Zamieszczone przez raven1985
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"New FX200" czyli STX gdn + gdm SCX i wysokie do wyboru do koloru ;) - projekt by raven1985
Collapse
X
-
No i doczekałem się na projekt.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta1) tw030wa07
Jakiej grubości MDF zastosować.
Jakie wytłumienie.
Jaki basreflex.
Mile widziane linki i cena za zwrotnice.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kalisz1 Zobacz postaPonieważ jestem nowicjuszem i nie chciał bym czegoś zepsuć mam parę pytań. Kto zrobi mi zwrotnice do tego zestawu.
Jakiej grubości MDF zastosować.
Jakie wytłumienie.
Jaki basreflex.
Mile widziane linki i cena za zwrotnice.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kriss.pl Zobacz postaciekawe jak wypadnie w porównaniu z tw030wa07. Ten alx mógłby być dobrą alternatywą AWX i na dodatek prawie połowę tańszy
ALX ma jedną wadę tj. słaby spl bo jakieś 85dB 1W (max. 88dB 2.8V...) Jak się nie zrówna do pasma od 10k wzwyż to ta kopułka jest biedna... ale jak już zaprojektuje się cros. tak, że słychać też tę "końcówkę" to jest bardzo spoko wysokotonowy w swojej cenie...
Natomiast ja w innej sprawie:
Ponieważ temat o stx zamknięty to pytam tu. Czy ten woofer SCX godny uwagi ? warto w tej cenie ? czy lepiej ewidentnie dołożyć (niedużo) do czegoś innego; czego? (tylko 8")
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaCzy ten woofer SCX godny uwagi ? warto w tej cenie ? czy lepiej ewidentnie dołożyć (niedużo) do czegoś innego; czego? (tylko 8")
Skomentuj
-
PM chcę kupić 8" woofer do 200zł (/szt.) wybór w sumie jest bo
- Fountek FW200 = 150zł
- Dayton DC-200 = 130zł
- Visaton W200 = 180zł
- Usher 8133 = 190zł
Coś jeszcze pewnie by się znalazło...
Chodzi o to że ten SCX STXa dał do myślenia swoją ceną, kilka opinii wyczytałem że nawet dobrze gra te głośnik. (zauważyłem też że dobrze wypada w symulacjach w różnych obudowach...)
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA czego oczekujesz do tego glosnika?), ani trząść pokojem, po prostu ma być w miarę rytmiczny, grać basem; do muzyki. Nie ma co się skupiać nadmiernie nad tym. Prawda jest taka że to jest raczej budżetowa półka wooferów i chodzi tu tylko o to by wybrać jakościowo najlepszego z dostępnych
Wygląd głośnika itp. to nie ma znaczenia, wiadomo chodzi tylko o dźwięk.
(Kupił bym zaraz te SCXy i sam sprawdził, ale boje się że później tego nie sprzedam.... :razz:)Last edited by ir0nhide; 12.10.2014, 11:18.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaPM chcę kupić 8" woofer do 200zł (/szt.) wybór w sumie jest bo
- Fountek FW200 = 150zł
- Dayton DC-200 = 130zł
- Visaton W200 = 180zł
- Usher 8133 = 190zł
Coś jeszcze pewnie by się znalazło...
Chodzi o to że ten SCX STXa dał do myślenia swoją ceną, kilka opinii wyczytałem że nawet dobrze gra te głośnik. (zauważyłem też że dobrze wypada w symulacjach w różnych obudowach...)
Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
A czego oczekujesz do tego glosnika?
grania tj. nie musi nisko schodzić niczym subwoofer(ale mógł by ), ani trząść pokojem, po prostu ma być w miarę rytmiczny, grać basem; do muzyki. Nie ma co się skupiać nadmiernie nad tym. Prawda jest taka że to jest raczej budżetowa półka wooferów i chodzi tu tylko o to by wybrać jakościowo najlepszego z dostępnych Wygląd głośnika itp. to nie ma znaczenia, wiadomo chodzi tylko o dźwięk.
(Kupił bym zaraz te SCXy i sam sprawdził, ale boje się że później tego nie sprzedam.... )
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaGdyby mial aluminiowy kosz, to dalbym za niego dwa razy tyle co kosztuje i bym nie marudzil
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postagrania tj. nie musi nisko schodzić niczym subwoofer(ale mógł by ), ani trząść pokojem, po prostu ma być w miarę rytmiczny, grać basem; do muzyki. Nie ma co się skupiać nadmiernie nad tym. Prawda jest taka że to jest raczej budżetowa półka wooferów i chodzi tu tylko o to by wybrać jakościowo najlepszego z dostępnych Wygląd głośnika itp. to nie ma znaczenia, wiadomo chodzi tylko o dźwięk.
(Kupił bym zaraz te SCXy i sam sprawdził, ale boje się że później tego nie sprzedam.... )
I jak juz kiedys pisalem duzym plusem jest to ze potrafi bardzo dobrze zagrac w OZ nie tracac wiele na zejsciu, w greltonie sa po 160zlSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
Skomentuj