hehe...ale odzew :)) ten JBL to porazka na maxa :)
brzmienie...hmm..co tu napisac...jbl to lupal ze malo lusterka z auta nie poodpadaly...ten sub gra naprawde bardzo kulturalnie...wogole nie slychac ze cos gra z tylu..a jednak maly masażyk plecow jest. obciety filtrem dolnoprzepustowym na ok 60-65Hz i odzywa sie tylko wtedy kiedy ma sie odzywac. mimo malych rozmiarow bardzo dobrze sobie radzi nawet w "czarnej muzie" dodam ze auto to duze kombi i o dziwo lepiej on gra w duzym kombi jak w malym audi a3. co do wygladu suba...byl projektowany abym mogl do kombika zmiescic wozek dla malej...i takie wymiary akurat idealnie podpasily. skrzynia schowala sie idealnie pod oparcie tylnej kanapy i nie zmniejszyla porecznosci bagaznika.
to sa wymiary zewnetrzne..lacznie z obiciem. do plyty trzeba odjac po ok 5mm z kazdego wymiaru.
wieczorkiem zamieszcze fotki jak to wyglada w aucie.
pozdr.
[ Dodano: 2008-09-25, 14:46 ]
obiecane fotki w aucie:
jak widac skrzynia jest idealnie dopasowana do auta. nie trzeba jej nawet przykrecac/przymocowywac...wystarczy przytrzasnąć fotelem i sie trzyma idealnie.
mimo krytycznych opini na temat wykonania skrzyni przez stolarza ja jestem bardzo zadowolony z projektu...jak dla mnie gra wprost rewelacyjnie i idealnie jest spasowana z autem....a co do kosztow..gdybym mial kupic wszystkie elementy do zrobienia takiej skrzyni, jakies narzedzia, wyzynarki..cos czym mozna zrobic frez pod glosnik i gdybym mial po kazda rzecz jezdzic..(akurat MDF'u u mnie w miescie nie mialem gdzie kupic..cala reszte bez problemu...ale ile zrobilbym kilometrow :P ) to wyszla by mnie ta skrzynia 2 albo 3x drozej.
Mi się bardzo podoba, bo praktycznie zaprojektowana skrzynka pod auto, do tego nawet nieźle się prezentuje. Jedyne co bym jeszcze dołożył to jakieś zabezpieczenie dla MDS'a. Mam na myśli jakąś ładną kratkę lub coś w tym stylu, żeby przy wrzucaniu czegoś do bagażnika nie uszkodzić głośnika.
fakt nie doczytalem :P ale pozostaje kwestia modelu - 540 były e43, e39 i e60
freex masz bawarskie 4 litry (czy 4.4?) V8 pod maską i słuchasz innej muzyki niż ta która dochodzi spod maski? profanacja! żartuję oczywiście, ale sam jestem zwolennikiem rzędowych szóstek.
P.S. swap też DIY?
i przepraszam za mały OT
Skomentuj