Chciał bym się pochwalić moim pierwszym dziełem są to kolumny na stx-ach. Prace nad kolumnami zacząłem robić w styczniu i finał dziś 30 kwiecień :))
ZAŁOŻENIA:
Kolumny miały zagrać w miarę dobrze i lepiej od mojego zestawu obecnego i małym kosztem wykonania
OBUDOWA

Obudowa została wykonana z płyty meblowej 19mm, przód MDF 15mm, skręcana wkrętami do drewna

i klejona Vikolem.
ZWROTNICA:
Zwrotnica była wykonywana w oparciu o schemat
zwrotnice wykonałem samodzielnie

GLOSNIKI:

Niskotonowy - GDN-22-140-8-SCX
Sredniotonowy - GDM-14-150-8-SCX
Wysokotonowy - GDWK-10-200-8-PJ
Bassreflex - fi-68x160mm końcówka 2cm zaokrąglona
WYKOŃCZENIE:
Kolumny zostały oklejone Fornirem orzech amerykański na Pattex Moment i polakierowane lakierem połysk Luxmark do parkietów
PODSUMOWANIE:
Kolumny jak na pierwszą konstrukcje wyszły naprawdę ładnie tak mi się wydaje ale to zostawiam waszej ocenie. Co do dźwięku to przerósł moje oczekiwania, dźwięk który wcześniej był dla mnie nieosiągalny
CENY:
głośniki 320zł z przesyłką
zwrotnice, terminale, b-r --- 220 z przesyłka
klej moment 25zł
wkręty, płyty meblowe, kable, lakier do parkietu, klej vikol wytłumienie -- miałem
fornir 60zł
front - lakier samochodowy, podkład 60zł
malowanie frontu (lakiernik) 50zł plus flaszka
papier ścierny - 4zł
praca - bezcenna
plus inne rzeczy, które zapomniałem :)
razem około
800zł
Chciałem bardzo podziękować Pawłowi S za pomoc w wyborze projektu jak również w pomocy doboru elementów do zwrotnicy jak i zapodanie projektu obudowy jak również koledze Zoltar25 za pomoc w wykonaniu frontu oraz udostępnienie maszyny wielkie dzięki
FOTKI:
ZAŁOŻENIA:
Kolumny miały zagrać w miarę dobrze i lepiej od mojego zestawu obecnego i małym kosztem wykonania
OBUDOWA

Obudowa została wykonana z płyty meblowej 19mm, przód MDF 15mm, skręcana wkrętami do drewna

i klejona Vikolem.
ZWROTNICA:
Zwrotnica była wykonywana w oparciu o schemat

zwrotnice wykonałem samodzielnie

GLOSNIKI:

Niskotonowy - GDN-22-140-8-SCX
Sredniotonowy - GDM-14-150-8-SCX
Wysokotonowy - GDWK-10-200-8-PJ
Bassreflex - fi-68x160mm końcówka 2cm zaokrąglona
WYKOŃCZENIE:
Kolumny zostały oklejone Fornirem orzech amerykański na Pattex Moment i polakierowane lakierem połysk Luxmark do parkietów
PODSUMOWANIE:
Kolumny jak na pierwszą konstrukcje wyszły naprawdę ładnie tak mi się wydaje ale to zostawiam waszej ocenie. Co do dźwięku to przerósł moje oczekiwania, dźwięk który wcześniej był dla mnie nieosiągalny
CENY:
głośniki 320zł z przesyłką
zwrotnice, terminale, b-r --- 220 z przesyłka
klej moment 25zł
wkręty, płyty meblowe, kable, lakier do parkietu, klej vikol wytłumienie -- miałem
fornir 60zł
front - lakier samochodowy, podkład 60zł
malowanie frontu (lakiernik) 50zł plus flaszka
papier ścierny - 4zł
praca - bezcenna
plus inne rzeczy, które zapomniałem :)
razem około
800zł
Chciałem bardzo podziękować Pawłowi S za pomoc w wyborze projektu jak również w pomocy doboru elementów do zwrotnicy jak i zapodanie projektu obudowy jak również koledze Zoltar25 za pomoc w wykonaniu frontu oraz udostępnienie maszyny wielkie dzięki
FOTKI:

Skomentuj