wiesz co to to sa pomiary??...dobrze powiedzmy ze zgrasz brzmienie sobie na sluch kazdemu to wolno... ale fazy na sluch juz nie zgrasz... i tu sie robi pomiary... po co ci ta zwrotnica jak tak naprawde nie iwesz co ona robi... jest cos takiego jak jazda samochodem po ciemku bez swiatel...kurcze nie chcesz robic pomiarow nie musisz... ale z tego co zrobiles i jak sluchasz to bez pomiarow mozna powiedziec ze lekko przgluchy jestes... nie wierzysz mi?? idz do lekarza i niech ci zrobi badanie audiometryczne... moze wtedy sie przekonasz ze to co ty mowisz ze slyszysz jest bardzo wzgledne...w takim razie na jakiej podstawie poskladales te kolumny?? na sluch? czy na podstawie symulacji obliczales skrzynki? a moze jedna wielka niewiadoma?? to co moze jak sie buduje mosty albo stawia wierzowce to wystarczy kupa stali i betonu?? mi sie wydaje ze robi sie pomiary i tu jest tak samo...a co to znaczy ze dzwiek ma byc naturalny??? to znaczy ze ma odtwarzac cos tak jak bylo nagrane... a nie podbarwiac wysokie czy niskie czy srednie czestotliwosci... oczywiscie jeszcze trzeba wziac pod uwage pomieszczenie ale najpierw trzeba zaczac od kolumn ktore jak najbardziej beda odzwierciedlac prawde... tobie sie podoba i super ale nie wmawiaj ludziom ze graja lepiej od przytoczonych B&W bo jest to conajmniej smieszne.. moze ci sie nei podobac ich gra ale napewno graja LEPIEJ od tego czegos
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
5.1 na stx
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dragonZamieszczone przez Blocka nie teksty na poziomie szaletu z zadęciem na wykazanie postawy cwaniaczka z łupieżem na kołnierzu.
kto ci powiedzial ze te forum jest komercyjne? i ze kazdy chce sprzedac swoj sprzet?
Mialem okazje slyszec te glosniki ktore masz w kolumnach i serio nie wiem jakim cudem ci sie podoba ten dzwiek i to nie ze kazdy ma inny gust - tego sie nie da sluchac, podejzewam ze nie slyszales dobrej klasy sprzetu, no ale jak ci sie podoba to ok
Skomentuj
-
ludzie mnie posądzali że jade wiele osób, czesto niesłuznie ale taka moja naturam choc niekrytykuje a wyrażam własne opinie w stosunku do tegoco mi nie leży ale ...
niektórzy będą zawiedzeni bo, w przypadku tej konstrukcji była jakas nadzieja bo widac w miare potencjał do ulepszen , drugie 1000 pln i cos z tego by było, gdy przeczytalem kilka postów autora tego kina to zauważyłem ze zbędne jest pisanie czegokolwiek bo jest tak zapatrzony i zasłuchany w te stxy że mało nie narobi w pory z radości, radosc słuszna wkoncu sam to zrobił i to jego, ale w tej cenie i ogólny projekt nienadają sie do druku, hańba dla społeczenstwa diyaudio (niemylic ze storna diyaudio.pl) :)
jak to sam napisał kolega, że jest Z LASU, to ja mam do ciebie apel, jak wyjdziesz z tego lasu jużto idź sie porzadnie wyszoruj ta szczotką, umyj przedewszystkim uszy, kino zostaw w lesie, weź lusterko i powiedz do niego, tak wiem jestem debilem trzeba to zmienić - innej rady żeby uleczyć twoje samouwielbienie nie widze :) sa metody no ale ... to nie wortal na ten temat :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ditomekdlaczego wszyscy przekręcaja mój nick? :-))
Niczego nie musisz, nie mieszkamy w rosji.
dziek naturalny to znaczy możliwie najblizszy temu generowanemu na żywo.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2006-04-13, 15:40 ]
ale tę bliskość też oceniamy indywidualnie, przez ucho. Od ucha się wszystko w ramach dźwięku zaczyna i na uchu się kończy. Póki co
Pozdrawiam
Skomentuj
-
sory takero ( najbardziej aktywny moder chyba) za spamowanie ale ....
