Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedroga piła stołowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
    chyba że ten model jest równie dobry ? http://www.megamajster.pl/pilarka-st...201-d948d14f03
    To co masz tutaj bardzo fajne a nie ma tego wiele pił, to rozsuwane boki stolika. Daje Cie to możliwość cięcia szerszych formatek, bardzo praktyczna rzecz.

Skomentuj

OK. A dlaczego ten model z Juli jest dobry a ten model z ebaya tragedia ?
      No jej. Bo model z ebaya ma stol z blaszanej wytloczki! To jest najgorsza rzecz jaka moze byc, i nadaje sie tylko jako pila na budowe. Pila z juli jest dla mnie najlepsza, bo jej rozsuwany stol jest najlepiej zaprojektowany, zerzniety z wysokich modeli Boscha i innych. Do tego jest to gruby aluminiowy odlew. Culaga/przykladnica/prowadnica jest mocowana po obu stronach stolu, co daje bardzo duza sztywnosc, nieporownywalna z innym badziewiem mocowanym tylko na kawalku aluminium.
      Dorobisz sobie do takiej pily crosscut jig i mozesz cuda robic, nawet zacinac formatki na kolumny pod katem 45 stopni.

Pisze kolejny i ostatni raz. Nie probuj wycierac szklem dupy. Kup raz, a dobrze. Jest tyle szmelcu w sklepach, ze glowa mala, dlatego trzeba wybrac dobrze i nie napalac sie na byle gowno.

Najlepsza pila to najprostsza pila, gdzie wszystko jest solidne i trwale, bez cudow na kiju.

Skomentuj

Przegapiłem gdzieś w czytaniu tą piłę schepach z juli. Rzeczwiście stół wygląda solidnie + opcja rozsuwanej culagi fajna sprawa.

Skomentuj

Aż pojadę sobie dzisiaj do Juli tego Schepacha obejrzeć :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Bardzo proszę o opinie na temat tej piły po wizycie w Juli. Może i ja sobie taką sprawię...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Aż pojadę sobie dzisiaj do Juli tego Schepacha obejrzeć
              Wykupiłeś wszystkie ?

Skomentuj

Nie na temat...
                Wykupiłeś wszystkie ?
                Nie dałem rady pojechać, jak coś to dam znać.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pogromca ma racje. Tanie mieso jedza psy. Sam sie zastanawiam ale ponizej 1800 nie zejde. I to nie kwestia kwoty a jakosci.
                  przerobilem juz pile z wytloczki za 500 zl. Jedyny atut to ze tnie.
                  Last edited by Tranzyt; 27.08.2015, 16:48.

Skomentuj

Ja byłem dziś pomacać w casto makite mlt100 i jest różnica w porównaniu do tańszej reszty w budowie i sztywności stołu

Skomentuj

Ile kosztuje w casto ?

Skomentuj

1599zl czy jakoś tak, zła nie jest

Skomentuj

Kupiłem tą piłę z Juli. Pierwsze testy wypadły pozytywnie, kolejna donica dla żony prawie gotowa . A pod kątem naszych zastosowań to jak najbardziej ok. Da się zacinać formatki na 45 stopni. Test na kawałku laminowanej płyty wiórowej wypadł bardzo dobrze. Właściwie tylko jedną rzecz trzeba będzie poprawić, na prowadnicy z kątomierzem jest za duży luz. No i ta piła ma 2 kW a nie 1,6 kW. Jak na razie nie żałuję wydanych pieniędzy.

Skomentuj

Jacek, jaką największą szerokość można uciąć? Tzn. Na ile można wysunąć culagę?

Skomentuj

Po zablokowaniu culagi na końcu pierwszej skali na wartości 280 mm mamy do dyspozycji drugą skalę i poszerzenie stołu o kolejne 280 mm czyli łącznie 560 mm.
                              Trzeba będzie dorobić taki przezroczysty wziernik z kreską jak na culadze bo ten czerwony trójkąt jest taki sobie.

Skomentuj

Nie traktowalbym tego linialu powaznie, raczej jako orientacyjna odleglosc. Ja i tak zawsze mierze odleglosc tarczy od culagi.

Skomentuj

Ja tyż tak mierzę😉 można napradė dokładnie ustawić wymiar w ten sposób😊

Skomentuj

Nie, powiem ci, że po ustawieniu plexi z kreską na culadze w zakresie do 280 mm cięcie trzyma wymiar. Ze znacznikiem stole jest gorzej bo jest odsunięty od linijki i tu pomiar przed cięciem jest wskazany.

Skomentuj

Czyli jednak da się pracować z piłą nawet do tysiaka

Skomentuj

Też dziś oglądałem, wygląda naprawdę spoko :) Chyba o takiej pomyślę :)

Skomentuj

Panowie a co sądzicie o tym jako dostawka do istniejących narzędzi

http://allegro.pl/wolfcraft-stolik-s...558197723.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X