Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne] na Stx-ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Oka, juz czaję :-)

Skomentuj

Re: na Stx-ach

Rewelacja.

Jakiś czas temu zrodził mi się w głowie koncept, który ty urzeczywistniłeś.

Dokładnie taki fornir i główny element w czarnym połysku.

Nawet przetworniki takie jak mi po głowie chodziły.

Teraz mam pewność, że właśnie takie chcę :)

GRATULUJE... wszystkiego :).

Skomentuj

Zamieszczone przez pascal
        Rewelacja.

Jakiś czas temu zrodził mi się w głowie koncept, który ty urzeczywistniłeś.

Dokładnie taki fornir i główny element w czarnym połysku.

Nawet przetworniki takie jak mi po głowie chodziły.

Teraz mam pewność, że właśnie takie chcę :)

GRATULUJE... wszystkiego :).
        dzięki wielkie

Skomentuj

Mógłbyś jeszcze podać wymiary zew. kolumny ?. I na ile jest strojona. Chyba że przeoczyłem te dane.

Zapatrzyłem się na fotki :).

Skomentuj

Mógłbyś jeszcze podać wymiary zew. kolumny ?. I na ile jest strojona. Chyba że przeoczyłem te dane.

Zapatrzyłem się na fotki :).
            w trzecim poście masz adres do zwrotnicy i obudowy post Pawla S

Skomentuj

w trzecim poście masz adres do zwrotnicy i obudowy post Pawla S
              Dzięki, widziałem te linki, ale że jestem użytkownikiem systemu innego niż windows, pliki EXE do mnie nie przemawiają.

Ale dzięki, jakoś dam sobie radę.

Skomentuj

Dzięki, widziałem te linki, ale że jestem użytkownikiem systemu innego niż windows, pliki EXE do mnie nie przemawiają.
                Buahaha, co ?

Skomentuj

pascal, jak nie winda to i tak masz jakiś emulator windy ... czy to linuch czy mac :razz:

Skomentuj

n_omyzs, Warg:
                    1. OFF Topic.
                    2. Oczywiście samorozpakowywalne archiwa nie są problemem dla systemów innych od M$, jednak nie przepadam za dystrybucją dokumentów w formie (w uproszczeniu) plików .exe. Zwykłe archiwa zip czy rar, lub nawet tar.gz czy tar.bz2 są bardziej "user friendly". Ale nie ma sensu rozdrabniać się na ten temat, to nie ten wątek i nie to forum.
                    3. Kolumny są świetne :).

Skomentuj

Zamieszczone przez demolkaa
                      dzięki wielkie
                      No wykończenie mi się podoba, szkoda że moje dalej w wersji 0.599 Może po wakacjach je skończę dopiero :(
                      Gratki :)

Skomentuj

Znajomy poprosił mnie o zrobienie jakichś kolumn do pokoju o powierzchni ponad 20 m kw. Spodobał mi się Twój projekt i zdecydowałem się na jego kopie. Jaki jest litraż komory niskotonowego? Mógłbyś zamieścić projekt w jpg'u? Bo nie mam możliwości ściągnięcia z rapida.

Skomentuj

poszlo na maila

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            poszlo na maila
                            szybkiś!! :-)

Skomentuj

Dzięki wielkie :mrgreen:
                              więc prace czas zacząć :wink:

Skomentuj

Panowie czy zastosowanie takiego ułożenia głośników chodzi mi wzasadzie o basowy przy zachowaniu takiego samewgo litrażu zmieni coś w charakterystyce tz mówiąc prosciej można tak zrobić bez żadnej szkody dla tej konstukcji chodzi mi o brzmienie czy nie powinno się nic zmieniać ?

http://img16.imageshack.us/i/img1330m.jpg/

Skomentuj

cos napewno sie zmieni. ale jak duzo i czy bedzie to slyszalne to nie wiem - zrob probe w jakis pozyczonych skrzynkach

Skomentuj

tylko dlaczego miałoby się coś zmienić jeżeli litraż, długość i średnica BR będą takie same ?

Skomentuj

Zamieszczone przez s@jmon
                                      tylko dlaczego miałoby się coś zmienić jeżeli litraż, długość i średnica BR będą takie same ?
                                      bo glosniki sa oddalone od siebie i moga byc slyszalne dziury w pasmie lub przesuniecia fazowe :P

Skomentuj

mam kilka pytań odnośnie projektu, Zdecydowałem się na budowę kolumn na STX
                                        Widziałem dwa projekty zwrotnicy: na samych MDL i drugi na kondensatorach Jantzena. Jantzeny z pewnością są lepsze, ale wychodzą drożej i nie wiem czy warto przepłacać, znawcą nie jestem i nie wiem czy nawet bym odczuł różnicę, a koszty lecą w górę. Odnośnie kabli czy wystarczą 1.5mm2 czy trzeba dać 2.5mm? proszę o jakąś dokumentacje, wymiary pudła, przydatne wskazówki.

Skomentuj

osobiscie nie sluchalem tych kolumn na roznych zwrotnicach
                                          ale chyba dolphin testowal i roznicy nie slyszal

Zamieszczone przez mikolajsabat
                                          Odnośnie kabli czy wystarczą 1.5mm2 czy trzeba dać 2.5mm?
                                          1,5mm spokojnie starczy
                                          ale obecnie prawie wszedzie sa kable z miedziowanego alu wiec 2,5mm2 kosztuje naprawde niewiele

Zamieszczone przez mikolajsabat
                                          proszę o jakąś dokumentacje, wymiary pudła, przydatne wskazówki.
                                          wszystko zamieszczalem juz dziesiatki razy na forum

http://www.stx.pl/index.php/product/show/id/149
                                          http://www.stx.pl/index.php/product/show/id/135
                                          http://www.stx.pl/index.php/product/show/id/97
                                          http://pawel.lutuje.se/3_drogi_STX.exe
                                          http://pawel.lutuje.se/zwrotnica_3_drogi_STX_SCX.exe
                                          tunel b-r "fi68-160" z polinka w ktorym 2cm wyprofilowano na goraco jak front

Skomentuj

Czaruję...
                                          X