BLock, z jednego mozesz byc dumny, zmieniłes cały bieg świata poczatkujących audiofanów, bo wystarczy ze zobaczą to kino i te dyskusje a beda wiedzieli czego nierobic, czego niemówic
hehe, normalnie radosc w dom take mnie to wszystko tu rozbawiło :P ide chyba z podniecenia w kaloryfer załadowac bo jest najbliżej, moze usłysze jak włosy na pitolu ocierają się o metal <lol>
NC :)
Skomentuj
-
przewtorniki zupelnie do kitu chyba ze wysokotonowe to te za 38 zł /szt .glosnik do suba to kicha,sredniotonowe(czyt.niskosredniotonowe z inna cewka) takze.
wytlumienie NIEodejmuje objetosci.
wyglad jest nawet ok.
P.s
sprzedaj to,i naprawde zaprojektuj cos(poczytaj pierw forum,przegladnij kilka konstrukcji) pokaz nam i my cos poradzimy,poprawimy,doradzimy itp.
Skomentuj
-
Podziwiam autora konstrukcji – w ciągu zaledwie paru godzin tyle odpowiedzi
Konstrukcja, hmmm na pewno można by było lepiej to rozwiązać, a budy kolumn przednich stanowczo za szerokie, nie proporcjonalne ale jeden lubi szerokie obudowy a drugi jak mu skarpety śmierdzą, więc tę kwestię pomińmy.
Najważniejsze, że dźwięk z tego Co się podoba,
block napisał -
njaśmieszniejsze jest to, że nieprzemyślana, a gra jak cholera. Wy chyba nigdy nie słuchaliście DS 5.1 i stąd nie potraficie zrozumieć roli centralnego w takim zestawie
Po co mi pomiary, kiedy wystarczy mi moje ucho? Pomyśl ciut - człowieku
Tu musze zacytować swojego teścia
„Najlepszy jest polonez i koniec”, jak może nie być najlepszy jak koleś tłucze się nim od 78 roku, tragedia, nawet stwierdza to do dziś. Z tego można wywnioskować, że każdy mercedes audi, opelek jakiś to jest dno, tak jak w tym przypadku, że B&W to kiła
Skomentuj
-
ktos mi kiedys powiedzial ze teraz masz baze czyli swoje kolumny i mozesz sie wykazac wiedza w ich naprawie na lepsze...z twoich kulumn to podoba mi sie wzmak glosniki fatalnei dobrane porwales sie z motyka na słonce kolumna w zupelnosci nei przemyslananei obliczona wiesz co to jest WinISD ??? nie podoba mi sie i smieszy mnie fakt ze graja lepiej od B&W wolal bym najtansze monitory od kompletu kina domowego
Skomentuj
-
dobra moj blad, wiekszosc powiadasz no to z czego tak wnioskujesz ze wiekszosc chce sprzedac swoje konstrukcje?
lepiej ty sobie przeczytaj temat jeszcze raz i zastanow sie co piszesz, jeszcze nikt nie napisal ze konstrukcja jest udana i jak myslisz dlaczego?
Budzik: tez bym ten temat usunol
Skomentuj
-
Kudłaty - doskonale wiem, że czym buda szersza tym gorzej.
Autor zdecydowanie o tym nie miał pojęcia, albo miał tylko tu górę wzięły względy estetyczne, czyli szeroka buda, jak dla mnie zdecydowanie za szeroka i zdecydowanie paskudnie to wygląda, tak zrobił jak mu się podobało - taki gust, albo brak wiedzy na ten temat
Skomentuj
Skomentuj