Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

minimalny 70 mm maxymalny 210 mm, na cyrklu jest trochę miejsca wiec rozwierciłem go ok 2 cm i dołożyłem śrubkę z plaska nakrętką

Skomentuj

Witam, mam małe pytanie czy zamiast kondensatora 001-5058 Kon. 6,80uF 250VDC 10% MKT może być na 160V, gdyż taki mi dali w polinku ?

Skomentuj

Może być taki na 160V.

Skomentuj

Czy można dokleic do frontu dodatkowa płytę oklejona ekoskora, z podfrezowaniami po bokach...

Skomentuj

Panowie zacząłem robić ten zestaw dla drugiej połowy... I teraz pytanie opłaca się dorzucić te kilka złotych do al.xa?
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
              I teraz pytanie opłaca się dorzucić te kilka złotych do al.xa?
              Jesli sie spodziewasz metalowego cykania, to sie zawiedziesz. Ten glosnik brzmi raczej naturalnie, jak dla mnie troche zbyt skromnie w najwyzszej oktawie, ale w tej cenie aluminiowy front do rzadkosc. Ogolnie ladny przetwornik :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                I teraz pytanie opłaca się dorzucić te kilka złotych do al.xa?
                ja bym to rozwazyl pod innym wzgledem
                jak chcesz nieco cykania to PCX
                jak chcesz lagodny glosnik to bierz ALXa

ja zaluje ze tak pozno slyszalem ALXa bo idealnie mi lezy ten glosnik

Skomentuj

No i ok wszystko jasne. Wezmę alxa.
                  Zobaczymy co z tego wyjdzie.
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Głośniki, cewki, rezystory i inne doszły już do mnie. Teraz tylko formatki, frezowanie, klejenie, fornir i gotowe Dzięki LuSzTi za pomoc w doborze projektu.
                    Last edited by Qubase1122; 23.10.2015, 11:22.

Skomentuj

Poskładałem zwrotnice. Może ktoś sprawdzi czy wszystko dobrze zanim zacznę lutować. Dzięki Dodałem link do mojego google drive bo mechanizm forum pokazuje że moj .jpg przekracza 1kb i nie moge dodać.
                      https://drive.google.com/folderview?...2s&usp=sharing
                      Last edited by Qubase1122; 26.10.2015, 10:37.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                        prosze zamieszczać zdjęcia u nas na serwerze
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

:(Tak jak napisałem Moje zdjęcie waży 67kb Mechanizm dodawania zdjęć poinformował mnie że nie mogę dołączyć plików większych niż 1kb
                          Last edited by Qubase1122; 26.10.2015, 10:57.

Skomentuj

Polutowane dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Polutowane dobrze.
                              Dzięki!

Skomentuj

Mam pytanie. Gdzie najlepiej zamontować te zwrotnice w obudowie. Na tylnej ściance jest watolina. Czy mogę je zamontować między niskotonowym głośnikiem a br-em na frontowej ściance obudowy?

Skomentuj

Pod wygłuszeniem możesz zamontować.

Skomentuj

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
                                    Zamieszczone przez Qubase1122 Zobacz posta
                                    Tak jak napisałem Moje zdjęcie waży 67kb Mechanizm dodawania zdjęć poinformował mnie że nie mogę dołączyć plików większych niż 1kb
                                    bo nie dodajemy zdjecia jako zalacznik!

pod polem szybkiej odpowiedzi masz na czerwono zaznaczone jak dodawac zdjecia!

Skomentuj

https://diyaudio.pl/i/27042/f62c60ff...1445942362.jpg dzieki

Skomentuj

Na tylnej ściance za głośnikiem wysokotonowym.

Możesz napisać co to za wytłumienie?
                                        Wygląda jak pianka podpanelowa.
                                        Last edited by marian; 27.10.2015, 12:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Możesz napisać co to za wytłumienie?
                                          Wygląda jak pianka podpanelowa.
                                          Szczerze powiedziawszy sam do końca nie jestem pewien. Jest to najprawdopodobniej jakiś rodzaj wełny (mata grubość 2mm). Mam tego trochę w pracy więc postanowiłem sprawdzić właściwości akustyczne

Skomentuj

Czaruję...
                                          X