Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pilarka z prowadnicą do cięcia formatek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamow sobie od razu gumy do szyny.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
      Zamówiłem makitę w zestawie z szyną 1,4m za 1459 zł sklep jest na liście dystrybutorów na tronie makity.
      Zobaczymy co przyjdzie, bo widziałem opinie w sieci, że są dwa rodzaje makity, tak jakby część była na produkcji bez kontroli jakości - luźne elementy i mała trwałość.
      Daj znać jak to przyjdzie i jak się sprawuje, sam myślę o dokupieniu takiej żeby większe kawałki z płyty dociac a później na mlt100 zrobić formatki, a tak po za tym makita ma do tej szyby dostępne adaptery i wtedy zamiast pilarki jedziesz frezarką

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        Zamówiłem makitę w zestawie z szyną 1,4m za 1459 zł sklep jest na liście dystrybutorów na tronie makity.
        Zobaczymy co przyjdzie, bo widziałem opinie w sieci, że są dwa rodzaje makity, tak jakby część była na produkcji bez kontroli jakości - luźne elementy i mała trwałość.
        Makita tak jak wiele firm ma cześć produk chcesz i w Chinach.
        Produkują też w Belgii, UK i chyba Bułgarii lub Rumunii.
        Na te produkty z Chin trzeba uważać. Z resztą nie miałem problemu.

Skomentuj

No właśnie też coś takiego słyszałem, dlatego mam nadzieję, że moja nie będzie trefna.
          Fajnie, ze teraz można wydłużyć gwarancję do 3 lach u prawie wszystkich producentów.

szastal, ta ich frezarka z wymiennymi podstawami mi się podoba. W walizce systemowej z trzema podstawami to koszt ok 833zł
          Jest ona w planach zakupowych tak jak szlifierka oscylacyjna z regulacją obrotów (BO5041)
          Pytanie czy te 700 W to nie za mało do normalnego frezowania?

Tak czy inaczej mocowanie ma na tyle fajne, że ją nawet do CNC można wstawić.

Skomentuj

Raczej o tej myślałem żeby później pod stolik też można było dać http://www.makita.sklep.pl/makita-rp...-2-p-3344.html a ty pewnie o tym mówisz http://www.makita.sklep.pl/makita-rt...cy-p-3384.html , tą mniejszą już mam i na razie tylko trochę frezów pod głośniki było, ale może dokupię sam adapter i szynę. Tak samo trochę szlifowania tą bo5041 było i jak na razie spoko idzie, niestety cholernie duży zastój w pracach ze względu na dzieci w domu

Skomentuj

Przyszła zagłębiarka. Słabo zapakowana bo była tylko w walizce systemowej położonej na bok i schowane w karton.

Jak widać w skrzynce powstało nagięcie, więc musiała dość mocno uderzyć.
              Na samej zagłębiarce nie widać uszkodzeń.
              Niepokoi mnie sposób w jaki się uruchamia, trochę jak spawarka. Jak już się rozpędzi to nie brzęczy.

Zastanawiam się czy to normalne i jest to efektem elektroniki soft startu czy po prostu jest uszkodzona.

Skomentuj

W jakim kraju wyprodukowano zagłębiarkę?

Skomentuj

Wszystko jest ok. Moja ukośnica z soft startem też się tak uruchamia:)

Skomentuj

Najprostsza prowadnica z szerokiego panela podłogowego, na razie prototyp, długość specjalna na wymiar do bagażnika samochodu.

Piła idzie gładko ponieważ panel jest laminowany.

Skomentuj

Wyprodukowana w UK

Skomentuj

scythe1123

Normalny odgłos nowej maszyny... i jeszcze ten specyficzny zapach nowości i szczotek.

Miłej zabawy :)

Skomentuj

Panowie jakieś fatum nade mną ciąży.
                          Po tym jak użyłem zagłębiarki zauważyłem, że się kołysze...
                          Zdeformowana stopa, wylądowała na gwarancji. Dziś odebrałem sprzęt z naprawy.
                          Tak wygląda sytuacja po wymianie stopy na nową.

