Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw kluczy nasadowych - jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja polecam jak wczesniej mowiono bahco. Mozesz szukac jeszcze facom(dozywotnia gwarancja), tengtools, proxon, wera, stahwille. Jest sporo opcji. Tak jak pisali, jak masz 500zl, wystrzegaj sie yato, topex, proline, coval.

---------- Post dodany o 09:22 ---------- Poprzedni post o 09:18 ----------

A i bety tez raczej nie szukaj bo strasznie sie zchinczykowala:)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
      Przypominam, że jest to dział tool box i poza linkiem do sklepu/aukcji należy wstawić model, aby później korzystać z tematu..

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
        od siebie polece http://allegro.pl/zestaw-narzedziowy...594104995.html używam kilka lat i zero problemów
        Zestaw Yato yt-3880

Skomentuj

Chciałem dodać, że markę bahco również polecam - ale jest to również mercedes wśród narzędzi :) Coś a'la wera i heytec.

Już wolałbym wydać 300zł i mieć trochę mniej nasadek, ale za to lepszej marki.

A dlaczego nie 3/8"? Nasadek tych marek się nie wymienia, je się kupuje i je się po prostu ma. Z dokupieniem nie ma żadnego problemu.

Skomentuj

Dotarł dziś do mnie ten zestawik:
            http://allegro.pl/honiton-zestaw-klu...652481479.html
            Na pierwszy rzut oka wszystko gra, solidnie wykonany itp:) Co dalej czas pokaże ale wstępnie jestem zadowolony z zakupu:)

Skomentuj

Podczepię się, nasadek mam sporo, ale przydałaby się jeszcze jakaś konkretniejsza grzechotka.
              Do domu starczy Yato czy lepiej dopłacić do Proxxona?

Te zupełne no-name łapią luz w mgnieniu oka, aż nie da się ich używać, wylatują też nasadki z nich...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                Dotarł dziś do mnie ten zestawik:
                http://allegro.pl/honiton-zestaw-klu...652481479.html
                Na pierwszy rzut oka wszystko gra, solidnie wykonany itp:) Co dalej czas pokaże ale wstępnie jestem zadowolony z zakupu:)
                mam ten zestaw od dwóch lat, jak na razie zero problemów, nic nie pękło , nie zjechałem żadnego gwintu, grzechotki działają
                - jeden minus skrzynki, jak źle otworze to mi połowa sprzętu wyleci :)

Skomentuj

Te czarne skrzynki podobno poprawione są, nie wiem czy tylko zawiasy czy to też poprawili
                  ampli, nie wiem o jaką konkretnie grzechotkę Yato chodzi, ale możesz też spróbować kupić tą grzechotke Honitona

Edit: chyba, że chodzi Ci o to, że jak ją otworzysz do góry nogami to nasadki wylatują - to na to nic nie poradzi i każdy zestaw tak chyba będzie miał :P

Skomentuj

Skrzynką to się akurat nie przejmuję, po prostu po włożeniu nasadki na grzechotkę wypada i trzeba uważać podczas roboty, no ale większość grzechotek powyżej 30zł ma blokadę.

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                      jeden minus skrzynki, jak źle otworze to mi połowa sprzętu wyleci
                      pierwsze otwarcie i już miałem puzle

Skomentuj

Logo zawsze do góry:)

Skomentuj

Panowie, zastanawiam się nad zestawem kluczy ale na lata.

Które wybrać lepiej Bahco Czy Proxxon?

Skomentuj

używam proxxona w pracy
                            jest ok

Co nie jest ok?
                            W małych zestawach proxxona są nasadki z wkrętakami oraz kluczami torxx imbus płaski i krzyżaki PH i POZDIRIVE .... są ok o ile nie chcesz odkręcać naprawdę zafixowanych wkrętów bo wtedy potrafią chrupnąć i tyle z nich zostało ;-)

Nasadki jeszcze żadnej nie urwałem za to zdarzyło mi się zerwać szpilkę M18 a nasadka była cała ..

Zaprzeczam że mam tyle siły .NIe mam czucia w rękach ( uszkodzony kręgosłup) i potrafię urwać każdy gwint .
                            CZy polecę proxxona -? TAK

edit ..w poniedziałek mogę strzelić foto jak wyglądają moje klucze by nie być gołosłownym ! proszę tylk o przypomnienie w piątek rano
                            Last edited by utopia; 16.09.2015, 20:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                              używam proxxona w pracy
                              jest ok

Co nie jest ok?
                              W małych zestawach proxxona są nasadki z wkrętakami oraz kluczami torxx imbus płaski i krzyżaki PH i POZDIRIVE .... są ok o ile nie chcesz odkręcać naprawdę zafixowanych wkrętów bo wtedy potrafią chrupnąć i tyle z nich zostało ;-)

Nasadki jeszcze żadnej nie urwałem za to zdarzyło mi się zerwać szpilkę M18 a nasadka była cała ..

Zaprzeczam że mam tyle siły .NIe mam czucia w rękach ( uszkodzony kręgosłup) i potrafię urwać każdy gwint .

edit ..w poniedziałek mogę strzelić foto jak wyglądają moje klucze by nie być gołosłownym ! proszę tylk o przypomnienie w piątek rano
                              Który rodzaj grzechotki w zestawie masz? Napaliłem sie na Bahco jednak ilość natrętnego marketingu na forach mnie odstrasza... . O Proxxonie słyszałem dużo dobrych opinii.

Skomentuj

Postaram sie szybko dac foto calosci

Skomentuj

używam proxxona w pracy
                                  jest ok

Co nie jest ok?

Również w pracy proxxona, w domu mam proxxona mały zestaw, dynamometryczny, kilka kluczy jonnesway, sata

Skomentuj

jak obiecałem wstawiam foty :

Jak widać wszystko w stałym użyciu ...
                                    Małe zestawy mam dwa . Poza kruchymi końcówkami -wkrętakami bez zarzutów .
                                    A może to tylko moje wygórowane oczekiwania by tymi drobnymi końcówkami odkręcić nawet zaspawaną śrubę ?

Duży zestaw często widzi wzmacniacz momentu w postaci metrowej rury .. nie robi to na nim żadnego wrażenia

Skomentuj

A może to tylko moje wygórowane oczekiwania by tymi drobnymi końcówkami odkręcić nawet zaspawaną śrubę ?
                                      Nie, one tak mają. Musiałbyś zobaczec moje!

Skomentuj

Z tego co kiedyś słyszałem to są różne opinie na toz że jak śruba zaj na amen to lepiej bit walnąć niż łepek śruby bo później jest jeszcze większy problem z odkreceniem jej

Skomentuj

A możecie polecić jakieś mocne bity tego typu co w tym małym zestawie Proxxon?

Miło gdyby pojawiły się tam jeszcze inne wynalazki takie jak Torx z dziurką, trójkąt, itp, bo trafiają się takie badziewia czasem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X