Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Monitorki na STX AKX-ach by maaaly
Collapse
X
-
HEHEHE, oczywiscie wszyscy się wypowiadają na temat... jakby gustów.
To obicie ma się autorowi podobać!
Ja skrytykuję śmiechem :mrgreen: "proste" zamontowanie jedej z wysokotonówek.
Bass Reflexy są źle zamontowane, za blisko ścianek, dwuch ścianek, pracują nie efektownie, o ich średnicę minimum od ścian.
Ale na starcie o takich rzeczach pewnie nie wiedziałeś.
Git.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_lieroHEHEHE, oczywiscie wszyscy się wypowiadają na temat... jakby gustów.
To obicie ma się autorowi podobać!
Skomentuj
-
Ja nie twierdzę, że one są idealne bo wiem doskonale, że nie są... Wysokotonówka jest krzywo bo otwór pod nią wyciąłem za duży i śruby wchodziły na styk w płytę. A w tym jednym nie dało się inaczej zamontować bo go nie dokręcił. Br to jest ogólna porażka bo wyszły większe niż się spodziewałem, stąd taka mała odległość, aczkolwiek nie wiedziałem, że tak blisko przy ściankach nie mogą być. Co do obicia to na tych zdjęciach ta skóra nie wygląda za ciekawie, ale w rzeczywistości jest lepiej:) Jeżeli komuś z Was w swoich pierwszych monitorkach wszystko wyszło to szczerzę gratuluję. Ja zrobiłem je po to, żeby mieć satysfakcje i nauczyć się czegoś nowego. To wszystko plus wasze opinie pewno zaprocentuję większą jakością wykończenia przy następnych głośnikach:)
Skomentuj
-
czemu kolego nie dales na przód forniru ???? kolumienki 4/6 - za te b-r co to za wymysl zeby je dac w rogu drugi - za to obicie :( tragedia tragedia nie ukrywam nie podoba mi sie to wolalbym juz skóre a napewno fornir :) ale wybór przetworników uważam za trafny i to bardzo :) ogolnie niejest zle powodzenia przy nastepnych kolumnach :)
Skomentuj
-
pianka jest za miekka i alcantara niejest naciagnieta rownomiernie. wszystko jest niesymetrycznie i kojazy mi sie to z tandeta niestarannie wykonana.
niewiem dlaczego ale przychodz mi na mysl tapicerka w niemieckich samochodach i we francuskich. w niemieckich wszystko ladnie, elegancko wyglada i jak siadasz to czujesz ta solidnosc i bezpieczenstwo mimo braku komfortu.
we francuzach pieknie to wyglada i jest bardzo wygodnie, miekko ale jak spadasz z kanapy po otwarciu drzwi bo jest tak kiepsko wykonana to niemozna miec do tego zaufania...
no i wlasnie jakos dlatego mi sie to nie podoba
Skomentuj
-
[/quote]pianka jest za miekka i alcantara niejest naciagnieta rownomiernie. wszystko jest niesymetrycznie i kojazy mi sie to z tandeta niestarannie wykonana.Oprócz tego co doradzał Paweł ,dodam że gdybyś zastosował gąbke 3mm lub max 5
to byłby dużo lepszy efekt,chyba że lubisz "pufy".
Dodatkowo nacięcia materiału na rogach-bardzo pomocne przy naciąganiu i eliminowaniu fałd
i nawet odpowiednie wycięcie alcantary-trzeba pamiętać że materiał w jedną strone jest rozciągliwy,a w drugą raczej wcale.
Skomentuj
Skomentuj