Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 2-drożne] Kolumny Tomeusa ( 15/40/5+DX25)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ROBAK13, czy do ciebie dociera?

Zamieszczone przez n_omyzs
    przez cewke niskotonowca idzie wiecej watow wiec tam daj grubszy drut.

Skomentuj

Co Wy tak na mnie naskakujecie? Grzecznie pytam......

Po prostu zmawiam z jednego sklepu i tam nie ma akurat 0.3mH. Mogli byście nieco uważniej czytać........
      To samo tyczy się drutu z jakiego wykonane są cewki

Chciałem po prostu zamówić z jednego i oszczędzić na przesyłkach więc zapytałem. Skoro będzie znaczna różnica to ok. poszukam gdzie indziej dokładnie 0.3mH tylko tyle chcę wiedzieć i proszę o odpowiedź.........

Skomentuj

ROBAK13: ale wcześniej pisałeś o cewce 3mH, a potrzeba 0.3mH! To wbrew pozorom robi dość sporą różnicę . Nie ma sensu dawać 1.0mm^2 do wysokotonowego, bo nic pozytywnego to nie wniesie. Jakkolwiek na pewno też nie zaszkodzi . Do niskotonowego minimum 1.0mm^2, w przeciwnym razie dość mocno rozstroisz zwrotnicę, a i dobroć całości sporo wzrośnie. Jak chcesz oszczędzać to kup jakąś rdzeniową.

Skomentuj

Ahaaaa.......... sory. Faktycznie sie pomyliłem. Oczywiście chodziło o 0.3mH :). Czyli jednak średnica drutu nie jest obojętna? OK. To poszukam gdzieś indziej. Do wysokotonowego gdzieś 0.8mm, a do średnio-niskotonowego jakieś 1.2mm będzie chyba ok :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ROBAK13
            Do wysokotonowego gdzieś 0.8mm, a do średnio-niskotonowego jakieś 1.2mm będzie chyba ok :)
            Tak, to na pewno wystarczy.

Zamieszczone przez ROBAK13
            Po prostu zmawiam z jednego sklepu i tam nie ma akurat 0.3mH. Mogli byście nieco uważniej czytać........
            Moglbys tez nieco uwazniej czytac to bys nie mial takiego problemu. Podalem ci adres do sklepu gdzie dostaniesz kazda cewke kondy i wszystko co ci potrzebne do budowy.

Skomentuj

Czaruję...
            X