Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw kluczy nasadowych - jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
    Ja kupiłem ten z lidla
    ale z lidlu pewnie tego teraz nie znajde :(
    a chcialbym kupic do weekendu, zeby autko skrecic

Skomentuj

na chwile obecna pasuje mi to

http://allegro.pl/yato-zestaw-kluczy...569947638.html (YATO ZESTAW KLUCZY NASADOWYCH 1/4'' 42CZ YT-1448 1)
      http://allegro.pl/zestaw-kluczy-nasa...371045069.html (ZESTAW KLUCZY NASADKI 1/4" 56EL YATO YT-1450)

jutro zobacze czy w lidlu cos nie zalega i zobacze lokalny sklep budowlany

Skomentuj

W biednejromce znowu klucze nasadowe od poniedziałku 79 zł

Skomentuj

kupilem ten tanszy zestaw
          ma wszystko co potrzebowalem
          jedyny minus to to ze nasadki koncza sie na 14mm :???:
          ale w sumie to sie nie dziwie, bo wieksze juz ida na 1/2"

Skomentuj

Myslicie że warto kupić klucze nasadowe z Aldi za 40zł - 3 grzechotki, 15 nasadek 6-20mm, 3 przedłużki 6,9,15cm tylko chyba bez żadnego pudełka ale cena super
            http://www.aldi.pl/aldi_rekojesc_zes...875_14695.html

Skomentuj

nie warto. to się potrafi bardzo szybko ukręcić, albo działać normalnie - loteria. pewniejsze są narzędzia z lidla, bo tam są produkty dużych marek robione pod nich, elektronarzędzia to np black&decker - średnia półka, ale daje radę nawet. co z aldi nie wiem, ale yato nie jest aż tak drogie, żeby ciężko było dołożyć i mieć zestaw, który będzie coś sobą reprezentował :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                Myslicie że warto kupić klucze nasadowe z Aldi za 40zł
                lepiej miec takie cos niz nic
                ale jak to zalecaja do duzej grzechotki to ja bym sie bal tego tak uzywac! :???:
                male, lekkie obciazenia ok. ale w samochodzie tego bym sie bal uzyc

Skomentuj

Te powerfixy z lidl są identyczne jak te z Aldi, wiem ze to wszystko chińskie ale chyba nie takie najgorsze. Dostałem raz wielka walizkę kluczy yato z castorama od Żony ale jak zobaczyłem mizerna jakość wykonania za relatywnie dużą cenę to oddałem do sklepu i kazałem Żonie coś sobie kupić

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                    Te powerfixy z lidl są identyczne jak te z Aldi, wiem ze to wszystko chińskie ale chyba nie takie najgorsze. Dostałem raz wielka walizkę kluczy yato z castorama od Żony ale jak zobaczyłem mizerna jakość wykonania za relatywnie dużą cenę to oddałem do sklepu i kazałem Żonie coś sobie kupić
                    Myślałem że mniejszy zestaw lepszej jakości

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czy spotkał się ktoś z podróbkami zestawów: Honiton 94 elem. lub Proxxon 23040. Zdecydowałem się na coś bardziej profesjonalnego na dłuższy czas, w sklepach "stacjonarnych" nawet 100zł są jednak droższe te zestawy niż w internetowych. Może ktoś polecić sprzedawcę / sklep gdzie na 100% trafię na oryginał?
                      Co byście polecali, interesuje mnie głównie trwałość grzechotek.
                      - Honitona czy
                      - Proxxona
                      Last edited by Shizo; 24.11.2016, 05:50.

Skomentuj

Proxxona chyba brałem w narzedzia.pl a Jonnesway mam sprawdzonego sprzedawcę który mieszka na następnym osiedlu więc tylko podaje z katalogu co potrzebuje ale ma konto na allegro też jak by co. Kiedyś proxxona w castoramie mieli i ceny takie prawie jak allegro plus KW ale chyba już nie mają nic

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Mam tego Honitona 94cz od około 10lat i złego słowa nie moge powiedzieć.Grzechotki obydwie sprawne(oszczędzane nie były). Uszkodziłem tylko długą 14( notabene proxxona 14 pożyczona od sąsiada tez poległa na tej srubie) i jakiegoś małego bita.Zestaw bardzo przemyślany,rzadko czegoś brakuje( np długie nasadki czy imbus 7mm którego nie ma w tym proxxonie czy duzo większych zestawach konkurencji). Szybciej coś zgubisz niż uszkodzisz.
                          PS. Ja mam zestaw w czarnej walizce i z tego co pamiętam to grzechotka 1/2 ma wiekszy łeb niz te w zielonych.

