Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SS Illuminator

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli chodzi o pomieszczenie to grają w około 24m^2 i nagłaśniają to pomieszczenie całkowicie.

Rozbierane fotki są dwie, ale zawsze coś. Łączenie płyt pod kątem 45st, wzmocniania i dodatkowy front na lamelkach. Fornirowanie na prasie, lakierowanie natryskowe.
    Załączone pliki

Skomentuj

Myśle ze zdjęcie z duza GO dużo mi odpowie

Skomentuj

@raven1985:uff dwie flaszki,trudno ale choć bym się z Wami napił:)A tak na poważnie to jeśli słyszysz tą różnicę bez problemu to "szapo ba"
        @marian:w takim razie mój błąd,myślałem że o mnie chodzi bo o pochylenie kolumn pytałeś w wątku o moich monitorach:)
        Kolumny do zdjęć pochyliłem o max 4 stopnie,miejsce odsłuchowe oddalone o 4 metry,i nie słyszę różnicy.Czyli czas się zbadać

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
          Myśle ze zdjęcie z duza GO dużo mi odpowie
          Jak znajdę chwilkę czasu to wykonam fotki z bliska.
          Na dzień dzisiejszy mam tylko jeszcze jedną fotkę, z poprzednią konstrukcją na AWXach.
          Załączone pliki

Skomentuj

to kiedy ta impreza? :)

kolumny świetne!

sorki, ze nie moglem wpasc na "robote" ale inne obowiązki wiecie :/
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jedyne co boli przy takich konstrukcjach to to ze chcąc je sprzedać bedzie cięzko za uczciwą cenę, gdyby dokleić im firmowy znaczek to min 10kzł.... polskie realia...

Skomentuj

Zajebista konstrukcja!! Właśnie na tych przetwornikach coś mi chodziło po głowie jako plan wakacyjny :P
                Gratuluje!!
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                  Jedyne co boli przy takich konstrukcjach to to ze chcąc je sprzedać bedzie cięzko za uczciwą cenę, gdyby dokleić im firmowy znaczek to min 10kzł.... polskie realia...
                  Jest w tym dużo racji, jeśli wystawia się to na allegro i innych portalach, kiedy ludzie czytają hi end recenzje... Natomiast nie ma problemu ze sprzedażą w momencie, kiedy przychodzi potencjalny klient i przede wszystkim słucha a przy tym widzi, że skrzynki nie odbiegają od firmówek. Prawda jest taka, że jak się idzie do salonu i słucha się tych wszystkich zestawów koło niecałej dyszki, to szlak bierze za co się płaci i człowiek wracając do domu cieszy się, że ma fajne kolumny za połowę ceny.

Skomentuj

Na Allegro Polskim czy w ogłoszeniach na górach tematycznych będziesz miał problem.

Na ebay-u "międzynarodowym" żadnego. I to za uczciwa cenę.

Jak bym wam opowiedział co kolega zrobił i bedzie robił dla klientów w za wielkiej wody to byście nie uwierzyli.
                    I dodatkowo zaprosili go do siebie (zapłacili za bilety i pobyt) aby pomógł im na miejscu.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                      Zajebista konstrukcja!! Właśnie na tych przetwornikach coś mi chodziło po głowie jako plan wakacyjny :P
                      Gratuluje!!
                      Rób rób i zapraszaj na kawę :) Wezmę też coś od siebie. Pora się chyba lepiej poznać :)

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Jak bym wam opowiedział co kolega zrobił i bedzie robił dla klientów w za wielkiej wody to byście nie uwierzyli.
                      I dodatkowo zaprosili go do siebie (zapłacili za bilety i pobyt) aby pomógł im na miejscu.
                      No to standard przy zagramanicznych - szwagier robi schody/balustrady i zaczynał od robienia dla polaków, i nie szło najlepiej, teraz większość za granice - nawet chiny, Hongkong. Polacy to jednak zdolny naród, jak im się chce :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                        Rób rób i zapraszaj na kawę Wezmę też coś od siebie. Pora się chyba lepiej poznać
                        Jak wrócą od lakiernika TLki to zapraszam!
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Konstrukcja optymalna w sowim przedziale cenowym. Gratuluję wszystkim wykonawcom. Kolejny etap to trzy drogi - bo od tego nie ma odwrotu:)
                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                            Kolejny etap to trzy drogi - bo od tego nie ma odwrotu
                            Na pewno, tylko budżet będzie znacznie większy jeśli nie chcemy jakościowo zejść niżej. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              ...tylko budżet będzie znacznie większy jeśli nie chcemy jakościowo zejść niżej.
                              To oczywiste, bo mamy wtedy o jeden głośnik więcej. Resztę głośników również należało by wymienić, nie koniecznie na droższe, lecz na inne (ponieważ wymiana kolumn różniących się tylko basem, a kosztująca znacznie więcej jest bezsensowna). Te "inne" głośniki, w cenie tych starych nie muszą być w cale gorsze jakościowo, ponieważ wybieramy wtedy średniotonówkę a nie midbasa, i wysokotonówkę którą można ciąć wyżej.

