Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Satori 3way - Demon który powie Ci twoje myśli ;) - projekt by raven1985

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Raven a mógłbyś tą zwrotkę do złotego jakoś rozrysować na kartce i wrzucić albo jakby się komuś chciało? to bym był wdzięczny:) nie potrafię tego ogarnąć :blushing:

Skomentuj

Czy będzie może aktualizacja projektu ze średniotonowym satorii MR13?

Skomentuj

Kolumienki w końcu skończone, stoją na swoim miejscu :lol: Wszystkim zastanawiającym się nad projektem szczerze polecam te kolumny, grają pięknie, średnica jest wspaniała, basik w Chick Corea Electric Band chodzi zjawiskowo, wysokie również bardzo przyjemne. Niską efektywnością nie ma co się przejmować, bo nie jest aż tak źle. Zdjęcie zrobione na szybko, ale coś tam widać

Skomentuj

Witam jak by były dwa TIW-y to by były dopiero demony Sd było by 412 cm2, i efektywność wyższa.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
            40l BR strojenie na 28Hz portem 220x68mm
            Jakim cudem wychodzi takie strojenie tym tunelem?
            Z obliczeń wyszło, że tunel powinien być o długości 30cm przy tej średnicy.

Skomentuj

A jaka średnice portu wpisałeś?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pewnie 100mm....
                https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  A jaka średnice portu wpisałeś?
                  6,8cm - bo zakładam, że o ten tunel chodziło: 051-0018 Port bass-reflex HP 900018 wew. 68 dł.220mm. Czarny polipropylen.

Skomentuj

Ten tunel się zwęża wraz z długością...
                    Wpisz 6,0cm bo tyle mniej więcej ma na końcu przy 22cm.

Skomentuj

A to zmienia postać rzeczy :)
                      Nie miałem jeszcze w ręku tego tunelu i nie wiedziałem, że się zwęża.
                      Teraz długość się zgadza.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                        Nie miałem jeszcze w ręku tego tunelu i nie wiedziałem, że się zwęża.
                        Teraz długość się zgadza.
                        A wystarczyło wejść na stronę Polinka i przejrzeć ten dokument http://polink.com.pl/wp-content/uplo...Tubes-2016.pdf
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dokładnie o to mi chodziło :)
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na żywo też tak kiepsko wygląda to złoto?

Skomentuj

wygląda ładnie, ale dla każdego ładnie znaczy co innego

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                                A co robi ta rakieta w górę od 15kHz?
                                To może być spowodowane zbyt niskim sygnałem wejściowym na interfejs pomiarowy, wpływ szumów sprzętu.

Skomentuj

Raven eksperymentowałeś przy tym z jeszcze inną wysokotonówką?
                                  Last edited by dzwoniec; 04.09.2017, 00:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
                                    Raven eksperymentowałeś przy tym z jeszcze inną wysokotonówką?
                                    Nie. Oprócz aduaxów nic nie próbowałem innego w tym projekcie .
                                    Dla mnie ten projekt jest już od dawna zamknięty i nic raczej już nie będę z nimi robił .

Są plany na nowe demony w niedalekiej przyszłości :)

Wczoraj jedną zaległość udało się ogarnąć dziś czas na kolejną .
                                    Obiecałem kiedyś nową wersję zwrotnicy do demonów .
                                    Poniżej wklejam :

Zmiany są znaczące szczególnie na dole .
                                    Nie będę się długo rozpisywał :) Na tej zwrotnicy gra lepiej :)

Jak ktoś ma dobrą cewkę 6.8mH z poprzedniej wersji to może ja zastosować jako L7 tylko wtedy trzeba zwiększyć C4 do 282uF.
                                    Zastosowanie prze zemnie elementy widać mniej więcej na zdjęciach.
                                    Last edited by raven1985; 04.09.2017, 12:49.

Skomentuj

Ładna zwrotka. Można wiedzieć skąd tak duże moce co niektórych rezystorów - chodzi mi o te 20W i 50W ? Czy zostały w jakiś sposób obliczone ?

Skomentuj

Cena zwrotnicy robi się bardzo duża jaka rezystancja L3 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                                          Cena zwrotnicy robi się bardzo duża jaka rezystancja L3 ?
                                          na zdjęciu widać 3,5 Ohm

Skomentuj

Czaruję...
                                          X