Zamieszczone przez VERTIGE
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Full Satori 3-way: WO24P-8, MR16P-4, TW29RN - projekt by Piotr F. & pawel_luk1
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaBardzo ładnie Ci wyszły, chociaż widzę, że odbiegłeś trochę od oryginalnego układu skosów i proporcji frontu....
Mam nadzieję, że ma to minimalny wpływ na cha-kę tweetera. W sumie skosy jakie wykonałeś i różne wysokości do krawędzi powinny ustalić w miarę płaską ch-kę podobną do tej jaka jest przy stosowaniu skosu asymetrycznego zawartego w projekcie.
Czym je pędzisz? Czy dobrze widzę, że wzmak to jakiś Hegel, a źródło to Bluesound?
PS. He, he i wyszły Ci z tego klony Zondy/Zephyra od Yoshiego. :biggrin: A ja z Piotrem F. kombinowałem tak, żeby one jak najmniej przypominały Zephyry.
Wzmacniacz to Hegel H100 a źródło Bluesound Node 2 , inspirowałem się kolumnami od Yoshi_80 z bokami ze skóry i oczywiście Zondą.
Skomentuj
-
A Ty zrobiłeś w ogóle pochylony front? Bo na zdjęciach wygląda, że nie.
Jeśli tego nie zrobiłeś, to powinieneś kolumnę pochylić o ok. 5-7 stopni. Jest to warunek uzyskania dobrego zgrania fazowego przy tej zwrotnicy."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaA Ty zrobiłeś w ogóle pochylony front? Bo na zdjęciach wygląda, że nie.
Jeśli tego nie zrobiłeś, to powinieneś kolumnę pochylić o ok. 5-7 stopni. Jest to warunek uzyskania dobrego zgrania fazowego przy tej zwrotnicy.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaA to jest skóra na bokach ? Bo na zdjęciu wyglądają trochę jak malowane :-).
Tyle włożonej pracy a wyszło jak malowane :( ...ale na szczęście to skóra , eko skóra :cool:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez VERTIGE Zobacz postaTyle włożonej pracy a wyszło jak malowane
Na miniaturce nie widać co to za materiał, ale jak się powiększy to widać że to skóra.
Skomentuj
-
Mam kilka pytań. Zamówiłem wo24p-8 bo mam zamiar zrobić kolumny 3way. Jest sens wkładać do tych kolumn przetworniki sb17nac na średnie tony bo takie już mam? Zastanawia mnie jeszcze to dlaczego do projektu zostały użyte wysokotonówki typu ring dome zamiast zwykłych? Nigdzie nie znalazłem informacji o różnicach w ich brzmieniu.
Skomentuj
-
Yyy, eee, poproszę inny zestaw pytań. :rolleyes:
Zdaje się, że wtedy nie było jeszcze zwykłych kopułek z serii TW29Dxx....
W sumie to pytanie z gatunku "dlaczego wolisz pomidorową a nie rosół"..."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
dzięki #pawel_luk1
jeśli chodzi o matę bitumiczną/butylową to dać taką z warstwą aluminium czy samą butylowa? Czy to ma znaczenie?
jeśli chodzi o otawę to taka https://allegro.pl/oferta/wysokopusz...est-7245170030 spełni swoje zadanie? czy szukać czegoś lepszego?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lodzme Zobacz postaWitam,
Chciałbym się dowiedzieć czy duże zmiany byłyby w zwrotnicy gdyby zastosować TW29BN ?
Mówimy oczywiście o TW29BN w wersji 4 Ω."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
Skomentuj
Skomentuj