Skomentuj

proxxon ma ten plus że ma 25 lat gwarancji i bez gadania wymieniają na nowe, znajomy kiedyś poukręcał bity i reakcja była "yyyyyyyyy ale jak to ukręcił?" ale wymienili bez gadania na nowe...

Skomentuj

Temat stary jak świat ale odkopie :)
                              Kupiłem tacie jakiś czas temu za 200PLN YATO 94 elementy, ma to chyba ponad 2 lata już, uszkodził tylko torxa na 1/4 cala i zgubił 11 na 1/2 cala. A tak to działa prawidłowo wszystko. Jednak i teraz czas na mnie, szukam i szukam czegoś dla siebie, trochę większe wymagania jak YATO.
                              Myślałem o zestawach SATA, dziś kupiłem płasko-oczkowe klucze SATA i zobaczę co to warte za jakiś czas prac przy aucie. Głownie szukam dwóch osobnych zestawów 1/4 i 1/2 cala gdyż te mieszane duże zestawy nie mają wszystkiego co używam, a są to często rozmiary kluczy takie jak 4, 5.5 itd. Znalazłem fajny zestaw spełniający oczekiwania zestawu 1/4 cala z SATA, ale coraz częściej myślę czy nie zrezygnować z kupna takiego BOX'a na rzecz kupna osobno nasadek, krótkie + długie + grzechotka + przedłużki. Przecież tego używam najczęściej, a bity w zestawach no raczej są mi zbędne, mam od tego "śrubokręty" z odpowiednią końcówką oraz klucze gięte.

Patrzyłem też na nasadki honitona honidriver, które obsługują wiele rzeczy jak spline, torx, nakrętki metryczne, calowe. Miał ktoś doczynienia? Działa to faktycznie dobrze czy jest to do wszystkiego czyli do niczego?

Skomentuj

Trudno powiedzieć, zawsze możesz kupić jakiś niezbyt drogi zestaw i najwyżej grzechotkę firmową, jak się posypie, choć przy odrobinie szczęścia te ze średniej półki też potrafią sporo wytrzymać.

Ja od kilku lat używam zestawu Coval i daje rady, jedna nasadka poszła (15mm), ale to przy ekstremalnym przedłużeniu, a tak na co dzień to i czasem pod klucz udarowy zakładam, w mojej okolicy już tego nie sprzedają, ale myślę, że Yato reprezentuje podobny poziom, u znajomego uwalili grzechotkę Kingtony (też pewnie rurę zakładali) i potem Yato dokupili.

Skomentuj

No i poszedłem w biedę - kupiłem honitona. Zobaczymy te nasadki do wszystkiego i do niczego :)

Skomentuj

Z budżetowych to chyba najlepszy wybór. Są zdecydowanie lepsze od yato

Skomentuj

Kupiłem na razie 1/4 cala bo takie najczęściej używam. Do zestawu kupiłem jeszcze długie nasadki za śmieszne pieniądze, też honitona. Zainteresowałem się tym systemem do wszystkich rodzajów śrub, trójkąty, torxy itd. dlatego wybór padł na honidriver.

Skomentuj

Sam jestem ciekaw jak to się sprawdzi, bo przy zniszczonych śrubach już 12-kątne się nie sprawdzają i 6-kątne też warto mieć w zanadrzu.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                          Sam jestem ciekaw jak to się sprawdzi, bo przy zniszczonych śrubach już 12-kątne się nie sprawdzają i 6-kątne też warto mieć w zanadrzu.
                                          No właśnie myślę że i tak trzeba będzie dokupić zestaw nasadek 6kątnych. Najlepiej i tak Wera joker, mam w pracy i niema bata na te klucze.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X