Wszystko juz uzbieralem do budowy tych kolumn (wersja z PCX) i zrobil mi sie niezly misz masz w glowie bo... nie wiem skad i jak, ale zapamietalem, ze wysokotonowy i sredniotowy podlaczam odwrotnie. Z ciekawosci zajrzalem teraz w schemat zwrotnicy i... tylko niskotonowy odwrotnie. Juz sam nie wiem co i jak. Moglby ktos byc na tyle mily i doradzic mi jak jest w koncu, please?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"New FX200" czyli STX gdn + gdm SCX i wysokie do wyboru do koloru ;) - projekt by raven1985
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawiecej pogorszyl niz poprawil
Zamieszczone przez rutkose Zobacz postaZ ciekawosci zajrzalem teraz w schemat zwrotnicy i... tylko niskotonowy odwrotnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie ma znaczenia czy odwrócisz tylko niskotonowy a resztę zostawisz w fazie czy odwiercisz średni i wysoki a zostawisz w fazie niskotonowyJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaDlatego nie jest pułapka szeregowo ale równolegle z głosnikiem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bater Zobacz postaTo zastosować tą pułapkę czy nie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bater Zobacz postaco dać jako dolny przewód łączący wszystkie elementy i idący w stronę "-" na poniższym schemacie?
Ale to też zależy jak chcesz wykonać tą zwrotnicę... jak na zwykłej klepce to tak jak napisałem, wtedy minus ze wzmacniacza, elementy zwrotnicy jak i minus głośnika masz w jednym punkcie.
Przejrzyj gotowe konstrukcje na forum, pełno jest zdjęć połączeń o którym piszę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bater Zobacz postaPlanuję zrobić na kawałku panela podłogowego, myślę, że się nada.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bater Zobacz postaCzy dobrze zrozumiałem łączenie "punkt w punkt" na poniższym rysunku?
Skomentuj
-
Dziękuję @marian :)
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postafuuujjj!!! :p
http://allegro.pl/plytka-uniwersalna...124432087.html
http://allegro.pl/plytka-uniwersalna...132950665.html
Skomentuj
-
Powiem Ci tylko tyle ze ta brązowa okropnie śmierdzi. Do tego pola lutownicze nie specjalnie się trzymają.. Zielona wygląda lepiej nie wiem jak zapach..Pola bardzo blisko siebie. Jak dla mnie to nie opłaca się kupować specjalnie pod to płytki, weź kawałek cienkiej deski i połącz, wbrew pozorom to bardzo proste :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rutkose Zobacz postaCzy ktos zna oryginalne wymiary podstawy kolumn fx-200? Chcialbym jak najbardziej zblizyc sie do oryginalu.
Skomentuj
-
Zasadniczo nie musisz uważać, sygnał jest przemienny (czyli zmienia się kierunek przepływu prądu) i wszystkie elementy są (powinny być) bipolarne.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj