a ja bym poprosil projekt tej zwrotnicy jesli mozna :) bylbym baaardzo wdzieczny:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Monitorki na STX AKX-ach by maaaly
Collapse
X
-
Zamieszczone przez irekA to cos nowego ze b-r nie moze byc zamontowany w poblizu scianek??
Bo niby bedzie dzialal nieefektywnie? Kto Ci El_liero takich bzdur do glowy nawsadzal?
jednak juz nawet kilka razy pojawialy sie wzmianki chyba od "hertza" o umieszczaniu tunelu w narozniku co pozwalalo obnizyc strojenie bez wydluzania tunelu...
jaka jest prawda to niemam pojecia ale faktywnie szczelinowki robie z wykozystaniem scianek bocznych :P
irku, az sie zdziwilem ze tutaj piszesz... :)
Skomentuj
-
Skoro mój temat został odgrzany, to ja pochwalę się swoimi monitorkami vol. 2. Przetworniki są te same, jedynie obudowy zrobiłem od nowa. Tym razem padło na fornir. Przeklinane przez Was br-y powędrowały na tył. Aktualne wymiary 18x32x33. Osobiście jestem zadowolony chociaż zawsze mogło by być lepiej. Koszta nowych bud wyszły w okolicach 150zł ale to głównie przez drogi mdf oraz lakier i klej których musiałem kupić więcej:/ Nie żałuję ani trochę bo zebrane doświadczenie- bezcenne.
Pozdrawiam
Więcej fotek wrzucę jak będzie jasno. To tak na szybko zaraz po skończeniu
Skomentuj
-
Jasne, że zewnętrzne :lol: Wewnętrzne wyszły coś koło 12L. Co do lakierowania dostały już 6 warstw bezbarwnego z połyskiem, a pomiędzy każdą warstwą papier ścierny od 320 w górę. Pewnie mógłbym je jeszcze parę razy pomalować, ale ostatnio nie miałem w ogóle czasu, a brak głośników doskwierał coraz bardziej. Ale teraz też nie jest źle :wink:
Skomentuj
-
Strojenie wychodzi na 47 Hz. Bo tak naprawdę br będzie miał te 47 mm i 142 mm. Więc biorąc to pod uwagę wychodzi koło 47-48 Hz. Ale można trochę przedłużyć jak coś.
A jaki tunel byś proponował ale żeby już miał 50x ... do 12 l ?
[ Dodano: 2008-04-22, 19:42 ]
Ale br taki sam też zatosował dolphin123 w swoich monitorkach. HP 50x145 więc sam nie wiem. Ja po projekcie doplhina123 i sprawdzeniu w winISD zdecydowałem dobrać podobny.
Skomentuj
Skomentuj