Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na MDS08 do bmw 540iT / freex

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

powiedz jak to gra w stosunku do tego jbla z ostatniej foty

Skomentuj

hehe...ale odzew :)) ten JBL to porazka na maxa :)

brzmienie...hmm..co tu napisac...jbl to lupal ze malo lusterka z auta nie poodpadaly...ten sub gra naprawde bardzo kulturalnie...wogole nie slychac ze cos gra z tylu..a jednak maly masażyk plecow jest. obciety filtrem dolnoprzepustowym na ok 60-65Hz i odzywa sie tylko wtedy kiedy ma sie odzywac. mimo malych rozmiarow bardzo dobrze sobie radzi nawet w "czarnej muzie" dodam ze auto to duze kombi i o dziwo lepiej on gra w duzym kombi jak w malym audi a3. co do wygladu suba...byl projektowany abym mogl do kombika zmiescic wozek dla malej...i takie wymiary akurat idealnie podpasily. skrzynia schowala sie idealnie pod oparcie tylnej kanapy i nie zmniejszyla porecznosci bagaznika.

niedlugo zamieszcze fotki w aucie.

pozdr.

Skomentuj

Zamieszczone przez freex
        niedlugo zamieszcze fotki w aucie.
        Mam nadzieję, że w aucie masz większy porządek :smile:

Skomentuj

specjalnie do zdjec zrobie :))

a jesli chodzi o ten pokoj to takie specjalne miejsce gdzie wlasnie tak ma byc :)...inaczej bym sie w nim nie odnalazl :))

pozdr.

Skomentuj

freex,
            Zamieszczone przez Tanner
            Jakie wymiary ma ta skrzynka?
            :)

Skomentuj

tanner: sorki..przeoczyłem twoje pytanie..

glebokosc gora: 100mm
              glebokosc dol: 250mm
              szerokosc: 565mm
              wysokosc: 365mm

to sa wymiary zewnetrzne..lacznie z obiciem. do plyty trzeba odjac po ok 5mm z kazdego wymiaru.

wieczorkiem zamieszcze fotki jak to wyglada w aucie.

pozdr.

[ Dodano: 2008-09-25, 14:46 ]
              obiecane fotki w aucie:

jak widac skrzynia jest idealnie dopasowana do auta. nie trzeba jej nawet przykrecac/przymocowywac...wystarczy przytrzasnąć fotelem i sie trzyma idealnie.
              mimo krytycznych opini na temat wykonania skrzyni przez stolarza ja jestem bardzo zadowolony z projektu...jak dla mnie gra wprost rewelacyjnie i idealnie jest spasowana z autem....a co do kosztow..gdybym mial kupic wszystkie elementy do zrobienia takiej skrzyni, jakies narzedzia, wyzynarki..cos czym mozna zrobic frez pod glosnik i gdybym mial po kazda rzecz jezdzic..(akurat MDF'u u mnie w miescie nie mialem gdzie kupic..cala reszte bez problemu...ale ile zrobilbym kilometrow :P ) to wyszla by mnie ta skrzynia 2 albo 3x drozej.

pozdrawiam!!

Skomentuj

Mi się bardzo podoba, bo praktycznie zaprojektowana skrzynka pod auto, do tego nawet nieźle się prezentuje. Jedyne co bym jeszcze dołożył to jakieś zabezpieczenie dla MDS'a. Mam na myśli jakąś ładną kratkę lub coś w tym stylu, żeby przy wrzucaniu czegoś do bagażnika nie uszkodzić głośnika.

Skomentuj

maskownica tez bedzie...ale nie za ladna..abym za szybko nie stracil szyby i suba :)

Skomentuj

Taką od biedy możesz zamontować http://www.allegro.pl/item440355925_...aca_20_cm.html

Skomentuj

tez wlasnie o takiej myslalem...ale jeszcze poczekam...moze znajde fajniejsza :) ta jest fajna bo wyglada solidnie i byle bagaz jej nie zniszczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
                        od bardzo dużej biedy, takie kratki kojarzą mi się z Voice kraftem i innymi bublami z dalekiego wschodu

Skomentuj

jak już dawać jakąś maskownicę to z cienkiej siatki.

Skomentuj

Takie przeważnie są w maluchowych tubach . Na allegro ciężko o coś ładnego.

Skomentuj

dlatego napisalem ze jeszcze sie wstrzymam z zakupem...chociaz to jest dobra maskownica aby nikt sie tym subem za bardzo nie zainteresowal :)

Skomentuj

czyżby bmw 5 e34? :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez Carcrusher
                                  przeczytaj sobie tytuł tematu...

Skomentuj

tak.. e34 540iT na manualu :)..oczywiscie nie oryginal bo oryginalow wyszlo tylko 499szt...ale maly swap :)

Skomentuj

obiecane fotki w aucie:
                                      Prawdziwe DIY autoaudio!

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                                        Zamieszczone przez Carcrusher
                                        przeczytaj sobie tytuł tematu...
                                        fakt nie doczytalem :P ale pozostaje kwestia modelu - 540 były e43, e39 i e60

freex masz bawarskie 4 litry (czy 4.4?) V8 pod maską i słuchasz innej muzyki niż ta która dochodzi spod maski? profanacja! żartuję oczywiście, ale sam jestem zwolennikiem rzędowych szóstek.
                                        P.S. swap też DIY?
                                        i przepraszam za mały OT

Skomentuj

to jest E34. swap wg mojego projektu i pilnowany pare dni :) niestety nie mam czym sam wlozyc i wyjac silnika. :)

tutaj relacje z dokonywanego projektu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...804&highlight=

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...830&highlight=

jak chcesz poczytac to zapraszam :)

ja rowniez przepraszam za ot :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X