Skomentuj

Są oznaczenia 9300 i 9500, które na prosty tok rozumowania mogą być odpowiednikami kopii Ushera T9930 i T9500.. :)

---------- Post dodany o 10:05 ---------- Poprzedni post o 10:02 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                To oczywiste, bo mamy wtedy o jeden głośnik więcej. Resztę głośników również należało by wymienić, nie koniecznie na droższe, lecz na inne (ponieważ wymiana kolumn różniących się tylko basem, a kosztująca znacznie więcej jest bezsensowna). Te "inne" głośniki, w cenie tych starych nie muszą w cale być gorsze jakościowo, ponieważ wybieramy wtedy średniotonówkę a nie midbasa, i wysokotonówkę którą można ciąć wyżej.
                                Wiadomoą sprawą, że w 3drogach lepiej zastosować typowy średniak i przede wszystkim mniejszy, chociaż z drugiej strony ten 18WU-8741T00 spokojnie mógłby siedzieć na średnicy jakbym się uparł i chciał ten zestaw rozbudować o dodatkowy woofer. Zakładając oczywiście, że te głośniki już mamy a nie kupujemy inne. Kupując inne i w niższej kwocie wcale może nie dać pozytywniejszych rezultatów... Na dobry głośnik niestety trzeba wydac pieniądze a dobry średniak doruwnujący powyższemu Scanowi też swoje kosztuje..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Są oznaczenia 9300 i 9500, które na prosty tok rozumowania mogą być odpowiednikami kopii Ushera T9930 i T9500..
                                  Możliwe :)

Skomentuj

Ta konstrukcja ma potencjał rozbudowy o 10 calowy głośnik niskotonowy, najlepiej Scana z serii Revelator.
                                    2kzł na głośniki plus elementy zwrotnicy. No i skrzynki do tego.
                                    Ale wtedy to już zestaw na lata :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No tak, może i mógłby być, ale wtedy masz to samo, taki sam "charakter" brzmienia, tylko bas się zmieni. Nie wiem czy to był by dobry pomysł na wydanie większej gotówki (chyba że komuś te głośniki podobają się na tyle, że nie chce ich wymieniać przez najbliższe 10 lat :) ).

Trochę nawiązuję do swojej osoby, ponieważ mi się szybko nudzą głośniki i za każdym razem chcę jakieś inne :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                        Ale wtedy to już zestaw na lata
                                        No właśnie, w tym przypadku trzeba dobrze się zastanowić czy tego chcemy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          No tak, może i mógłby być, ale wtedy masz to samo, taki sam "charakter" brzmienia, tylko bas się zmieni. Nie wiem czy to był by dobry pomysł na wydanie większej gotówki (chyba że komuś te głośniki podobają się na tyle, że nie chce ich wymieniać przez najbliższe 10 lat :) ).
                                          Taki charakter jak teraz jest pasuje, bo do tego dażyliśmy. Rozbudowa o dodatkowy woofer, to nie marian rozbudowa o tylko bas a odkrycie zestawu na nowo, bo całość już zagrałaby inaczej. Nawet przy tym samym midwooferze, średnica będzie inna, odseparowana od basu, który teraz też jest odgrywany przez ten głośnik. A same niskie rejestry z większego woofera będą oczywiście inne, w każdym calu lepsze z oczywistych względów.
                                          Jednak na dzień dzisiejszy stoją 2drogi, które satysfakcjonują mnie całkowicie. Początkowo chciałem Oberony II, które urzekły wiele osób. Powstał zestaw lepszy, więc założenia spełnione. W głowie roją się oczywiście nowe projekty, ale to nie temat na dzisiaj..
                                          Last edited by dolphin123; 25.03.2013, 09:44.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X