Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymaga to całkowicie innego, nowego projektu.

Skomentuj

...i nie może być 2,5 way tylko 3 way.

Skomentuj

Cześć, zamierzam wykonać moje pierwsze kolumny zgodnie z tym projektem, w ramach upewnienia chciałbym się zapytać o dwie rzeczy:
        - Czy lista rzeczy na zwrotnice jest ok?
        Jantzen Audio Cewka powietrzna 0,330mH 0,480ohm dr. 0,70mm śr. 28 dł. 15mm
        Jantzen Audio Cewka powietrzna 0,330mH 2,000ohm dr. 0,30mm śr. 20 dł. 8mm
        Jantzen Audio Cewka rdzeniowa (walcowa) 1,10mH - 0,21ohm - 1,0mm
        Rezystor ceramiczny 5W - 4,7ohm ( 4R7 ) - 5%
        Jantzen Audio Standard Z-Cap - kondensator - 3,6 uF 400VDC 5% MKP
        Kondensator Jantzen MKT 6,8 uF 160VDC 10%
        Kondensator Jantzen MKT 3,3 uF 160VDC 10%
        - Zamierzam wykonać obudowę BR (http://pawel.diyaudio.pl/stx%20fg%20...%20wymiary.PDF) , czy ten tunel będzie odpowiedni?
        https://www.blackdotaudio.eu/port-ba...0mm-p-653.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Sobkoa Zobacz posta
          - Czy lista rzeczy na zwrotnice jest ok?
          przeciez to lista Lusztiego - jest ok

- Zamierzam wykonać obudowę BR (http://pawel.diyaudio.pl/stx%20fg%20...%20wymiary.PDF) , czy ten tunel będzie odpowiedni?
          https://www.blackdotaudio.eu/port-ba...0mm-p-653.html
          tak, to ten
          trzeba bedzie go skrocic pozniej

pamietaj ze te tunele potrzebuje IDEALNIE OKRAGLEGO otworu z tolerancja wykonania 0,5mm!
          jezeli nie masz frezarki, zeby to wykonac, to raczej poszukaj innych tuneli. te co dawniej sprzedawal alphard sa duzo pryjemniejsze na poczatku w montazu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            przeciez to lista Lusztiego - jest ok

tak, to ten
            trzeba bedzie go skrocic pozniej

pamietaj ze te tunele potrzebuje IDEALNIE OKRAGLEGO otworu z tolerancja wykonania 0,5mm!
            jezeli nie masz frezarki, zeby to wykonac, to raczej poszukaj innych tuneli. te co dawniej sprzedawal alphard sa duzo pryjemniejsze na poczatku w montazu
            Wystarczy dać element do jakiejkolwiek stolarni, która ma park maszynowy i poczekać. Ja mam takie dwie u siebie i sami się jaraja tym, że mogą coś takiego robić.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Faktycznie mogłem zaznczyć że chodzi mi o zmienioną wartość 160VDC z 240VDC, czy to będzie robiło różnice?
              Wujek jest stolarzem, mam dostęp do narzędzi, także jeśli chodzi o frezowanie i docięcie płyt nie będzie problemu. :)

Skomentuj

chodzi mi o zmienioną wartość 160VDC z 240VDC, czy to będzie robiło różnice?
                zadnej roznicy

Wujek jest stolarzem, mam dostęp do narzędzi, także jeśli chodzi o frezowanie i docięcie płyt nie będzie problemu.
                no i super! bo firmy potrafia zdzierac...
                milej zabawy!

Skomentuj

Jeszcze jedno pytanie miałbym do was. Czy budując te kolumny usłyszę znaczny przeskok z bardzo budżetowych jamo s426? Kolumny będą na ten moment podłącznie do denona avr 1400h, docelowo zamierzam kupić porządny wzmacniacz stereo. Oczywiście budowanie kolumn to ma być docelowo zabawa, hobby, jeśli mi się to spodoba to na pewno nie będzie to jedyny projekt który wykonam. Chciałbym jednak wiedzieć jakiego poziomu mam od nich oczekiwać, żeby się po prostu nie zawieść że to gra po prostu niewiele lepiej.

Skomentuj

Zrób wersję z ALXem na górze. Będzie dużo lepiej.

Skomentuj

Nie wiem jaka jest różnica pomiędzy tymi kolumnami, ale ten denon 1400 to jest straszny badziew. Leży taki u mnie w pudełku i czeka na nabywcę. Kolega kupił na potestowanie. To się nie nadaje do słuchania muzyki. Funkcje może ma fajne ale brzmienie... szkoda słów.

Skomentuj

http://pawel.diyaudio.pl/stx%20fg%20...%20wymiary.PDF
                        uzupelnilem PDFa o wszystkie wymiary
                        zrobilo sie mniej czytalnie, ale przynajmniej nie powinno byc wielu pytan
                        Jakie długości tuneli macie w tej skrzynce? tak z ciekawości może ktoś się podzieli.

Skomentuj

a jaki masz b-r?
                          srednica

Skomentuj

a jaki masz b-r?
                            srednica
                            No z Polinka fi 68

Skomentuj

160mm zostaw bez zmian i sluchaj czy wszystko pasuje

Skomentuj

Screenshot_2023-03-12-15-25-53-973_com.android.chrome-edit.jpg​​​​​Screenshot_2023-03-12-15-25-53-973_com.android.chrome-edit.jpgWitam. Wiem, że "odgrzewam kotleta", ale mam pytanie dotyczące zwrotnicy. Czy na zdjęciu z pierwszej strony nie ma błędu? Czy dwa zaznaczone elementy nie powinny być ze sobą zamienione?
                                Last edited by trybikowski; 12.03.2023, 15:52.

Skomentuj

To połączenie szeregowe nie ma znaczenia kolejność...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X