Czy to jest normalne aby się to tak kołysało? 3-4mm

Skomentuj

Nienormalne. Jak położysz na blacie prostego stołu, to tez sie buja?

Skomentuj

Test na kawałku blatu.

Blat prosty, sprawdzony poziomicą.
                              Na samym blacie mniej się kołysze ale też jest te 2 mm. Moim zdaniem powinno twardo stać bez bujania.

Skomentuj

Nie no, tak byc nie moze. To juz moj marketowy Matrix/Scheppach lezy idealnie plasko. Przy takim bujaniu po prostu nie ma szans na czyste, ladne ciecie, szczegolnie jak bedziesz cial cos grubego, co wymaga duzego zaglebienia. Wtedy kazdy ruch tarcza odbija sie na jakosci ciecia, nie mowiac juz o niszczeniu gumy antyodpryskowej.

Skomentuj

Pojadę dziś znów do serwisu. Najlepsze jest to, że wymienili stopę i nie sprawdzili czy wszystko ok. Na dodatek porysowali mi sprzęt, są rysy + przetarcie. Nawet na dobre nie zdążyłem tego użyć.

Skomentuj

Też to miałem z tą zagłębiarką Makity, krzywy stół. Nie chciało mi się walczyć z serwisem, ryzykując pęknięcie odlewu aluminiowego udało mi się jednak wyprostować stolik.
                                    Nie rozumiem skąd w Polsce ta fascynacja tą firmą, jak się poczyta opisy użytkowników np. wykonania piły MLT100 to widać, że jadą na marce którą wyrobili sobie chyba w latach 70'. Miałem frezarkę krawędziową Boscha GKF600 i zamieniłem (niestety) na zestaw Makity RT0700C, beznadziejna w porównaniu z Boschem regulacja głębokości frezowania i luzy na prowadnicach przystawki do frezowania wgłębnego.

Skomentuj

Zamieszczone przez romarcin Zobacz posta
                                      na zestaw Makity RT0700C, beznadziejna w porównaniu z Boschem regulacja głębokości frezowania i luzy na prowadnicach przystawki do frezowania wgłębnego.
                                      Widzisz a ja mam tą frezarkę i nie mam z nią takich problemów

Skomentuj

Kupiłem sobie niedawno wkrętarkę bezszczotkową Makity i jestem bardzo zadowolony (tylko trochę głośny świst generuje) i to jest druga wkrętarka tej firmy.
                                        Nie wiem co jest z tą zagłębiarką, czy dostałem jakiś odpad czy co innego. Wylądowała drugi raz w serwisie. Ogólnie serwis też niezły, bo wymienili część ale nie sprawdzili... no i przy okazji porysowali mi sprzęt.
                                        Na następne narzędzia trzeba będzie odłożyć kasę i zainwestować w festoola.
                                        Last edited by scythe1123; 18.08.2017, 21:28.

Skomentuj

Ja kupiłem pilarkę ręczną boscha (niestety z braku kasy nie zagłębiarkę) z ich systemową prowadnicą, wszytko jak zwykle bez uwag, tnie równo.
                                          Tylko trzeba się więcej nagimnastykować przez to że nie jest to zagłębiarka, ale do cięcia jakiego ja potrzebuję mi wystarcza.
                                          Trochę tylko głupio że systemowa prowadnica boscha zamiast takiej szerokiej szyny na prowadnicy jak w festool, ma taką cienką aluminową, przez co ich szyny są chyba niezgodnie z niczym innym. W dodatku nie ma kasowania luzów tylko jak pasuje tak pasuje.

GKS 55+ GCE, a do drobnicy mam GCM 8 SJL i tu na nich ponarzekam.

Dla sztuki ponarzekam, ale widziałem nowszy model GCM 8 i widać że z wersji na wersję tną koszty i jakość.
                                          W sumie ten model też podobno często trafiał do klientów ze źle odlaną postawą, akurat nie mi, ale w komentarzach się pojawiała taka skarga.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X