A co chcesz na tym robic? Jak kolumny, to za wiele Ci sie nie przyda. Ogladalem te stoly wiele razy i to jest taka zabawka dla helmuta, ktory raz w miesiacu wyciagnie to z garazu, zrobi karmnik dla ptakow czy skrzynke na gwozdzie.
Jako frezarka i pila wlosowa moze byc ok, ale jako pila stolowa, to nie sadze. To jest zbyt delikatne i malo solidne, a bez tego nie ma precyzji. Spuchna Ci od wilgoci rowki T i bedzie tylko problem.
Czyli twoim zdaniem lepiej zrobić sobie coś takiego samemu ze sklejki? Tylko co wtedy z częścią do mocowania narzędzi - sklejka będzie równie dobra jak stal?
Zerknij na Youtube jakie cuda robia ludzie we wlasnym zakresie. Mi by sie nie chcialo i wolalbym kupic cos porzadnego i gotowego, ale jak ktos ma czas i checi to wszystko mozna zrobic.
Chyba masz rację. Narzędzie ma służyć do robienia czegoś a nie innego narzędzie. No chyba że ktoś ma hobby - konstruowanie narzędzi. Zajadę do Juli albo kupię sobie Royoba
Nie uzywalem, ale widze z jakich komponentow jest zrobiona, ma sporo tych samych rzeczy co moja pila ( czyli kiepskich ). Culaga to jest kiepski zart, zadnej regulacji, na takiej dlugosci culagi bedzie sie wyginac na koncu o pare mm albo i wiecej. Prowadnica po lewej czesci stolu taka sama jak u mnie. Dziadostwo nie z tej ziemi, zdemontowalem to calkiem zeby sie nie denerwowac. Generalnie jak sam widzisz cena 500 funtow i nikt sie na to nie rzuca.
Takie kombajny to moze i dobry pomysl, ale jak sie kupuje Feldera czy Rema, a nie takie chinskie zabawki. To tylko stwarza pozory porzadnego sprzetu. Chcesz sie pobawic, to kup. Myslisz o powaznej pracy - daj sobie spokoj.
Są Feldery, Remy i bardzo polecane Altendorf'y. Jak ktoś myśli poważnie o takim sprzęcie to absolutne minimum (budżetowo) to moim zdaniem piły Bernardo Tutaj sklep z dostawą gratis - http://www.hafen.pl/produkty/pily-formatowe,53,1,20 Alternatywą w tej cenie będzie jakiś starszy model Remy.... a rozsądnym sprzętem, który już coś faktycznie potrafi to seria Hammer od Feldera - (jak słusznie PM pisał). Później jest Felder seria 500, 700 i Altendorf. Tak czy siak takie zabawki zaczynają się od około 10k zł.
- - - - - aktualizacja - - - - -
gi Najciekawsza z tych najtańszych pił jakie znalazłem ostatnio:
Skomentuj