Czerpnia jest na dachu. Nie ma możliwości aby wentylator zassał dym z komina. Ustawienie wentylatorów już opanowane. Nauczyłem się programować falownik. Ustawiam minimalne nadciśnienie tak aby nie zasysało mi pyłu z pomieszczenia warsztatowego.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
warsztat diy/garaż/lakiernia
Collapse
X
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaUstawiam minimalne nadciśnienie tak aby nie zasysało mi pyłu z pomieszczenia warsztatowego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaPlytki i trociny (zakładam ze garaż potrzebny Ci do tego typu robót) to chyba nie najlepsze połączenie..
Skomentuj
-
Biorę jeszcze pod uwagę http://www.abud.pl/product-pol-937-G...r-Eco-5kg.html - dwie warstwy "wylać" o hejamarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaBiorę jeszcze pod uwagę http://www.abud.pl/product-pol-937-G...r-Eco-5kg.html - dwie warstwy "wylać" o heja
Jak uni grunt to polecam Atlas, 2-3 warstwy spokojnie, a potem jeśli chcesz zaoszczędzić trochę to zobacz to: LINK
Na chwilę obecą ja zastosowałem takie rozwiązanie żeby zabezpieczyć posadzkę i uniknąć pylenia. Na wiosnę/lato ściągam wykładzinę i robię "upgrade" podłogi do wersji docelowej.
Jeśli chodzi o jakość tej wykładziny remontowej - za te pieniądze super!
Czytałem nawet gdzieś, że ludzie do domu to kupują bo tanio .... :lol:( i twierdzą, że nie wygląda najgorzej )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJa to sie zawsze boje, ze mi jakie owady posiadaja na lakier ;/Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaJa też się dziwie że Ci nic nie obsiadło Ja jak coś idę prysnąć sprayem to zawsze coś sie przyklei albo pyłki albo owad :/
- - - - - aktualizacja - - - - -
Ważne oczywiście jest dokładne odpylenie/wydmuchanie powierzchnie przed lakierowanie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaA mała komora zbita z czegokolwiek i oklejona folią malarską ??
Skomentuj
-
To tylko posrodek, zeby nie syfic garazu. Trzeba odtworzyc nieco drzwi :) Niebawem bede montowac jakis wyciag. Nie jest ona oczywiscie w pelni szczelna. Od gory sa przestrzenie, ktorymi dochodzi powietrze z calosci garazu. Cos takiego trzeba stosowac, chocby z uwagi na kompresor, ktory bez tego momentalnie zaciagnie tyle syfu na filtry, ze bedziemy w ciemnej dupie.
No i tez duzo zalezy od tego co lakierujemy, jak i czym. Odkurz nie zawsze jest taki gigantyczny.
Moze to zabrzmi jak herezja, ale zamierzam calkowicie zrezygnowac z lakierow na bazie rozpuszczalnikow, na rzecz lakierow wodnych ale to jeszcze zajmie mi chwile.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaZawsze mozna dac wyciag z wentylatora kanalowego. Nie wiele ale zawsze
Skomentuj
Skomentuj