Marian dasz wymiary kolumn? mniej więcej chociaż, dzięki

Zamieszczone przez slawek213
Zobacz posta
Bardzo dobrze i super dobrane podziały. Podobnie jak Ty słyszę różnice pomiędzy 2,5 a 3 drogami na korzyść zestawu trójdrożnego. Ja mogłem bezpośrednio porównywać pomiędzy 2,5 a 3 drogami ze względu na zwrotnice cyfrową w której mamy przycisk porównaj.
Dlatego zachęcam do podziałów 300-600Hz i 3kHz-4kHz. Brzmi to o wiele lepiej niż żyłowanie średniotonowych albo inaczej mówiąc za małych głośników ku za nikich częstotliwości. Ca ma 2.5way do 3 way i podziałów ? Bo ja zapełnienie nie rozumiem twojego rozumowania . I nie wiem skąd wnioskujesz, że podziały są dobrane "super" ? Ja widzę, że są w granicach technicznej poprawności i tyle mogę na ten temat powiedzieć . Dobre jak każde inne w takich granicach . Albo inaczej "super" jak każde inne dające pożądany efekt i będące w granicach poprawności technicznej .
Zamieszczone przez slawek213
Zobacz posta
w takim razie nie bedzie problemu dla Ciebie przytoczyc dwa przyklady glosnikow do podzialu niskiego i do podzialu wysokiego. Obojetnie w jakiem pasmie.
Spróbuj sobie uciąć na 600Hz TIW200 albo accutona as250 zobaczymy ile wytrzymasz i czy też będzie tak super . Od drugiej strony spróbuj uciąć magnezową 15cm seasa na 3-4k . Ale np. daytona rs225 utniesz nawet na 1.5k (jak potrafisz) i będzie znośny . Podsumowując cytując klasyków : "Liczy się tylko to co człowiek może a czego nie może" (kapitan Jack Sparrow ) i "Człowiek powinien znać swoje ograniczenia" (Harry Callahan ) ![]() Proszę używać tagu offtopic . | ![]() |
Skomentuj