).

Ostatnio przy modernizacji Cantonów, wraz z Bocianem wpadliśmy na pomysł aby też je zabrać i pokazać, jak grają kolumny które można kupić za kilka stów, podłączone pod wysoki model Pioneera (dual mono) z dawnych lat... a grają sympatycznie (ale to jak będziecie chcieli).
            Marian napisz, że bedzie zamówiony striptiz i się 50 zjedzie [emoji1787][emoji6]

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
              Marian napisz, że bedzie zamówiony striptiz i się 50 zjedzie
              Eee... to Tomek jest organizatorem, nie wiem co On kombinuje

Last edited by marian; 26.07.2019, 00:18.

Skomentuj

Jutro dzwonie i redukuje liczbe miejsc do 19.
                Nie ma sensu 25, bede musial zaplacic, a nikt tego nie uzyje.

;-)

Skomentuj

Na razie masz 10.. więc 19 to delikatna korekta...

Skomentuj

Ja też chętnie bym się dołączył, ale nie mam pewności, czy zjadę wtedy do PL. Nie wpisuję się na listę, a jakby co to wszystko sobie ogarnę samemu, czy tam się dogadamy jak będzie możliwość. Odezwę się jeszcze na początku września.

Skomentuj

Dobra chlopy.
                      Kto co przywiezie, dawajcie - w zasadzie czym wiecej tym lepiej.

Zeby bylo przy piwku o czym pogadac i posluchac.

Ja moge wziac DAC Konrada, PVC Krzyska i iAMP ;-)
                      Last edited by tomekk_; 09.08.2019, 20:56.

Skomentuj

Ja biorę moje monitorki na SB15 alu + Usher + akcesoria.

Bocian zabiera Cantony Fonum 601 + Pioneer 757 (+ może DAC-a USB Dragonfly) aby pokazać jak może zagrać stary sprzęt kupiony okazyjnie.

Skrzynka browaru też się znajdzie :biggrin:

Skomentuj

Mam jeszcze małe 3 way to w zasadzie moglbym wziac caly swoj setup.
                          Suba korewa nie dam rady sciagnac haha, ale to bylby hit.
                          Last edited by tomekk_; 09.08.2019, 21:08.

Skomentuj

Chętnie spotkam z Wami.

Nr 11
                            Last edited by dan124; 10.08.2019, 18:24.

Skomentuj

Ktoś chętny jeszcze? Miejsca i jedzenie są, szkoda zmarnować.

Skomentuj

Do kiedy zamykasz listę?

Skomentuj

Jeśli byście byli zainteresowani to mogę przywieść swojego suba na Eminence lab15 z końcówką w kl.D z DSP,
                                  ale ktoś musiałby mi pomóc bo samemu nie dam rady (ponad 50kg),
                                  właściwie to pewnie będę z kimś jechał to dam radę, tylko czy chcecie?
                                  Last edited by dako333; 14.08.2019, 20:53.

Skomentuj

No pewnie, dawaj, im więcej sprzętu tym lepiej.
                                    Tym razem nie ma limitu na sprzęty które "kiepsko" wyglądają (czyt. nie są wykończone, nie na pokaz).
                                    Przywoźcie to co macie, to jest forumowy spot, tu nikt nikogo nie będzie oceniał ani opisywał w gazecie, ważne ze się spotkamy i wymienimy doświadczeniem.

Skomentuj

Panowie, mogę nie dokańczać moich monitorów i przywieźć je w takim stanie w jakim są teraz, czyli z wyprowadzonymi kablami bezpośrednio z głośników.
                                      Luszti mógłby przywieźć swoje platformy do zwrotnic oraz elementy i byśmy się pobawili w modelowanie zwrotnicy na żywo.
                                      Zabrał bym laptopa z SW i moimi pomiarami.

Ja już opracowałem zwrotnice, ale zawsze to jakaś dodatkowa atrakcja

Co Wy na to?
                                      No i co Luszti o tym sądzi? :)

Skomentuj

Adzik na poprzedniej stronie napisałem - do końca sierpnia open.
                                        Pomiary na żywo mogło by być fajne i projektowanie zwrotnicy.

Ja mam te duże vintage like 3-way na satori, phl i beyma.

Ogólnie zachęcam do przyjazdu ze sprzętem, jakimkolwiek.

Skomentuj

To ja wezmę trochę źródeł.
                                          Dac Holgina na PCM 51 i 63, chińczyk na AK4490, PCM5122 wg Ptetrycza, RS headamp i słuchawki Superlux 668B i drugie pół-diy czyli przetworniki peerlesa wstawionych do innych superluxów.
                                          No i lapka z muzyką do tego.
                                          Nic słuchawkowego jeszcze nie było na forumowych spotkaniach.

Mogę wziąć ten setup pomiarowy który mam (EMU0202, pomiarówka Irka i wkładkę Panasonica). Ale do tej pory nie umiem się tym posługiwać :)
                                          Chyba nie będę miał na to czasu, ale jakby ktoś zmontował dzielnik, albo sztuczne obciążenie, to będziemy mogli sobie i wzmacniacze pomierzyć. Jeśli oczywiście będą chęci.
                                          Last edited by Micwoj; 17.08.2019, 14:42.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X