Wygląda jak z Dali...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Monitory Fountek F1
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCD 1.0 to jest bardzo kiepski glosnik. CD3.0 juz cos mozna z niego zrobic.
Generalnie nie wiem skad u Ciebie takie cisnienie na wstege. Brzmienie dalekie od idealu, mocno charakterystyczne. Dopiero naprawde topowe wstegi daja bardzo dobry dzwiek.
- - - - - aktualizacja - - - - -
wstęga i mały średniak w wysokim podziale to dobry zestaw , szczególnie przy 3 drogachLast edited by luigi; 20.09.2018, 13:16.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez luigi Zobacz postaprzy tak małym średnio tonowym musi być niskotonowy wysoko filtrowany i latania na pewno nie będzie , kwestia efektywności nie istnieje przy aktywności .
Od kiedy podział ma wpływ na turbulencje powietrza?
Skomentuj
-
bezpośrednio nie ma , FW168 to Midwoofer i w ogóle nie widzę problemu
Zamieszczone przez Pogromca mitowTylko jest pewien problem z tymi głośnikami. Przy dużych wychyleniach generują słyszalne turbulencje powietrza z szczeliny cewki. Dla mnie to zupełnie dyskwalifikuje głośnik jako niskotonowy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez luigi Zobacz postadoczytaj co było wyżej , u mnie nie będzie dużych wychyleń.
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaCzyli tak jak pisał Pogromca problem latania pozostaje, choć on jest trochę deminizowany.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPrzy glosniejszym graniu problem wystepuje jak najbardziej.
Skomentuj
-
nie wiem skąd ta teoria , ja nie słyszałem takiego problemu , Echo1 który kiedyś kupił 168 ode mnie pewnie tez nie słyszał i w końcu ci z linku tez nie słyszeli.
http://www.highfidelity.pl/@main-1769&lang=
choć ja cd1 nie łączyłbym z fw168 a z cd2Last edited by luigi; 21.09.2018, 15:23.
Skomentuj
-
To nie jest teoria tylko fakt dotyczący tych głośników ( z reszta nie tylko tych, z Alcone jest to samo ). Przy dużym wychyleniu furkoczą. Oczywiście problem występuje w pewnych warunkach i przy normalnym odsłuchu nie jest słyszalny. Na forum byla juz poruszona kwestia tego problemu.
Generalnie przy obecnych cenach alu Sba ten nie ma sensu kupować tych Fountekow.
Skomentuj
-
bo musi być wąska z przodu , duży bas z boku nie wchodzi w grę ze względu na konieczne niesymetryczne ustawienie kolumn.
http://aurisaudio.rs/en/products/speakers/poison-88
tak nie mogę zrobićLast edited by luigi; 21.09.2018, 17:08.
Skomentuj
-
Nie ma co tłumaczyć, to bez sensu. Korekcja cyfrowa wiele tu nie pomoże. Nawet jeśli one kosztowały tylko 160zł/szt to jest to całkowicie nieopłacalne. 2xSB23NAC ośmieszą taki zestaw a wyjdzie tylko 100zł drożej, no ale 5cm szerzej [emoji846] Planowany wysoki podział więc ciekawe jak zostanie rozwiązany problem rozjechanych centr akustycznych.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez luigi Zobacz postana średnich będzie FR88EX , planowane podziały w zakresach 300-600Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaZapomnij, że uda się to pomierzyć i zazwrotkować z FW168 z boku.Last edited by luigi; 21.09.2018, 17:29.
Skomentuj
Skomentuj