Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 3-drożne] el Diablo by EZO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przykład jak mocno mozna zachorować na DIY. Piekna konstrukcja.

Skomentuj

Czytalem cos ostatnio ze kopolka nie powinnaby pochylona. Ile w tym prawdy?

Skomentuj

Ja również nie mogę się napatrzeć... I chyba zastosuję część tego super designu w moje przyszłe podłogowe :P Jeśli EZO się nie obrazi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Elminster
          Czytalem cos ostatnio ze kopolka nie powinnaby pochylona. Ile w tym prawdy?
          Poniewaz.....?

Skomentuj

Moze poprostu cos zle zrozumialem. Jesi tak to mnie poprawcie. A wiadomosc mam z:

http://audiomania.info/forum/viewtop...rozmieszczenie

Ostatnie 2 posty...

Skomentuj

Audio Physic Shark 5
              Usher Compass CP 730
              Gamut L-5 (33tys pln)
              Thiel
              sraszne, ze te wszystkie firmy popelnily blad i maja wysokotonowy z niskosrednimi na pochylonej sciance :)

Skomentuj

Wlasnie tez mi to nie pasowalo...

Skomentuj

Elminster, nie dość dobrze czytałeś .

Skomentuj

Naprawde zaje**** Super konstrukcja wiele pracy ale warta zachodu :)

Skomentuj

ezo to teraz ja to skomentuje poprostu nic dodac nic ujac zajeb..... konstrukcja 6+ :)

Skomentuj

bardzo ładne, robią wrażenie:)

Skomentuj

a jakie ma wymiary ten sprzęt może masz zdięcia z zbudowy. i bardzo bym prosił o wysokość, szerokość i głębokość kolumny a także średnice tych głośników i otworu bass reflex i czym to wytłumiłeś

Skomentuj

jankowski2011, pytasz tak jakbys mial zamiar zrobic ksero hehe

Skomentuj

mIKI, niech robi :) Lepsze to, niż robić coś samemu bez minimum wiedzy

Skomentuj

tylko czy sie uda :)

Skomentuj

Nie mam zdjec z okresu budowy bo nie robilem ich.
                                  Wymiary i tak Ci nic nie dadzap oniewaz w srodku jest kilka przegrod ktore likwiduja nadlitrarz.
                                  I ja bym sie na Twoim miejscu za to nie zabieral jezeli majac nazwe glosnikow nie mozesz dotrzec to ich parametrow, a znajc strojenie portow b-r jeszcze potrzebujesz dlugosc i srednice.
                                  :)
                                  Z drugiej strony moze warto zorbic cos nowego, a nie klona

Skomentuj

tak szczeże muwiąc nie chciało mi się szukać parametrów tych głośników. A wymiary obudowy są dlamnie potrzebne ponieważ chcem zrobić podobno obudowe co ty zrobiłes i chcem zachować odpowiednio proprcje przodu,czyli tej ścianki nachlonej do tej pionowej. A objętość oblicze sam jak coś to zwiększe lub zmniejsze głębokość i szerokość kolumny

Skomentuj

po 1 - chcę, anie "chcem" bo wybitnie zaczyna mnie to już irytować...
                                      po 2 - jeśli Tobie się nie chce to nam ma się chcieć ?
                                      Jeśli chcesz znać proporcje to policz sobie po pixelach na obrazku.

Skomentuj

Pozwole sobie podbic temat gdyz konstrukcja jest warta uwagi :)

:mrgreen:

Skomentuj

Hej! To mój pierwszy post na tym forum.
                                          Czy te wielkie, interesujące kolumny były poddane pomiarom mikrofonowym i elektrycznym? Jestem bardzo ciekawy jak wygląda:
                                          - sumaryczna charakterystyka amplitudowa zestawu,
                                          - charakterystyki poszczególnych głośników z filtrami,
                                          - sumaryczna odpowiedź na impuls,
                                          - odpowiedzi na impuls poszczególnych głośników,
                                          - charakterystyka impedancji całego zestawu.
                                          Jeśli mnie coś ominęło to bardzo proszę o link do postu z takimi informacjami, jeśli nie to z przyjemnością poznam takie szczegóły.
                                          Pozdrawiam ambitnego Konstruktora i wszystkich tu obecnych miłośników audio!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X