Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pochwale się moją wersją tego projektu to moja pierwsza konstrukcja i zabawa z DIY - zachowana pojemność dla FG.X i rozkład głośników na przednim panelu
    okleina to orzech amerykański i skaj na panelu przednim

a tak się to prezentuje:

Skomentuj

Fajne paczki, godne tematu w dziale gotowych :)

Co jest położone na fornir ?

Skomentuj

Serio to Twoja pierwsza konstrukcja? Wyszło super.

Skomentuj

Amatorem to ty nie jestes, przyznaj sie, ze w drewnie pracujesz:)
          Bardzo ladne.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
            Co jest położone na fornir ?
            2 warstwy lakieru półmat - domalux bezzapachowy. Bałem się trochę tego lakierowania zwłaszcza że była to dla mnie nowość i malowałem pędzlem ale nie widać żadnych zacieków itp. wygląda według mnie naprawdę dobrze - jestem zadowolony z efektu. Ten lakier jest jak woda i jak się go dobrze rozprowadzi to wychodzi ładna, gładka powierzchnia.

dzięki za słowa uznania - naprawdę robiłem to pierwszy raz ale do każdej czynności mocno się przygotowywałem teoretycznie budowa kolumn trwała ponad 2 miechy
            ale to dlatego że wymyśliłem sobie wygląd jak na fotkach wyżej. W drewnie nie pracuje ale byłem kiedyś modelarzem więc jak się liczy to niech będzie
            Wygląd kolumn po prostu musi cieszyć oko bo stanowią według mnie ozdobę salonu czy pokoju! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomekk85 Zobacz posta
              W drewnie nie pracuje ale byłem kiedyś modelarzem więc jak się liczy to niech będzie
              Hehe, wiedzialem, ze cos jest na rzeczy, to widac, mi moje pierwsze (prawie koncze) niestety az tak ladne nie wyszly (choc tragedii nie ma, w sumie jestem zadowolony)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomekk85 Zobacz posta
                pochwale się moją wersją tego projektu to moja pierwsza konstrukcja i zabawa z DIY - zachowana pojemność dla FG.X i rozkład głośników na przednim panelu
                okleina to orzech amerykański i skaj na panelu przednim

a tak się to prezentuje:

Załóż temat w gotowych konstrukcjach, ostatnio mało ludzie dodają a każda gotowa konstrukcja opisana na forum nawet z projektu to dobry przykład dla młodych ze się da...

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                  Załóż temat w gotowych konstrukcjach, ostatnio mało ludzie dodają a każda gotowa konstrukcja opisana na forum nawet z projektu to dobry przykład dla młodych ze się da...
                  spoko założę...tylko najpierw muszę ogarnąć mały remont mieszkania - po weekendzie majowym powinno się coś pojawić :)

Skomentuj

Witam serdecznie.

Mam pytanie dotyczące kondensatora w 6,8uF w torze głośnika wysokotonowego. Czy zamiast proponowanych tutaj 250V można zastosować MKT 6,8uF 160V ? 250V nie ma w tej chwili w Polinku.... Czy może coś innego z oferty tego sklepu?

Skomentuj

Może być 160V.

Skomentuj

Witam.

Szukam zestawu dla siebie. Najbardziej odpowiadają mi właśnie te kolumny. Pytanie z mojej strony jest takie czym je zasilić. Jaki wzmacniacz stereo ? Jakiej mocy ? Może być rotel ra 840 ?? Z góry dzięnki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Skomentuj

Może być ten rotel

Skomentuj

Jak wyżej
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam to moja propozycja na głośnikach Fgx&pcx

[IMG][/IMG]

- - - - - aktualizacja - - - - -

Może napisze kilka słów o brzmieniu bo mam bezpośrednie porównanie do moim poprzednich kolumn czyli Heco Victa 301
                              Zestaw gra z Pionieer sx-20+Pionieer Pds 702 kabel RCA Audioquest Perforamnce oraz kable głośnikowe Profigold
                              Lusztiaki graja bardzo miękkim i całkiem nisko schodzącym basem.Bardzo ładna i plastyczna średnica. Heco troszeczke lepiej radzą sobie z przestrzennością.

Skomentuj

Napisz coś o wykonaniu obudów i wykończeniu.

Skomentuj

Zakładajcie nowe wątki ! Tutaj na pewno nie będzie tak łatwo znaleźć tych zdjęć za kilka tygodni.. zawalą kolejnymi postami i lipa bedzie

Skomentuj

Obudowy wykonane z mdf 19mm
                                    Ponieważ mój Tata jest mechanikiem i akurat malował jakis samochód to padła decyzja ,ze odpuszczamy fornir i malujemy lakierem.
                                    2 warstwy Podkładu i 3 warstwy lakieru z palety Volksvwagena :)

Wzorowałem sie trochę na Pylonach Pearl Monitor

Moja druga pasja to fotografia wiec zrobię kilka zdjęć w warunkach studyjnych. Będzie lepszy efekt bo na białej ścianie troszkę się wszystko zlało.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      jaki cyrkiel zrobiłeś do tej frezarki?

Skomentuj

oryginalny który był w komplecie delikatnie go zmodyfikowałem, zeby złapał mi wymiar pcx-a
                                        Frezarka Maktec mt-372

Skomentuj

Jaki jest minimalny promień frezowania z dołączonym cyrklem?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X