hehe daj pieniążki to zrobię ;] kolumny dobrze wykonane wszystko bardzo ładne piękne aż się podnieciłem ;] hehehe na tapete sobie walne chyba te kolumny hehe ;p ale nie przecież forniru nie maja ;p
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
MTM'y na ARNach i SC10N
Collapse
X
-
Ok. Okleina może być użyta jak ktoś nie ma kasy , ale z okleiną są problemy , wiem , sam przez to przechodziłem , najwięcej problemów przynosi wykonczenie , docinanie , zaginanie itp... i bardzo często nie wychodzi to tak jak powinno... tak fornir jest dobry ale i nie jest tani... jak ktoś nie ma "fisia" na punkcie estetyki i nie patrzy z lupą ani żadnym innym wynalazkiem to ładnie oklejona kolumna okleiną tez jest ciekawa... Pozdro : :mrgreen:
Skomentuj
-
Re: MTM'y na ARNach i SC10N
Zamieszczone przez LangustaWitam Wszystkich!
Jak to gra?
Tesle po wygrzaniu nawet nie mulą specjalnie, więcej – kontrola basu jednak jakaś jest!! Bas jest bardzo głęboki, miękki, potrafi zagrzmieć i zadziwić.
Jednak brak średnicy na początku daję się we znaki, zobaczę jeszcze, jak to zagra po usunięciu cewki dla tweetera. One po prostu na pierwszy plan wysuwają te najniższe rejestry, co powoduje, że grają efektownie.
....
Pewnie stąd zapewne uwypuklenie basu i mało średnicy.
Jak na tak tanie zestawy - prezentują się ładnie a i grać mogą nieźle zważywszy dobrą kopułkę.
Skomentuj
-
Chciałem kolumn o potężnym brzmieniu
Ale mnie nurtuje cytowana teza,potężne brzmienie...z 15 cm?Groteska.
I nie to bym się czepiał czy coś ale rozśmieszają mnie takie teksty przy malutkich średnicach wooferków.Wiem,wiem,zara bedzie dym...ale akurat nie taki obrót sprawy mam na myśli.
Czytać ze zrozumieniem,trzy razy i dopiero pisać. :grin:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez TasiorA dzwiek z nich moze byc potezny,jak na 15cm a nie ogolnie
A i jeszcze sie tak czepne,co mi tam...28 metrów i z tych pierdziaweczek jest jakiś bas?
No boZamieszczone przez Langustaale w pomieszczeniu 28 mkw jest dobrze.
Nie twórzmy chorych teorii.
Skomentuj
-
A dzwiek z nich moze byc potezny,jak na 15cm a nie ogolnie
ale w pomieszczeniu 28 mkw jest dobrze
a w 28 to juz powinno bycwystarczajaco...
Zamieszczone przez dj_zibisą ludzie któym starczaja monitorki a sa tacy Jak ty że 180kg tuba to jeszcze nie to:] czy tacy jak ja ze dwa SLS 12" za mało:).
a ja nadal suba niemam :cry:
Skomentuj
-
Ej,drodzy koledzy,prosze nie odbierać mych wpisów jako super krytykę czy super porady.Po prostu chcę aby obalono pewne mity po to aby nowicjusze nie ciągnęli dalej chybionych teorii.Z 15 czy 13 cm basu nie będzie, i to ze względu na samą powierzchnię promieniowania jak i na naturalne opadanie charakterystyki poniżej 100Hz.Mnie parametr F3 raczej nie satysfakcjonuje żeby nie było.
Druga sprawa,nie jestem specem od reklamy BSW,po prostu on w mojej aplikacji się sprawdził,zadowolił mnie.Mówię oczywiście o tubie bo br mnie nie satysfakcjonował.Ale to nie znaczy że ta marka to mistrzostwo świata.Choć zła tez nie jest.
No dobra,proszę o rozgrzeszenie :lol:
Skomentuj
-
Langusta, źle to w ogóle złe określenie.Zależy do czego się dąży.Ogólnie w BR wiadomo że trzeba nadrabiać mocą za resztą pasma aby to jakoś się w całość zbiło.A takie manewry poniżej 50Hz to już nie lada wyzwania dla wooferków,mało który wyrabia.W tubce sprawa ma się zuuupełnie inaczej,nie mozna narzekać na brak spl-u.Mozna sobie pozwolić na cięcie 40Hz a i tak zestaw stereo nie jest w stanie wybić się ponad suba.I to cenię.
Skomentuj
-
Pawel S., a co do montowania cewek zapraszam artykuł http://www.troelsgravesen.dk/coils.htmWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
Skomentuj