1. Wstep
Wzasadzie nie wiem czemu zrobilem te kolumny. Gdy pierwszy raz czytalem topic o nich smialem sie glosno. Myslalem jak jeden malutki glosniczek szerokopasmowy moze dac tyle frajdy... teraz juz wiem :) Ale o tym dalej...
2. Glosniczki:
Jak kazdy dobrze widzi tesla arz 6608 ( w miom przypadku ).
Zwrotki, filtra jak narazie brak... bawie sie EQ :)
3. Budowa:
Nie powiem troszke ciezko bylo :) Wkoncu to nie jest zwykle pudlo, ze 6 scianek i heja.
Wykonczylem je korkiem ktory mialem za friko. Okropny material :P no ale jakos wyszlo. Pudlo skrecalem wkretami do plyt gipsowo kartonowych i uszczelnialem wikolem. Korek trzyma sie na kleju do wykladzin od castoramy. Lakierek to domalux do boazeri.
4. Wrazenia
Dzwiek powiem szczerze zaskoczyl mnie. Jest szczegolowy, donosny i ladny. Pare razy poczulem sie nawet jak na koncercie :)
Piosenki do odsluchu to:
- What a wonderfull word - Armstrong
- Georgia on my mind - Ray Charles
- Stand by me - Otis Redding
- Rock n roll mega mix
- Illusion - Benassi
- Africa - Toto
Jakosc minimum 320kbps czesc z nich 1411kbps
Kolumienki raczej nadaja sie do spokojnej muzyczki i rock n rolla. Z technem radza sobie troszke gorzej choc i tu nie narzekam :) Co do dzwieku nawet moja Mama powiedziala ze ladnie graja :P
:P
5. Koszta:
Taniocha
- arz 6608 25zl
- dechy: mdf 12mm ok 80zl z przycieciem
- wkrety: nie wiem :) Mialem w piwnicy
- kleje ok 40zl
- lakier: 20zl
- korek: mialem za free
6. Teraz pora na foteczki:

Za srebrne srubki nie bijcie. Beda czarne. Poprostu nie moglem sie juz doczekac zeby je posluchac i dalem pierwsze lepsze
Gdzieniegdzie wydaje sie jakby klej wyszedl. To nie klej :P Sprawdzalem 5 razy
Lakier sie blysnal od lampki...

Wzasadzie nie wiem czemu zrobilem te kolumny. Gdy pierwszy raz czytalem topic o nich smialem sie glosno. Myslalem jak jeden malutki glosniczek szerokopasmowy moze dac tyle frajdy... teraz juz wiem :) Ale o tym dalej...
2. Glosniczki:
Jak kazdy dobrze widzi tesla arz 6608 ( w miom przypadku ).
Zwrotki, filtra jak narazie brak... bawie sie EQ :)
3. Budowa:
Nie powiem troszke ciezko bylo :) Wkoncu to nie jest zwykle pudlo, ze 6 scianek i heja.
Wykonczylem je korkiem ktory mialem za friko. Okropny material :P no ale jakos wyszlo. Pudlo skrecalem wkretami do plyt gipsowo kartonowych i uszczelnialem wikolem. Korek trzyma sie na kleju do wykladzin od castoramy. Lakierek to domalux do boazeri.
4. Wrazenia
Dzwiek powiem szczerze zaskoczyl mnie. Jest szczegolowy, donosny i ladny. Pare razy poczulem sie nawet jak na koncercie :)
Piosenki do odsluchu to:
- What a wonderfull word - Armstrong
- Georgia on my mind - Ray Charles
- Stand by me - Otis Redding
- Rock n roll mega mix

- Illusion - Benassi
- Africa - Toto
Jakosc minimum 320kbps czesc z nich 1411kbps
Kolumienki raczej nadaja sie do spokojnej muzyczki i rock n rolla. Z technem radza sobie troszke gorzej choc i tu nie narzekam :) Co do dzwieku nawet moja Mama powiedziala ze ladnie graja :P

5. Koszta:
Taniocha

- arz 6608 25zl
- dechy: mdf 12mm ok 80zl z przycieciem
- wkrety: nie wiem :) Mialem w piwnicy
- kleje ok 40zl
- lakier: 20zl
- korek: mialem za free
6. Teraz pora na foteczki:

Za srebrne srubki nie bijcie. Beda czarne. Poprostu nie moglem sie juz doczekac zeby je posluchac i dalem pierwsze lepsze

Gdzieniegdzie wydaje sie jakby klej wyszedl. To nie klej :P Sprawdzalem 5 razy

Skomentuj