Zamieszczone przez Zap Projekt
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
STX T.10.200.8.ALX lub PCX + STX W.18.200.8.MCX lub FGX 2 drożny - projekt by Branża
Collapse
X
-
Takie klejenie najlepiej zrobić na " wpust / zakładkę z dylatacją" - np. tak jak to zrobiliśmy w projekcie SATORI.
należy pamiętać o ciężkim docisku i dobrym spasowaniu.Last edited by Zap Projekt; 04.12.2019, 21:52.
Skomentuj
-
Pytanko
Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz postaMyślicie że to już masowe kopiowanie projektów czy jeszcze nie ??
Za pomoc z góry wielkie dzięki:)
Skomentuj
-
Mam pytanie czy elementy są dobrZe rozstawione i cewki jak miały by być rozstawione
https://diyaudio.pl/i/30265/189a268f...1576065927.jpg
Próbuje wykonać konfiguracje 2
Skomentuj
-
Patefil
Generalnie masz źle połączone. Ułóż kondensatory tak by było widać napisy na nich. Zrób zdjęcie kolorowe, ja widzę szare.
Masz źle:
pułapkę 33 (kondensator jest równolegle z cewką a ma być szeregowo, cewkę zamontuj tak jak L1)
pułapkę P
pułapkę 11
pułapkę 22
Skomentuj
-
Patefil
Zrób według tego układu oczywiście zachowując wartości z Twojej wersji 2. Dorysowane elementy czarne to pułapka 33. Opisałem tylko cewkę L33 pozostałe to R33 i C33. Czerwony to obwód T10PCX, niebieski W18.
Skomentuj
-
Dzień dobry, Panowie czy ktoś by miał na sprzedaż albo chciał by wykonać zwrotnice pod zestaw T.10.200.8.ALX
W.18.200.8.FGX mam kolumny zrobione czekają tylko na złożenie. Nie mam czasu i w najbliższym półroczu nie będę miał żeby zebrać elementy i stworzyć zwrotnice, bardzo proszę o pomoc :)
Skomentuj
-
Panowie,
Konfiguracja MCX+PCX, po podłączeniu do zwrotnicy przy pewnych częstotliwościach "charczy" wysokotonowy. Na początku myślałem że uszkodzony głośnik, ale zjawisko pojawia się jeżeli do zwrotnicy podepnę mcx'a. Jeżeli gra sam pcx, wszystko jest ok. Może być coś nie tak ze zwrotnicą? Dodaję zdjęcie, może jakiś fachura rzuci okiem i podpowie co jest nie tak. Pozdawiam!
Skomentuj
-
Patefil
Układ zwrotnicy jest prawidłowy. Oznacz punkty, do których podłączasz głośniki. Przyczynami problemu mogą być:
1. Błędne podłączenie głośników do zwrotnicy.
2. Uszkodzony mcx, który posiada zwarte zwoje w cewce powodując spadek impedancji obciążającej wzmacniacz, który generuje dużo zniekształceń słyszalnych w paśmie pracy pcxa. Zmierz rezystancje cewek mcxów.
3. Nieszczelny pcx przez co ciśnienie od ruchu membrany mcxa powoduje dużą amplitudę drgań membrany pcxa.
Skomentuj
-
Serdeczne podziękowanie dla toopcool i patefil za zainteresowanie tematem. PCXa miałem podłączonego poprawnie, inaczej podłączony był MCX. Podłączenie MCXa zgodnie z sugestią kolegi toopcool wyeliminowało problem. Dzięki za pomoc! Bardzo miło, że pomimo wiekowego już projektu nadal można liczyć na pomoc z Waszej strony.
Skomentuj
Skomentuj